Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Inventura pleti po létě: Hydratace, nebo výživa?

Inventura pleti po létě: Hydratace, nebo výživa?

Inventura pleti po létě: Hydratace, nebo výživa?

15. září 2019 od Eva Suchomelová

15. září 2019 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Mgr. Blanka Kučerová

Po létě může pohled do zrcadla nepříjemně překvapit – pleť je vysušená, mdlá, jako bez života, můžete objevit novou pigmentovou skvrnu nebo vrásku… Co s tím? Začít intenzivně hydratovat, nebo spíš dodat pleti výživu? Na radu jsme se zeptali kosmetičky Mgr. Blanky Kučerové.

Když se podzim zeptá

Nu, schválně, jak jste se o pleť starali během léta? Snažili jste se poctivě předejít jejímu poškození a vzniku vrásek či jiných nedostatků pleti? Ochrana před UV paprsky, každodenní čištění pleti, hydratace zvnitřku i zvenčí – tahle prevence se rozhodně vyplatí. Ale co dělat, pokud jste tu prevenci kapku zanedbaly nebo se i přes všechnu snahu léto na pleti podepsalo?


Hydratace v první řadě, ale…

Hydratovat musíme všechny po celý rok vnitřně i zevně,“ konstatuje známou pravdu Mgr. Blanka Kučerová. Po létě je to ale o to naléhavější, i když třeba nemáte suchou pleť. „Pleť po létě je především dehydrovaná, s pigmentovými skvrnami. Může působit unaveně a matně, viditelně suchým dojmem, někomu se mohou tvořit šupinky,“ vyjmenovává zkušená kosmetička škody, které léto na pleti dokáže napáchat. Jakými způsoby můžete pleť hydratovat právě teď na podzim?
krém na pleť
  • Pijte! Ačkoli už nepociťujete takovou žízeň jako v horkých letních dnech, nepřestávejte dodržovat pitný režim. Vhodná je neperlivá voda a neslazené bylinkové čaje.
  • Hydratační krém podle typu pleti:  Není pravda, že hydratační krém potřebuje jen suchá pleť. Potřebuje ho každý, jen je dobré zjistit, jaký typ pleti máte, a podle toho vhodný hydratační krém vybrat. Ideální je mít na den hydratační krém s UV filtry a na noc intenzivní hydratační krém.

Tip redakce:
Velkou nálož hydratace bez zatížení pleti dodá až na 24 hodin Mixa Sensitive Skin Expert Intenzivní hydratační péče Hyalurogel s obsahem kyseliny hyaluronové. Je vhodná i pro velmi citlivou pleť a snadno se vstřebává. Nebo zkuste novinku L’Oréal Paris Hyaluron Specialist denní krém s obsahem vysokomolekulární i nízkomolekulární kyseliny hyaluronové a SPF 20.

Velké plus pro vaši pleť

Sáhněte po hydratačních maskách či sérech. Masku lze používat 1x týdně. Pokud se rozhodnete pro sérum, doporučujeme udělat si s jeho pomocí intenzivní kúru. Její délka závisí především na tom, jak rychle se vaše pleť „vzpamatuje“ z letních škod. Zkuste např. Ellie Sérum proti vráskám Hyaluron Boost . Následně jej můžete vyměnit za sérum, které bude řešit jiné problémy vaší pleti (např. vrásky nebo povolenou pleť).

Když je potřeba něco navíc

Kromě hydratace dopřejte své pleti také přípravky s obsahem dalších látek, které ji vyživí. Kterých? „Ráda doporučuji nastartovat podzimní péči ošetřením s vitaminem C,“ radí expertka na krásnou pleť. „Tento vitamin dodá pleti pevnost a rozjasní ji. V kombinaci s vhodnými maskami pomůže pokožku dočistit.“ Stejný vitamin podle jejích slov nejen povzbudí v případě „unavené“ pleti, ale může pomoct i při likvidaci případných pigmentových skvrn, pokud se po létě objevily. Vitamin C je také součástí kolagenu a elastinu, který podporuje pevnost pokožky, proto jej najdete v přípravcích pro zralou pleť (od 40 let), jež obsahují i peptidy nebo retinol.
séra s vitaminem C
Tip redakce:
Nechte pracovat ve svůj prospěch noční krémy a masky, když spíte! Zkuste například 
NIVEA Noční masku Urban Skin Detox s výtažky z bio zeleného čaje, antioxidanty, kyselinou hyaluronovou a provitaminem B5. Pro všechny typy pleti je určena Neutrogena Hydratační noční maska Hydro Boost, jež neobsahuje olej, zato má spoustu kyseliny hyaluronové.

Pryč s pigmentovými skvrnami

Nehezká vzpomínka na letní paprsky v podobě barevných nedokonalostí a skvrnek se líbí asi málokomu. A tak možná přemýšlíte, jak odstranit pigmentové skvrny, které se během léta na pleti objevily. Při regulaci pigmentových skvrn se používají chemické peelingy. Jedná se o upravené kyseliny z ovoce, mléka či různých druhů semen,“ vysvětluje Mgr. Blanka Kučerová. „Větší pigmentové nesrovnalosti lze řešit už také na konci září či v říjnu, kdy sluneční aktivita není taková jako v létě. Pozor! Nezapomeňte dbát rad kosmetiček nebo dermatologů, kteří vám ošetření provádějí.“ Také je potřeba se po použití chemického peelingu vyhnout slunečnímu záření a chránit pleť ve slunných dnech pokrývkou hlavy i přípravkem s vysokým UV faktorem.
aplikace denního krému

Žilky řešte ještě před zimou

Jakmile pominou horké dny, využijte relativního klidu, než přijde studené a sychravé počasí. Je to ideální doba pro přípravu pleti pro chladnější období. „Zde bych vypíchla péči o velmi citlivou pleť se sklony k praskání žilek. Rozhodně zařaďte do své péče krémy, které zvýší obranyschopnost pleti před chladem,“ doporučuje kosmetička.

Bez čeho to nebude fungovat?

No jasně, bez řádného a pravidelného čištění pleti. Zanesené póry nejen že nedokážou přijmout žádnou z blahodárných látek, které se snažíte do pleti vpravit, ale ztrácejí také přirozenou schopnost vylučovat odpadní látky z pleti. Na podzim proto nejen pokračujte v systematickém každodenním domácím čištění pleti, ale zajděte si ke kosmetičce na profesionální vyčištění. Mělo by to patřit k nezbytným kosmetickým zákrokům, na které je vhodné zajít na podzim.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Mgr. Blanka Kučerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Mgr. Blanka Kučerová
Kosmetička, pedikérka, překladatelka a vydavatelka
156
"Jak řekl Alexandre Vinet: Chtěl bych - neznamená nic, chci - dělá divy."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít