Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 5 chyb, které zhoršují akné. Víme, co s tím!

5 chyb, které zhoršují akné. Víme, co s tím!

5 chyb, které zhoršují akné. Víme, co s tím!

30. března 2023 od Lenka Knápková

30. března 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Trápí vás problematická pleť a máte pocit, že se vám v poslední době zhoršila? Pupínky jsou častější, neustále se vracejí a nevíte si s nimi rady? Možná děláte jednu z následujících chyb, které se odrážejí na vaší pleti. Zamyslete se nad tím a zkuste stav své pleti zlepšit.

1. Přehnaná péče o pleť

Znáte přísloví, že méně je někdy více? To, že používáte příliš mnoho produktů nebo je často měníte, může být jedna z možných příčin neustálého boje s akné. Zejména v péči o problematickou pleť byste měli být opatrní, a pokud vám nějaký přípravek sedí, neměňte ho. Ideálně používejte 4 výchozí produkty – čisticí přípravek, tonikum, krém a pleťovou masku.

Na co se soustředit:

Tip redakce:
Pokud trpíte na nevítané bolavé pupínky, pořiďte si SOS produkt, který by na poličce v koupelně neměl chybět –
Garnier Pure Active SOS Lokální péči proti nedokonalostem (koupit v e-shopu). Ten aplikujte přímo na pupínek až 2x denně.

2. Špatné odličování

Jednou z možných příčin neustále se vracejících pupínků může být nedokonalé odličování a také špatná technika. Důležitou zásadou je také nechodit spát nikdy neodlíčená!

Správný postup při odličování:

Tip redakce:
Tonikum je zásadní produkt, který by neměl chybět ve vaší péči o pleť. Dočišťuje pleť, stahuje póry a hydratuje.

3. Zapomínáte na peeling

Máte-li mastnou a problematickou pleť, rozhodně si pořiďte peeling. Ten zbaví pleť nahromaděných odumřelých kožních buněk a také přebytečného mazu, který je nejčastější příčinou pupínků. Peeling vyčistí póry a pleť, celkově rozjasní váš obličej, ideálně ho používejte 1x týdně. Na míru aknózní pleti je třeba  Neutrogena Clear & Defend Peeling (koupit v e-shopu), který si poradí s odolnými a vracejícími se pupínky. A vaše pleť bude hladší a krásnější.

4. Vystavujete svou pleť příliš slunci

UV záření je málo známou příčinou vzniku akné. Příliš mnoho slunečního svitu rozhodně není pomocníkem pokožky náchylné k akné. Opálení sice dodá vaší pleti barvu, ale vysušující účinek slunce způsobí, že kůže začne časem produkovat ještě více mazu, následně dojde k ucpání pórů a náhlý vznik nechtěných hrbolků je tu. Nezapomínejte do své každodenní rutiny přidat krémy a make-upy s ochranným faktorem, jako je například Rimmel London Match Perfection Make-up (koupit v e-shopu). Na jaře a v létě noste pokrývku hlavy a pleť zbytečně dlouho nevystavujte slunci.
Tip redakce:
Sluneční záření prokazatelně způsobuje stárnutí pokožky, vznik vrásek a pigmentací. Používejte tedy celoročně
produkty s ochranným faktorem proti UVA i UVB záření.

5. Stresujete se

Ačkoli se to možná nezdá, tak i dlouhotrvající stres v práci či ve škole může stát za vznikem akné. Stresové hormony totiž spustí mazovou žlázu a ta produkuje ještě více mazu, čímž dojde k následnému vzniku nedokonalostí. Snažte se více věnovat sobě, dostatečně odpočívat a relaxovat. Ve volném čase sportujte, žijte aktivně a dodržujte také zdravou životosprávu.
Tip redakce:
Užívejte tobolky
Kneipp Třezalka (koupit v e-shopu), které podporují psychickou pohodu a celkové zklidnění nervového systému. Pomůžou vám se zvládáním každodenních povinností bez zbytečných stresů.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít