Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Test: Hodí se pro vás suché nebo mokré odličování?

Test: Hodí se pro vás suché nebo mokré odličování?

Test: Hodí se pro vás suché nebo mokré odličování?

1. dubna 2020 od Eva Suchomelová

1. dubna 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Jakým způsobem se raději odličujete? A je to ten správný způsob právě pro vaši pleť? Udělejte si náš test a zjistíte, zda je pro vás lepší suché, nebo mokré odličování.
Vyberte u každé otázky možnost, která nejlépe sedí právě na vás. Nakonec spočítejte, které písmeno je nejčastější, a přečtěte si, jaký způsob odličování je nejlepší právě pro vás.
1. Jak často se líčíte?
A. Dopřávám pleti volnost, líčím se jen příležitostně, a i to jen lehce a přirozeně.
B. Líčím se každý den do zaměstnání, o víkendech jedině, když jdu někam do společnosti.
C. Bez líčení se neobejdu ani doma, málokdo mě vidí bez make-upu.

2. Používáte voděodolná či dlouhotrvající líčidla?
A. Nepoužívám, moji pleť vysušují a nepotřebuji je.
B. Jedině voděodolnou řasenku používám častěji, výjimečně neslíbatelnou rtěnku, ale preferuji spíš hydratační líčidla.
C. Dlouhotrvající make-up je pro mě každodenní nutnost, moje líčení musí vydržet celý den.

3. Kouříte?
A. Nekouřím a nikdy jsem to ani nezkusila.
B. Nekouřím, ale dříve jsem nějakou dobu kouřila, případně jsem přešla na elektronické cigarety.
C. Kouřím klasické cigarety.

 
ilustrační foto
ilustrační foto
4. V jakém prostředí trávíte převážně čas?
A. Každý den jsem hodně venku v přírodě, žiji mimo znečištěná města nebo aglomerace.
B. Žiji ve městě a hodně času trávím uvnitř budov.
C. Pracuji ve velmi prašném prostředí, málokdy se dostanu někam do přírody.

5. Chráníte pleť proti slunečnímu záření?
A. Celoročně používám denní krém s UV 20-25, v létě přidám opalovací krém s nejvyšším faktorem.
B. Používám denní krém s UV faktorem 10-15, v létě ho vyměním za opalovací krém s UV 30-50.
C. Na letní dovolenou si vždycky přibalím ochranný opalovací krém s UV 25-30 podle toho, kam jedu, ale přes rok mi stačí jen make-up s UV filtrem.

6. Jaký máte pitný režim?
A. Každý den vypiji aspoň 8 sklenic vody nebo bylinkových čajů, nepiji kávu ani colové nápoje.
B. Snažím se dodržovat pitný režim a pít aspoň litr tekutin, ale jednu kávu denně potřebuji.
C. Nějak se tím netrápím a piji, když mám žízeň. To ale nebývá často, takže se občas zapomenu napít.

Nejvíc odpovědí A:

Pro vás je nejlepší tzv. suché odličování. Na tamponek naneste odličovací přípravek – odličovací či micelární mléko, odličovací gel nebo micelární vodu v závislosti na svém typu pleti. Jemně jím stírejte líčidla z obličeje (máte-li citlivé oči, použijte na ně speciální odličovač na citlivé oči, na zbytek obličeje výše uvedený odličovací přípravek podle typu své pleti) a vždy, když je tamponek špinavý, vyměňte ho za nový. Postup opakujte, dokud není tamponek úplně čistý. Finální dočištění můžete provést pleťovým tonikem. Pro mastnou pleť a pleť s rozšířenými póry adstringentním, suchou či normální pleť hydratačním a citlivou pleť zklidňujícím tonikem.
produkty pro citlivou pleť
Tip redakce:
Jestli máte suchou či citlivou pleť, vyzkoušejte k odlíčení 1.
Mixa Hyalurogel čisticí micelární mléko (koupit v e-shopu) s obsahem kyseliny hyaluronové, jež pleť při odličování skvěle hydratuje. Ještě lepší je použít odličovací přípravky a pleťovou vodu z jedné řady, jako například pro odlíčení obličeje 2. Floré Bylinné pleťové mléko bílá lilie & zelený čaj (koupit v e-shopu), na odlíčení očí včetně voděodolné řasenky 3. Floré Bylinný dvoufázový odličovač bílá lilie & zelený čaj (koupit v e-shopu) a na dočištění 4. Floré Bylinnou pleťovou vodu bílá lilie & zelený čaj (koupit v e-shopu) s obsahem přírodních ingrediencí v bio kvalitě. Na zklidnění pleti můžete použít přírodní 5. Purity Vision Bio Levandulovou vodu.

Nejvíc odpovědí B:

Vy se zaměřte na tzv. mokré odličování. Spočívá v tom, že odličovací přípravek - olej, pěnu či gel podle svého typu pleti - nanesete přímo na nalíčený obličej. Pak vezmete mušelínový kapesník, jemnou odličovací žínku či malý ručník, namočený v teplé (nikoli horké!) vodě a vyždímaný, a líčidla i s odličovacím přípravkem jím z obličeje smyjete. Obličej dočistíte čisticí pleťovou vodou a tonizujete vhodným pleťovým tonikem.
produkty pro odličování pleti
Tip redakce:
I odličovací oleje se již dělají pro různé typy pleti, např. značka NIVEA nabízí pro suchou pleť 1. 
NIVEA Výživný čisticí pleťový olej (koupit v e-shopu), pro citlivou 2. NIVEA Zklidňující čisticí pleťový olej (koupit v e-shopu) a pro normální pleť 3. NIVEA Hydratační čisticí pleťový olej (koupit v e-shopu). Na problematickou pleť se zase hodí 4. Himalaya Herbals Nimbová čisticí pěna na obličej (koupit v e-shopu).

Nejvíc odpovědí C:

Pleť zatěžovaná každodenní vrstvou voděodolného make-upu či pobytem v prašném prostředí, případně pleť kuřaček vyžaduje intenzivní péči i během odličování. Vy proto zkombinujte obě metody – začněte suchým odlíčením očí, následně použijte mokré odlíčení na celý obličej. Pomoct si můžete i čisticím kartáčkem na pleť. Vzhledem k častosti odličování možná oceníte látkové odličovací tampony, kterým se také říká pratelné, neboť se po použití dají vyprat a použít opakovaně. Na závěr dočistěte pleť odličovací či čisticí vodou a tonizujte ji. Nezanedbávejte ani pravidelný peeling pleti na odstranění komedonů a profesionální čištění v salonu. Jedině tak máte šanci udržet pleť zdravou a vitální.
produkty k odlíčeni pleti
Tip redakce:
Na suchou část odličování zkuste např. 1. 
Ziaja Odličovač očí dvoufázový (koupit v e-shopu) určenou na odlíčení voděodolného make-upu a vhodná i pro nositele kontaktních čoček. Pro mokré odličování sáhněte po přípravku podle svého typu pleti. Pro normální až smíšenou pleť, která potřebuje vyčistit skutečně do hloubky, se hodí veganský mycí gel 2. Garnier Čisticí gel Bio Lemongrass s bio výtažkem z citronové trávy a chrpy. Pro pravidelný peeling zkuste např. 3. Neutrogena Pleťový peeling Skin Detox (koupit v e-shopu) ve formě nekomedogenního gelu s chladicím efektem na pleť, který ji hloubkově vyčistí, odmastí, ale nezbaví hydratace.

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Martina Procházková 27.května 2020
Dobrý den, test mě pobavil, protože jsem měla přesně 2x A,B,C. Takže jsem se vůbec nenašla. Škoda,že autorka nepočítala i s touto eventualitou. Nebo jsem tak vyjimečná? :-))) Jinak samozřejmě hezký zdravý den. MP

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít