Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Co dokáže urea? 4 tipy, jak ji využít!

Co dokáže urea? 4 tipy, jak ji využít!

Co dokáže urea? 4 tipy, jak ji využít!

16. ledna 2022 od Nina Vránová

16. ledna 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Nina Vránová

První vrásky, vysušená pleť nebo ekzémy. S tím vším si tahle blahodárná látka jménem urea dokáže poradit. Že jste o ní ještě neslyšeli? Tak jdeme na to!

Co je to urea?

Urea neboli močovina je zvlhčující látka, která pomáhá naší pleti ke svěžesti a šťavnatosti. Podílí se na udržení vlhkosti v pleti, vyrovnává její pH a pomáhá všem důležitým složkám dostat se do správné vrstvy pokožky. Díky tomu snižuje známky stárnutí a posiluje ochranu pokožky.

Urea = močovina

Přestože některé může český výraz pro ureu, tedy močovinu, trochu překvapit, není zde vůbec důvod k obavám. Urea je přirozenou součástí kožní tkáně každého z nás a pleti je tedy látkou zcela vlastní. V kosmetice se používá pouze její syntetická verze a je velice oblíbená napříč celým kosmetickým průmyslem. Proč? Protože dokáže v pokožce uzamknout vlhkost a pomoct s mnoha kožními praoblémy.

Co všechno urea dokáže?

Urea = močovina

1. Váže vodu

Jednou z hlavních schopností urey je dlouhodobá hydratace. Pokud si tedy pořídíte produkt, který ureu obsahuje, budete se těšit z mladistvě vypadající pokožky, jež bude hebká na dotek, parádně hydratovaná a zdravá nejen na pohled, ale i zevnitř.
Co všechno urea dokáže?

2. Je vhodná na suchou pokožku

Péči s ureou ocení suchá místa pokožky, jakými jsou třeba kolena nebo lokty. Právě na nich po aplikaci poznáte ten největší rozdíl. Přímo k tomu určený je Nivea Urea Intenzivní pečující krém (koupit v e-shopu), který obsahuje 5% ureu a dexpanthenol. Na celé tělo se potom určitě nebojte vyzkoušet oblíbený Lactovit Lactourea¹⁰ Regenerační tělové mléko (koupit v e-shopu). Díky tomu, že kyselina močová brání vysušování pleti, dodá jí tenhle malý zázrak přesně to, co potřebuje: hydrataci.
Je vhodná na suchou pokožku

3. Ocení ji vlasy i tělo

Za produkty s ureou vám poděkují také vlasy a hlavně vlasová pokožka. Svědění nebo nadměrné odlupování totiž není radno nechat jen tak a právě urea poskytne potřebnou úlevu. Rozmazlovat pak můžete celé tělo, pokud ho při vašem každodenním očistném rituálu potěšíte sprchovým gelem s ureou. Zkusit můžete například Lactovit Lactourea¹⁰ Regenerační sprchový gel (koupit v e-shopu). Nejenže krásně voní, ale také zanechá celé vaše tělo v opojné hebkosti a svěží kráse.
Je skvělá na ekzémy

4. Je skvělá na ekzémy

A ještě jedna důležitá věc. Pokud patříte mezi ty, kteří musejí se svou pletí zacházet jako v bavlnce, protože pravidelně řešíte olupování nebo šupinatění kůže, případně obojí, zpozorněte. Krémy s ureou jsou totiž skvělým pomocníkem dokonce i při ekzémech, jelikož pomáhají účinně bojovat proti bakteriím, které se na naší pokožce chtějí vyřádit! Pokud tedy už nějaký ten pátek hledáte vhodnou péči pro citlivou kůži, zkuste se zaměřit na ureu.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Nina Vránová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít