Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Testujeme: Jak fungují samoopalovací přípravky?

Testujeme: Jak fungují samoopalovací přípravky?

Testujeme: Jak fungují samoopalovací přípravky?

7. dubna 2020 od Jana Kantorová

7. dubna 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Snadné opálení? A hned? Bojíte se ale samoopalovacích přípravků, že nepříjemně zapáchají, opálení bude spíše dooranžova nebo vám udělají na kůži fleky? Otestovaly jsme tyto přípravky a mýty, které kolem samoopalovacích krémů panují, zkusily vyvrátit.

Dermacol Samoopalovací tělové mléko (koupit v e-shopu)

Vanda Vízková, redaktorka
 
Přiznám se, že od používání samoopalovacích přípravků jsem ustoupila už dávno. Vadil mi jejich nepříjemný odér a také skvrny, které prozradily, že je snědost falešná. Toto tělové mléko tedy vstupovalo do testu v podmínkách ztížených mou nedůvěrou a špatnými zkušenostmi.
Snadnost nanášení: 95 %
Samoopalovací tělové mléko Dermacol Self Tan má spíše řidší a tekutější konzistenci než běžná tělová mléka. To, co se zprvu jevilo jako mínus, se ale při roztírání projevilo jako velká výhoda. Díky tomu, že je textura tekutější, se mléko snadno roztírá. Tím pádem ho snáze a také rovnoměrněji rozetřete po větší ploše kůže. Eliminuje se tak riziko vzniku šmouh, fleků a nerovnoměrného odstínu opálení.  Nanášení a roztírání hodnotím tedy jako velmi příjemné a snadné. Pozitivně musím také ohodnotit jeho vůni. Ta připomíná vůni pomerančů a čokolády a nemutuje tolik do nepříjemného a typického pachu samoopalovacích přípravků.
 
Výsledný efekt: 95 %
Pro názornost výsledku jsem si tělovým mlékem natřela pouze nohy a zbytek těla nechala bez ošetření, abych viděla účinek a rozdíl v barvě pokožky. A opravdu musím říct, že znatelný rozdíl byl vidět už po prvním použití. Nohy jsem měla už po několika hodinách o odstín tmavší než zbytek těla. Při opakovaném použití pak efekt opálení ještě zesílil. Moje nohy už po dvou aplikacích vypadaly jako jindy na konci června. Navíc nebyly vysušené, mléko je příjemně hydratovalo.
 
Doba trvání efektu: 90 %
Nástup účinku výrobce deklaruje nejpozději po 6 hodinách a můžu potvrdit, že tento údaj platí. Výsledek je ale viditelný již mnohem dříve.  Pokud tělové mléko přestanete používat, záleží na četnosti a způsobu hygieny, jak dlouho si opálený vzhled udržíte. Snědost odejde dříve, pokud si děláte tělový peeling, dlouho se koupete, často se holíte apod. Průměrně efekt opálení vymizí cca za týden.
 

Celkové hodnocení: 5/5

Dove Tónovací tělové mléko Derma Spa summer revived (koupit v e-shopu)

 
Eva Suchomelová, redaktorka a korektorka
 
Se samoopalovacími přípravky nemám žádnou zkušenost, protože se od přírody velmi dobře opaluji. Z minulého léta mi ještě zbylo opálení od moře spolu s „vypálenými“ světlými místy od plavek. Vzala jsem testování jako možnost vyzkoušet, zda by tento přípravek dokázal sjednotit takto dvoubarevnou pokožku. Přípravek je určen pro použití pouze na tělo.
Snadnost nanášení: 100 %
Konzistence tělového mléka umožňuje přípravek krásně roztírat po pokožce – snadno a rovnoměrně. Jelikož kůži také rovnou hydratuje, je dobře vidět, kde jste pokožku natřeli, zvlášť u suché pokožky to vynikne na první pohled. Tónovací mléko Dove se mi zalíbilo jak svou jemnou, svěže sladkou vůní, tak i svým vitalizujícím a na první pohled hydratačním účinkem na pokožku.
 
Výsledný efekt: 80 %
První výsledek jsem viděla po 6 hodinách od aplikace. Hřbety rukou, které jsem si po aplikaci umyla, abych odstranila barvu z dlaní, byly lehce světlejší než předloktí, kde nános přípravku stále působil. Celkově byla pokožka velmi jemně tónovaná s lehounce zlatohnědým nádechem. Kontury kolem neopálených míst (po plavkách z loňského léta) se rozostřily, ale neopálená místa byla dál jasně patrná. Pokožka ale působila oživeně a vitálně, ale zároveň s přirozeným zabarvením v porovnání s jarně bledým obličejem.
 
Doba trvání efektu: 90 %
Potěšilo mě, že tónování vydrželo každodenní sprchování (některé dny i víckrát) po dobu víc než týdne. Uvažuji o dvojité aplikaci, aby bylo zbarvení tmavší a viditelnější. Myslím, že tohle jemné mléko neumožní, abyste to s tmavou barvou pokožky přehnali. Co se týče výdrže, doporučila bych po týdnu aplikaci zopakovat.
 

Celkové hodnocení: 4/5

NIVEA Tónovací tělové mléko Sun-Kissed Radiance (koupit v e-shopu)

 
Jana Kantorová, šéfeditorka
 
Samoopalovací přípravky většinou nepoužívám. Nikdy jsem na ně neměla odvahu a opravdu se bála fleků, které by se mi mohly udělat. Dlouho se mi tak ani žádný samoopalovák nedostal do ruky. Proto jsem se rozhodla, že tentokrát přípravek otestuji, protože v tuhle chvíli jde o takový zdravý způsob opalování.
Snadnost nanášení: 100 %
Tohle tělové mléko má konzistenci i barvu stejnou jako klasická tělová mléka. Což mě velmi potěšilo, protože jsem z aplikace měla zpočátku strach. Podle návodu jsem si před aplikací udělala tělový peeling, aby byl rozdíl viditelnější. Pak stačilo jen rovnoměrně rozetřít po celém těle. Žádné fleky se nekonaly a tělové mléko se nanášelo velmi snadno a rychle.
 
Výsledný efekt: 80 %
Tónovací tělové mléko je určeno na světlou až normální pokožku. A přesně takovou mám, patřím k velmi světlému fototypu. Sice se dobře opaluji, ale po zimě jsem hodně bledá a chvíli trvá, než pochytím trochu hnědé barvy. Trochu barvy to tak před nachytáním prvních slunečních paprsků chtělo, abych proces urychlila. Díky tomu, že mám právě velmi světlou pokožku, byl výsledek poměrně vidět. Pokožka získala zlatavý nádech. Ale myslím, že u trochu tmavší kůže by výsledek znát nebyl. Každopádně pokožka byla jemná a hydratovaná, což bylo rozhodně plus navíc. 
 
Doba trvání efektu: 50 %
Vzhledem k tomu, že nejde o klasický samoopalovák, „opálení“ zmizelo už po prvním umytí. Dlouhodobě tedy nemělo mléko žádný efekt. Vnímala jsem ale pozitivně, že jej mohu používat jako klasické tělové mléko po každém umytí. Takže jsem si barvičku udržovala tímto způsobem.
 

Celkové hodnocení: 4/5

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Nora Lešňáková 13.dubna 2020
U samoopalovacích krémů mi vadí nejvíce to, že potom (když se omyjí a vyblednou), tak zůstane pokožka úplně vyšisovaná a nezdravě bílá.

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít