Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Pomůže peeling udržet opálení?

Pomůže peeling udržet opálení?

Pomůže peeling udržet opálení?

18. srpna 2020 od Jana Kantorová

18. srpna 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

K jednomu z nejrozšířenějších kosmetických mýtů patří i ten, že na opálenou pokožku nepatří peeling. A to je chyba. Protože peeling dlouhodobému opálení naopak prospívá. Jak?
Používání peelingu je doporučováno převážně proto, abychom z kůže jemně ale účinně odstranili staré odumřelé kousky kůže. Očistí pokožku i pleť obličeje a podpoří její regeneraci. Některé peelingy navíc dokážou pokožku také hydratovat a vyživovat. Přesto se jich po dovolené bojíme – máme nějak zakořeněno, že drhnutím si stáhneme krásnou bronzovou barvu. Opak je ale pravdou. Chcete vědět proč?


TIP: Sprchové peelingy, gely a oleje mnoha vůní i značek najdete i na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

Jasné ano peelingu!

Na dovolené ho používat nemusíte, na čerstvé opálení se nehodí. A to hlavně proto, že pokožka je v tu chvíli citlivější. A spíše než peeling potřebuje pořádnou péči po opalování, zklidňující a hydratační tělová mléka. Ale po návratu z dovolené je dobré po peelingu sáhnout alespoň 1x týdně.

Proč zvolit peeling:

  • Šetrný peeling odstraní pouze svrchní vrstvu pokožky, kvůli níž může kůže působit mdle a zašedle.
  • Sjednotí opálení po celém těle.
  • Pleť po něm vypadá svěže a zvýrazní se i opálení.
  • Zvláčňuje a zanechává hedvábně jemnou pokožku.

Jaký peeling je vhodný?

Peeling můžete provádět dvěma způsoby: mechanicky a chemicky. Obecně se chemický peeling v létě příliš nedoporučuje, protože je po něm potřeba vyhýbat se nějakou dobu slunci kvůli riziku vzniku pigmentových skvrn nebo jiných nežádoucích reakcí na pokožku.

Chcete-li tedy udržet opálení, raději volte mechanický peeling. Ten zvládnete snadno z pohodlí domova. Dokonce si ho doma můžete i vyrobit, a to spojením krémů, olejů, medu apod. s abrazivními částečkami, jako jsou semínka, sůl, cukr, mleté mandle a další.
Tip redakce:
Vyzkoušejte
Ameté Cukrový tělový scrub Grape & Kiwi (koupit v e-shopu), který obsahuje vitamin E, slunečnicový a olivový olej. Pro všechny typy pokožky se hodí také Purity Vision Bio kávový peeling, který kromě péče o pokožku díky kofeinu také zrychluje krevní oběh, čímž dochází ke zpevnění pokožky.

Vyberte ten pravý pro vás

Máte-li citlivou pokožku, zvolte pudrový peeling, kdy se menší množství pudrového prášku smíchá s vodou, vytvoří se pěna, která se nanese na pleť či pokožku a krouživými pohyby se vmasíruje. Zrníčkový peeling je pak běžně dostupný a vhodný pro všechny typy pleti a pokožky. V roztíratelné složce se mísí s drobnými pevnými částečkami. Právě ten je ideální pro udržení opálení, zvláště ten s obsahem oleje jako například Garnier Olejový tělový peeling Beauty Oil (koupit v e-shopu). Na pokožku těla můžete volit hrubší a větší částečky. Při péči o pleť obličeje dejte přednost velmi jemným peelingům určeným přímo na obličej, jako je třeba Neutrogena Hydro Boost Vyhlazující pleťový peeling (koupit v e-shopu), který pleť zároveň intenzivně hydratuje.
Tip redakce:
Nakonec můžete zvolit i kartáček či houbu, třeba
Calypso Natural jemná houba na peeling (koupit v e-shopu), která v kombinaci s krémy a oleji funguje na podobném principu jako peeling.

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít