Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 5 tipů, jak si udržet opálení až do zimy

5 tipů, jak si udržet opálení až do zimy

5 tipů, jak si udržet opálení až do zimy

24. srpna 2022 od Anna Šťastná

24. srpna 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Anna Šťastná

Bronzový odstín pokožce tolik sluší. Vypadáme díky němu štíhlejší, zdravější i mladší, tedy pokud to s opalováním nepřeháníme. V naší zeměpisné šířce ale opálení rychle bledne, a tak jen díky spolehlivým trikům vydrží barva až do zimy, kdy v ideálním případě přichází čas na další dovolenou.
Jak tedy na to?
 

1) Vyhlaste válku suché kůži

Udržovat pokožku vláčnou a nedovolit jí, aby se začala vysušovat, je to nejúčinnější, co můžete udělat. Výhoda všech tělových másel, balzámů, mlék i olejů je, že žádné množství není příliš, takže se bez obav krémujte klidně dvakrát denně nebo kdykoli budete mít pocit, že kůže začíná šednout a tvoří se na ní malé šupinky. Zkuste třeba Floré Bambucké tělové máslo (koupit v e-shopu) nebo Nivea Urea Intenzivní pečující krém (koupit v e-shopu). Zkusit můžete také MIXA Intense nourishment intenzivní vyživující tělové mléko (koupit v e-shopu).

2) Horká voda škodí

Zároveň se vyhýbejte horké sprše i vaně, které přispívají k dehydrataci. Skvělým trikem je namazat se olejem těsně před tím, než jdete do sprchy. Voda tak kůži neublíží, a ta navíc zůstane hezky svěží i po sprchování. Zkuste třeba Saloos Extra Bio Arganový olej lisovaný zastudena (koupit v e-shopu).
 
Tip redakce:
K dostání dnes jsou také nejrůznější mycí přípravky s hydratačním efektem. Jsou výbornou volbou a skvělým pomocníkem, ale nespoléhejte na to, že mohou nahradit tělové mléko. Krásně se o vaši kůži postará
Ziaja Kozí mléko Krémové sprchové mýdlo (koupit v e-shopu).

3) Peeling jen chytře

Je pravda, že peeling zbaví kůži odumřelých kožních buněk, tedy suché kůže, a opálení tak díky tomu krásně vynikne. Jenže navzdory všemu, co jste doteď slyšela, peeling by měl být velmi jemný. Vybírejte takový, který obsahuje jen jemná nebo gelová zrníčka a zároveň oleje, které zanechají kůži důkladně vyživenou, ale se suchou pokožkou neodstraní i opálení. Případně používejte obličejový peeling, který bývá vždy jemnější. Například Ellie VITAMIN C+ Jemný krémový peeling (koupit v e-shopu). Vyhněte se produktům s kyselinou glykolovou a salicylovou, které zesvětlují kůži.
Tip redakce: 
Variantou mohou být kartáče s jemnými štětinami nebo
konjacová houba. Toto „obrušování“ provádějte jednou týdně, protože intenzivnější peeling by mohl sedřít i opálenou pokožku. Stejně jako holení žiletkou – jakmile si necháte chloupky odstranit laserem, najednou zjistíte, že se vám lýtka opalují mnohem víc než dřív.

4) Hydratace i zevnitř

Udržovat hydrataci také zevnitř a dostatečně pít (vodu a neslazené čaje) je důležité nejen kvůli opálení, ale pro celkové zdraví i vzhled pokožky. Prodloužit bronz můžete i pomocí správných potravin. Hledejte ty, které obsahují beta-karoten, tedy například mrkev, mango, papáju nebo sladké brambory.

5) Trochu švindlujte

Blednoucí opálení můžete samozřejmě „našvindlovat“ samoopalovacími přípravky. Dobře se pracuje třeba s Astrid Hedvábnou samoopalovací pěnou (koupit v e-shopu). Opálenější ale budete vypadat také natřená olejem (na trhu jsou bronzující přípravky právě pro tento účel). Pokožka bude působit tmavší díky správnému líčení v zemitých odstínech a pomůže i chytře zvolený lak na nehty - vyzkoušejte tyrkysový, korálový anebo bílý.

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Anna Šťastná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít