Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 5 tipů, jak v zimě ošetřit suché a popraskané ruce

5 tipů, jak v zimě ošetřit suché a popraskané ruce

5 tipů, jak v zimě ošetřit suché a popraskané ruce

7. ledna 2021 od Karolína Valová

7. ledna 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Valová

Suchý vzduch, mráz, pocení v rukavicích, časté používání desinfekčních gelů – to vše během zimních měsíců narušuje a vysušuje kůži na rukou. Je to i váš problém? Poradíme vám, jak s ním bojovat a dosáhnout krásně jemné pokožky.

1. První pomoc z přírody

Trápí vás svědění, pálení nebo pnutí pokožky? Je kůže na rukou začervenalá? Jednejte rychle. Uleví vám bylinná koupel v nálevu z měsíčku či heřmánku. Po velmi opatrném a jemném osušení rukou musí přijít na řadu zvláčňující péče. Skvěle poslouží například Kneipp Krém na ruce Třešňový květ (koupit v e-shopu), jehož vyživující složení v čele s přírodním mandlovým olejem zanechá vaše ruce hebké a hydratované, a to bez nepříjemného pocitu mastných rukou.

 
2. Peeling jako příprava na hydrataci

Pokud máte pocit suchých rukou, ale nepozorujete na nich žádné viditelné změny, nic vám nebrání v použití peelingu, který pokožku prokrví, zbaví odumřelých buněk a skvěle připraví na vstřebání hydratačního krému.
Ingredience na výrobu peelingu
Peeling si můžete snadno vytvořit doma, stačí, když smícháte pojivo s ingrediencí s hrubší strukturou. Pro suché a podrážděné ruce se nejčastěji doporučují tyto ingredience:
  • studený heřmánkový čaj + suché heřmánkové květy + olivový olej,
  • olivový olej + hnědý cukr + levandulový olej,
  • nahrubo namleté ovesné vločky + kokosový olej + med.
Tip redakce:
Stejně účinně jako doma vytvořený peeling poslouží také váš oblíbený peeling na tělo, například
Dove Granátová semínka & bambucké máslo tělový peeling (koupit v e-shopu). Má navíc jednu výhodu – dá se použít opakovaně, zatímco domácí kosmetika je určená k okamžité spotřebě.

3. Krém všude s sebou

Nejen po peelingu, ale opakovaně kdykoliv během dne je více než žádoucí používat krém na suchou pokožku. V dnešní době je nabídka krémů široká, ten pravý si tak mohou vybrat i lidé, kteří například nesnesou pocit mastných rukou:
Žena nanášející krém na ruce

TIP: Mnoho dalších krémů, které pomohou udržet vaše ruce v kondici, najdete na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

4. Chvilka rozmazlování s maskou

Dopřejete-li si rádi něco speciálního, doporučujeme vám masku ve formě rukavic Neutrogena Regenerační Cica masky na ruce, jejíž jedno použití nahradí týdenní používání krému na ruce. Maska má velmi vysokou snášenlivost, a je proto vhodná i pro citlivou pokožku, kterou hned od prvního použití regeneruje, hydratuje a zklidňuje. Jen si to představte – příjemná večerní koupel, peeling, měkký župan, oblíbený seriál nebo kniha a ruce jako v ráji. Nezní to skvěle? A hlavně po deseti minutách máte ruce hebké a krásně vyživené.
Zkusit můžete i Bodipure keratinové rukavice (koupit v e-shopu), které chrání a pečují o pokožku zatěžovanou nepříznivými vlivy vnějšího prostředí, a navíc posilují nehty a změkčují kůžičky okolo.
Žena myjící si ruce

5. Prevence

Mimo zmíněné pečující tipy je nutné dbát také na prevenci a přílišnému namáhání pokožky rukou předcházet.  


Jak na to?

  • Myjte a desinfikujte si ruce šetrnými produkty,
  • při úklidu a mytí nádobí používejte rukavice,
  • myslete na dostatečný přísun tekutin,
  • zvažte užívání doplňků stravy s obsahem vitaminů C, D a E i betakarotenu.

Připravil/a pro vás Karolína Valová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít