Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 7 tipů, jak zvládnout samoopalování bez nehod

7 tipů, jak zvládnout samoopalování bez nehod

7 tipů, jak zvládnout samoopalování bez nehod

23. května 2022 od Anna Šťastná

23. května 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Šťastná

Nebaví vás trávit dlouhé hodiny na slunci, bojíte se vrásek a poškození kůže, nebo je dovolená prostě jen ještě daleko? Zdravě bronzovou kůži můžete mít i bez opalování za pár minut. Ale nejprve si přečtěte pár důležitých zásad samoopalování.
Spousta žen se samoopalování vyhýbá, protože zkrátka není jednoduché. Párkrát ho vyzkoušely a výsledkem byla flekatá pokožka, oranžové ruce a spoustu času, stráveného hledáním, jak se nepovedené vrstvy bronzu zase zbavit.
 
Abyste nedopadla podobně, nastudujte si náš návod plný snadných a praktických triků pro perfektní výsledek.
 

Jednoduchý návod, jak na samoopalování bez nehod:

1) Začněte peelingem

1) Začněte peelingem

Aby opálení bylo rovnoměrné, je potřeba nejprve odstranit odumřelé kožní buňky a přípravek nanášet až na ošetřenou hladkou kůži. Zkuste klasický peeling, ale dobře funguje třeba i kartáč na tělo či lufa.
 
Náš tip:

Tělový peeling Dove Granátová semínka & bambucké máslo (koupit v e-shopu) jemně zbaví kůži odumřelých buněk a zanechá ji krásně vláčnou.
2) Kůže nesmí být suchá

2) Kůže nesmí být suchá

Na suché kůži totiž krém ulpívá více, a tak by se tam vytvořily tmavší fleky. Po peelingu kůži ještě zvláčněte tělovým mlékem – i to je ale potřeba potom osprchovat.
 
 
Náš tip:
Nivea Tělové suflé s olejem Coconut & olej Monoi (koupit v e-shopu) má velmi lehkou texturu, a přitom obsahuje olejové perličky pro extra vyživenou pokožku.

3) Vyberte si správný přípravek

  • Pokud se samoopalováním začínáte, vyberte přípravek, který obsahuje bronzer. Díky němu vidíte okamžitě, kam už jste krém nanesli a kde ještě není. Tak většinou fungují samoopalovací pěny.
  • Variantou mohou být spreje a mlhy, s nimiž si neumažete ruce, ale musíte dávat pozor, abyste je nanášeli opravdu rovnoměrně – v tom však hezky pomůže štětec jako na pudr.
  •  Výhodou samoopalovacích mlék a krémů je, že zároveň i hydratují.
Vyzkoušejte:
Astrid Samoopalovací sprej (koupit v e-shopu) na tvář i tělo dodá pokožce již po první aplikaci přirozenou zlatavě bronzovou barvu bez účinků slunečního záření. Lehké složení s urychlovačem opálení se okamžitě vstřebává a později zajišťuje stejnoměrné a rychlejší a intenzivnější opálení pokožky. Stejný produkt je k dostání také ve formě pěny.

Dermacol samoopalovací tělové mléko (koupit v e-shopu) má příjemně lehké hydratační složení, které se snadno roztírá. Zároveň díky panthenolu kůži zklidňuje a regeneruje.

4) Pořiďte si rukavice

Ideální je nanášet samoopalovací přípravky v tenkých latexových rukavicích. Totiž zvlášť pokud se vám produkt dostane na nehtová lůžka, zůstane tam dost dlouho a nenaděláte s tím vůbec nic. Nevyzpytatelná je ale i kůže dlaní.
 

5) Proveďte test

Krém nejprve vyzkoušejte na malé části těla, ať zjistíte, jestli vám jeho odstín vyhovuje. Pro začátek je lepší vyzkoušet světlejší přípravek – ztmavovat můžete vždycky, a také se tak vyhnete nepříjemným flekům a zjistíte, zda vám krém nezpůsobí nějakou alergickou reakci.

6) Precizně nanášejte

Krém nanášejte na úplně suchou kůži, snažte se nezpotit a pro jistotu ho neaplikujte v koupelně, kde je plno páry. Postupujte od chodidel směrem k břichu, hrudníku a pažím. Nezapomeňte ani na kousíček těla, tedy ani na podkolenní jamku, podpaží a boční stranu prsou, pořádně krém rozetřete na krku, záda natřete všude tam, kam dosáhnete.
Tip redakce:
Vyhněte se ploskám nohou a zvláště patám, stejně jako místům mezi prsty. Nakonec zbývají ruce, které jste měli v rukavicích. Prsty a dlaně stejně jako nárty a klouby nanášejte jen zlehka a použijte slabou vrstvu krému.

7) Chvíli vydržte

Nátěr nechte zaschnout alespoň hodinu. Po každé aplikaci si ale pořádně umyjte ruce. Pokud nepoužíváte rukavice, je potřeba si ruce drhnout během aplikace každé dvě až tři minuty, aby na nich přípravek nezhnědl. Se sprchováním a koupáním počkejte pět až osm hodin. Samoopalovací proceduru si napoprvé dopřejte tři dny za sebou, barvu pak udržujte nejlépe jednou týdně.

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Anna Šťastná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít