Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Dokonale čistá pleť, i když ráno pospícháte

Dokonale čistá pleť, i když ráno pospícháte

Dokonale čistá pleť, i když ráno pospícháte

17. února 2018 od Karolína Hornová

17. února 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lenka Peške

Pleť bychom si měli čistit dvakrát denně. Bohatě nám postačí dvě až tři minuty a výsledkem bude čistá pleť bez akné, černých teček, dorůžova zbarvené tváře a celkově zdravý vzhled.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Kdy čistit pleť?

Kosmetická poradkyně Lenka Peške odpovídá jasně: každý den ráno o večer. Možná se vám zdá, že když se odlíčíte a pleť vyčistíte večer, bude logicky ráno stejně čistá a navíc odpočatá. Není to (bohužel) pravda. Zatímco spíte, pleť má „noční směnu“, během které tvrdě pracuje: probíhají v ní samočisticí mechanismy, zbavuje se toxinů a mazu, které vylučuje na svůj povrch.

Čistit pleť tedy neznamená jen odstraňovat z ní zbytky líčidel nebo nečistot, které na ní ulpěly zvenčí během dne, ale i očistit ji od produktů její vlastní přirozené očisty. „Ráno čistíme pleť od toxinů, které vyloučí naše tělo, jež se v noci čistí. Nevyčištění pleti tudíž znamená rozmazání si „odpadků“ po obličeji,“ varuje Lenka Peške. Večer platí, že čištění pleti není jen odličování„Večer si čistíme pleť od nečistot, které na nás napadají, make-upu, potu a dalších látek, které tělo během dne vyloučí – tudíž nevyčištění pleti znamená natření si krému na velmi, ale opravdu velmi špinavou pleť,“ dodává odbornice. Krém se pak přes nečistoty nevstřebává tak, jak by měl.

čištění pleti

Ráno ve spěchu: Chytré produkty vám usnadní práci

Pohlížejte na pleť podobně jako na své zuby. Ty si také čistíte dvakrát denně. Pokud to jednou „odbydete“, nic se – kromě špatného pocitu – nestane. Jakmile ale začnete péči zanedbávat častěji, výsledky se dostaví. Buď brzy, třeba v podobě nadměrné tvorby mazu, pupínků nebo „jen“ nezdravé barvy, nebo po letech, třeba zvýšeným výskytem vrásek.

„Jakákoliv odfláknutá verze vyčištění pleti je vždy  kontraproduktivní a během pár dní se nám to vrátí,“ doporučuje Lenka Peške, podle které je lepší vždy si na tuto proceduru najít čas. Stačí nařídit si budíka o pět minut dřív. Pokud ráno přece jen nestíháte, ušetří vám čas i starosti chytré produkty.

„Ženy s mladou suchou a smíšenou pletí by ráno měly udělat dva kroky – použít čisticí emulzi nebo gel a tonizační (nikoliv micelární) vodu. Postup zabere 2 minuty: namočit pleť vodou, rozetřít emulzi či gel a spláchnout. Žádné tamponky. Tonikum pak stačí nanést na jeden tamponek nebo do dlaně a do pleti vetřít,“ radí Lenka Peške, jak známé produkty chytře používat.

Zralejší a sušší pleti pak stačí jeden krok: pouze s čisticí emulzí, která většinou už stejně tonikum obsahuje,“ radí odbornice. Sušší pleť má slabší mazotok a u zralejší pleti se mazotok pozastavuje, proto stačí i menší množství tonika, které obsahují čisticí přípravky typu „dva nebo tři v jednom“.
„Pokud máte již zralejší, ale stále smíšenou pleť, doporučuji použít dva kroky jako v případě mladé pleti. Ideálně sáhněte po přípravcích, které jsou pro zralejší pleť přímo určeny,“ dodává Lenka.

čištění pleti kartáčkem

Když máte čas: Dopřejte pleti „wellness“

Pokud máte na svou pleť více času – třeba o víkendu nebo večer, můžete jí dopřát extra porci čištění, které ji zbaví všech nečistot, přebytečného mazu, a navíc ji krásně prokrví a rozjasní: čisticí kartáček na pleť. Pokud žádný nemáte, přečtěte si napřed, jak vybrat ten pravý kartáček na pleť pro vás. „Večer si můžeme prodloužit čištění pleti pomocí rotačního kartáčku a také 2x v týdnu použít  mikrodermální abrazi, tedy peeling (třeba čisticí masku s aktivním uhlím), nebo neabrazivní čili chemický peeling na domácí použití,“ doporučuje odbornice a dodává: „Technika čištění je stále stejná: namočit pleť, namydlit a promasírovat rotačním kartáčkem, spláchnout, utřít,  2x v týdnu nanést masku nebo peeling, nechat působit podle návodu a spláchnout. A po každém čištění samozřejmě namazat krémem, případně použít také vhodné sérum podle věku nebo pro konkrétní problém vaší pleti.“
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lenka Peške

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Lenka Peške
Nezávislá kosmetická poradkyně a vizážistka
6229
"Učím ženy být krásné každý den."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít