Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 5 tipů, jak na suché a citlivé ruce v zimě

5 tipů, jak na suché a citlivé ruce v zimě

5 tipů, jak na suché a citlivé ruce v zimě

23. listopadu 2022 od Lenka Knápková

23. listopadu 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

S příchodem zimy nás mnohem častěji trápí nepříjemný pocit suchých a citlivých rukou. Mráz a chlad narušují strukturu pokožky a pokožka pak může být přecitlivělá. Jakou péči dát svým rukám, aby byly jako v bavlnce? Zkuste naše tipy na správnou péči.

1. Noste v zimě rukavice

Chlad našim rukám neprospívá, vysušuje pokožku a může se objevit tzv. chladová alergie. Kdy se na rukou vyskytne nepříjemná vyrážka, začervenání nebo svědivá místa. Rukavice udrží naše ruce a klouby v teple a pokožka zůstane přirozené vláčná.

2. Myjte si ruce šetrně

Používejte jemné mýdlo na ruce, které neobsahuje chemická pěnidla a přísady. Pokožku namáhají a vysušují. Zkuste tekuté mýdlo Indulona Sensi Care pečující tekuté mýdlo (koupit v e-shopu) s magnolií a panthenolem, které bylo speciálně vyvinuto tak, aby poskytovalo účinné čištění a jemnou péči i citlivé pokožce rukou. Po umytí ruce jemně osušte, nedřete je ručníkem a raději se vyhýbejte horkovzdušným vysoušečům.

3. Pravidelně hydratujte pokožku rukou

Aby zůstaly ruce stále jemné a hebké, je důležité používat kvalitní hydratační krémy, které ruce zvláční a vyživí. Ideální je ruce mazat po každém umytí vodou nebo kdykoliv pocítíte, že pokožka na rukou pne. Do kabelky se vám vejde Kamill Intensive Krém na ruce a nehty (koupit v e-shopu), který obsahuje výtažek z aloe vera.

4. Vyberte si kvalitní krém na ruce na míru 

Při výběru krému na ruce se zaměřte na konkrétní typ vaší pokožky nebo problém, který s jeho pomocí chcete vyřešit. Může se jednat třeba o následující:
  • Hydratační krém na ruce - ideální volba, pokud vás trápí pocit vysušených a popraskaných rukou. Taková pokožka zároveň může být zarudlá a svědivá. Hydratační krémy velmi často obsahují vitamíny E a F, které zabraňují předčasnému stárnutí pokožky rukou. Zkuste Nivea Moisture Care Hydratační krém s olivovým olejem (koupit v e-shopu), který intenzivně hydratuje i nehty a nehtová lůžka.
  • Regenerační krém na ruce –⁠ po této variantě sáhněte v případě, že vás trápí škrábance a záněty. Tyto krémy mají přírodní složení a obsahují oleje, lanolin či glycerin. Vyzkoušet můžete třeba  Indulona Intenzivní regenerace krém na ruce (koupit v e-shopu), který je obohacený o 5 % urey, která absorbuje a zadržuje vodu. Urea zvyšuje schopnost pokožky udržet přirozenou úroveň hydratace a rehydratuje.

5. Vyzkoušejte peeling na ruce

Jednou za čas dopřejte svým rukám peeling. Peeling zbaví pokožku rukou nepříjemného pocitu suchosti, napomáhá jejímu prokrvení a rychlé regeneraci a odstraňuje odumřelé kožní buňky a nečistoty.

Co ještě můžete pro své ruce udělat nejen v zimě?

  • Uklízejte v rukavicích
  • Sundavejte si šperky, právě pod prstýnků můžou vznikat suchá a citlivá místa
  • Dělejte si pravidelně manikúru
  • Zkuste si udělat domácí výživnou masku na ruce: smíchejte rozmačkaný banán, kokosový olej - Allnature Kokosový olej panenský BIO (koupt v e-shopu) a med, směs naneste na ruce a na ty navlékněte plastové rukavice, nechte působit asi 15 minut.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít