Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Co zmůže růže: 5 tipů, s čím vám dokáže pomoci

Co zmůže růže: 5 tipů, s čím vám dokáže pomoci

Co zmůže růže: 5 tipů, s čím vám dokáže pomoci

5. června 2023 od Lenka Knápková

5. června 2023 3 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Růže je jedna z nejoblíbenějších květin nejen pro svůj vzhled, využití, ale také typickou vůni. Extrakty z růže jsou využívané v kosmetice v péči o pleť, tělo i vlasy. Vůně růží dokáže zklidnit unavenou mysl a esence růže jsou hojně využívané v aromaterapii. Zjistěte, proč byste si produkty s jejím obsahem měli pořídit.
Růže – nádherná květina s omamnou vůní. Při výrobě parfémů se vůně růže využívá po staletí, neocenitelné jsou ale také její účinky na psychiku. Na co všechno je růže dobrá? Růží existuje přes 8000 druhů. V kosmetice, aromaterapii a přírodním léčitelství se však nejčastěji používá damašská růže, růže stolistá, šípková růže a čínská růže.

Co jste možná nevěděli o růži… Růže obsahuje vysoký podíl vitaminu C, a to dvacetkrát až padesátkrát více než citron.

Růže v kosmetice

Růže je často využívanou kosmetickou ingrediencí a nejznámějšími produkty ze segmentu péče o pleť a pokožku je růžová voda a olej.

Růžová voda

  • Obnovuje ochrannou bariéru a přirozenou hydrataci pleti.
  • Omlazuje, projasňuje, sjednocuje pleť, tonizuje a vypíná pokožku.
  • Má také ověřené protizánětlivé, antibakteriální a antioxidační vlastnosti. Hodí se tak i při kožních problémech.
  • Je skvělá k dočištění pleti místo tonika a je vhodná jako ranní příprava před aplikací denního krému.
Tip redakce:
Doporučujeme
Saloos Růžovou vodu 100% bio (koupit v e-shopu), která je z drahocenné růže damašské a je 100% bio.

Růžový olej

  • silně regenerační účinky, přidává se především do přípravků pro zralou a stárnoucí pleť.
  • Rozzáří povadlou a zašedlou pleť a aknózní a alergickou pokožku posiluje a zmírňuje její podráždění.
Tip redakce:
Floré Bylinný pleťový olej růže (koupit v e-shopu) aplikujte na pleť pomocí kapátka a jemně vklepávejte do pleti. Olej má zklidňující a zjemňující účinky a je vhodný i pro citlivou pleť.

Na co vše lze růži využít?

1. Na vrásky

I v pečujících krémech má růže své místo, zkuste Nivea Rose Touch denní krém proti vráskám (koupit v e-shopu), který redukuje hluboké vrásky a pleť je po jeho použití vypnutá a svěží. Nebo  Garnier Skin Naturals Hyaluronic Rose rozjasňující gel krém (koupit v e-shopu) s gelově krémovou strukturou, který nezanechává na pleti mastný film.

2. K odličování

Naprosto nezbytná je růže při odličování, přidává se do odličovacích vod pro své zklidňující a tonizující účinky. Zkuste třeba Floré Květová pleťová voda růže (koupit v e-shopu) nebo čisticí micelární gel  Nivea Rose Touch Čisticí micelární gel (koupit v e-shopu).

3. Na vlasy

Vraťte vlasům lesk a objem díky šamponu a kondicionéru 2v1 Schauma Rose Oil šampon a kondicionér 2v1 (koupit v e-shopu) s růžovým olejem, který zajistí snazší rozčesávání i zamotaných vlasů a také je uhladí. Na uzdravení poškozených vlasů doporučujeme Natura Siberica Regenerační šampon „Arktická růže“ (koupit v e-shopu), který obnovuje přirozenou sílu vlasů.

4. Na tělo

I v péči o tělo má své nepostradatelné zastoupení růže. Chraňte svou pokožku před vysycháním pomocí  Bohemia Herbs tělového mléka růže (koupit v e-shopu), které činí okamžitě pleť hebkou a sametově jemnou. A dlouhodobě ji vyživuje. Doporučujeme také Indulonu Růžové květy zjemňující tělové mléko (koupit v e-shopu), které zjemňuje a zpevňuje pokožku díky unikátní kombinaci extraktu z růže a pivoňkové vody.

5. Na rty

Pro hydratované a smyslné rty na ně nanášejte několikrát denně Saloos Bio Hydratační Sérum Rty Růže (koupit v e-shopu), které obsahuje aktivní složky z mořské řasy a také kyselinu hyaluronovou.

Růže v aromaterapii

Esenciální oleje z růže působí velmi dobře na ženskou psychiku, je to antidepresivum a afrodiziakum.
  • Růže uklidňuje a zbavuje stresu.
  • Pomáhá také při bolesti hlavy.
  • Funguje při nespavosti.
  • Zmírňuje problémy s menstruačním cyklem.
Je velmi oblíbenou aromatickou složkou přidávanou do svíček, koupelových pěn či vonných tyčinek.
Zharmonizujte svůj domov pomocí přírodní svíčky Botanica by Air Wick Svíčka exotická růže a africká pelargónie (koupit v e-shopu), která provoní váš byt až na 40 hodin. Chcete-li intenzivnější vůni, pořiďte si difuzér s vonnými tyčinkami Botanica by Air Wick Island Rose & African Geranium vonné tyčinky (koupit v e-shopu).
Tip redakce:
K uvolnění těla a mysli po náročném dni si přidejte do koupele
Bohemia Herbs koupelovou pěnu růže (koupit v e-shopu), která vám pomůže zrelaxovat a zklidnit se. Nebo můžete použít  Bohemia Herbs koupelovou sůl růže (koupit v e-shopu), která vytvoří blahodárnou pečující lázeň.

Růže v parfemářství

Milujete-li růže, pořiďte si Revolution Floral Seduction dámskou toaletní vodu (koupit v e-shopu), tato svěží toaletní voda kombinuje esence růží a tóny jasmínu, pačuli a vanilky. Ideální kombinace na každodenní nošení i večerní svádění.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít