Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Zase pupínek? 10 důvodů, proč se vám pořád dělají!

Zase pupínek? 10 důvodů, proč se vám pořád dělají!

Zase pupínek? 10 důvodů, proč se vám pořád dělají!

25. května 2020 od Jana Kantorová

25. května 2020 2 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Ráno se probudíte… A je tady! Zase pupínek? Už jste přemýšleli, proč se vám akné dělá? Nemusí to být nic vážného, někdy za to mohou banality. Jako třeba nečistý polštář nebo špatné používání peelingu.

1. Nevyměněný povlak na polštář

Jak už jsme zmínili výše, i nečisté povlečení může za vznik pupínků na tváři. Pokud povlečení neměníte dostatečně často, pak spíte na sloupnutých zrohovatělých šupinkách kůže, mazu a jiných nečistotách z pleti. Povlečení používejte ideálně ze 100% bavlny a čas od času ho vyvařte, aby došlo k úplnému odstranění bakterií.

2. Špinavý ručník

Funguje to na stejném principu jako s polštářem. Ještě to zhoršíte tím, pokud nemáte na obličej jiný ručník než na tělo. V koupelně je navíc většinou vlhko a teplo, což způsobuje rychlejší množení bakterií nebo plísní. Proto je dobré velmi často měnit ručník na obličej.

3. Sahání na obličej

O sahání na obličej se v poslední době mluví velmi často. Kromě rizika přenosu respiračních onemocnění způsobuje časté sahání na obličej zdánlivě čistýma rukama riziko vzniku akné nebo ekzému. Pečujete-li tedy o svou pleť, vždy si ruce umyjte. A přes den kontakt pokožky rukou s pletí na obličeji omezte na úplné minimum.

4.  Nečisté kosmetické štětce

Pokud k líčení používáte kosmetické štětce nebo jiné pomůcky, je potřeba je minimálně jednou za týden pořádně vyčistit. A to prostředky přímo určenými na čištění štětců nebo například dětským šamponem. Špinavé kosmetické štětce vadí nejen problematické pleti, ale i ostatním typům pleti.

5. Špatné uskladnění make-upu

Rozhlédněte se a řekněte mi, kde máte make-up a další kosmetické pomocníky? V koupelně? Tak to je špatně. Znovu se vracíme k vlhkosti a teplu, které v této místnosti vládnou. Přemístěte proto svoje kosmetické náčiní do ložnice na kosmetický stolek, kde nebude docházet k přemnožení bakterií a plísní.

6. Nečistíte si ráno pleť

Večer pravidelně pleť odličujete a pak s klidným pocitem usínáte, abyste se ráno znovu nalíčili? Možná proto zrovna vás akné trápí. Za prvé odličování není čištění a za druhé vyčistit pleť je potřeba i ráno. Čistá pleť je základem pro krásnou pleť. Maz, který se přes noc na pleti vytvoří, musí pryč, jinak bude docházet k ucpávání pórů a vzniku černých teček a akné. Nejdříve použijte čisticí emulzi, například N.A.E. Jemné čisticí mléko Purezza (koupit v e-shopu), které se hodí i pro citlivou pleť. Vyhovuje-li vám spíše mokré odličování a čištění pleti, zkuste N.A.E. Čisticí gel Purezza (koupit v e-shopu). Ráno zase oceníte na čištění pleti micelární vodu, ze stejné řady se vám může hodit N.A.E. Čisticí micelární voda Purezza (koupit v e-shopu).

7. Vymačkáváte si pupínky

Před vymačkáváním a nípáním pupínků varuje mnoho odborníků. Když už se to děje, mělo by se to provádět správně. Ruku na srdce, kdo to správně dělá, že? Při mačkání dochází k podráždění pleti, zanesení špíny, a navíc k rozesetí bakterií z pupínků do okolních pórů. A to prostě nechcete. Pokud se nějaký pupínek objeví, použijte například Neutrogena Gel pro ošetření pupínků s kyselinou salicylovou Clear & Defend (koupit v e-shopu) jako první pomoc.


8. Příliš se stresujete

Relax a odpočinek není důležitý jen pro vaše tělo, ale také pro vaši pokožku. Časté vystavování stresovým situacím může způsobit, že se na pleti mnohem častěji tvoří nevzhledné pupínky. Proto si pravidelně dopřávejte klid a relaxujte, jak jen to jde. Vaše pleť se vám odmění.

9. Špatně provádíte peeling

Některé kosmetické procedury nám při špatném nebo nadměrném používání mohou uškodit. K takovým patří třeba peeling na obličej. Pokud máte problematickou pleť nebo mastnou pleť s velkým výskytem akné, dávejte pozor na hrubé peelingy nebo jejich časté používání. Používejte spíše ty jemnější peelingy, například Ellie Hydratační pleťový peeling (koupit v e-shopu), a to maximálně 2x do měsíce. Při častějším použití by mohlo dojít k většímu podráždění pleti, jejímu ztenčení, a tím k vytvoření příznivějších podmínek pro množení bakterií.


10. Dopřáváte si hodně nezdravých potravin

A nakonec skončíme u jídla. Ano, jste to, co jíte. A podle toho vypadá i vaše pleť. Nadměrná konzumace sladkostí, tučných nebo velmi kořeněných jídel může způsobovat problémy s pupínky. Stejně tak alkohol nebo káva.

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít