Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 7 tipů pro zdravé a krásné nehty

7 tipů pro zdravé a krásné nehty

7 tipů pro zdravé a krásné nehty

30. května 2022 od Lenka Knápková

30. května 2022 4 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Ruce jsou naše vizitka, to věděly už naše babičky. Trápí vás křehké, lámavé a třepící se nehty? Pravděpodobně vám chybějí vitaminy a minerály nebo svým nehtům nevěnujete dostatečnou péči. Dostaňte své nehty zpět do kondice s našimi tipy.

1. Doplňte vitaminy a minerály pro zdravé nehty

Zdravé a krásné nehty potřebují dostatek minerálů, jako jsou zinek, vápník, selen, a také vitaminy C a B. Můžete je tělu dodávat přirozeně zvýšeným příjmem špenátu, ořechů – para ořechy, dýňová semínka – zkuste Allnature Dýňové semínko loupané (koupit v e-shopu) – luštěnin, tučných ryb nebo vařených vajec. Pokud je tělu chcete dodat výživovými doplňky, zkuste Maxivita Exclusive Hloubkovou kúru pro krásné vlasy, nehty a pleť (koupit v e-shopu) se zvýšeným množstvím účinných látek pro rychlejší výsledky, VIX Zinek (koupit v e-shopu) nebo MaxiVita Vaše zdraví Selen + zinek + vitamin C a E (koupit v e-shopu).

2. Hydratujte ruce

Hydratace rukou a nehtů je důležitá. Pokožku na rukou a nehty je potřeba pravidelně promazávat. Zkuste Kamill Krém na ruce a nehty (koupit v e-shopu), který obsahuje výtažek z heřmánku s bisabololem, jenž zjemňuje a vyhlazuje nehty, nehtové okolí a pokožku rukou.
Tip redakce: Dodržujte pitný režim
Špatný pitný režim se velice rychle projeví suchou pokožkou a také lámavými nehty. Pijte co nejvíce čisté neperlivé vody a hydratujte tělo zevnitř.
Magnesia Jemně perlivá přírodní minerální voda (koupit v e-shopu) je ideální do ruky nebo kabelky, a navíc obsahuje potřebné minerály

3. Pilujte správně

Častou příčinou roztřepených a lámavých nehtů je špatné pilování a zastřihování. Nehty pouze pilujte. Velmi důležité je také, jak budete pilovat. Nejprve nehty pilníkem zkraťte a poté teprve zapilujte hrany.
Dodržujte tato pravidla:

4. Chraňte své nehty při úklidu

Čisticí a mycí prostředky mohou vysušit jemnou pokožku rukou, ale také nehty. Používejte při úklidu vždy kvalitní rukavice, třeba Vileda Rukavice Comfort (koupit v e-shopu) – speciální vzduchové bublinky absorbují pot a chrání ruce před teplem a chladem a heřmánkový zvlhčující krém na vnitřní straně rukavic vyživuje ruce při nošení.

5. Lakujte nehty správně

Abyste ochránili své nehty před nežádoucím obarvením, nalakujte je správně. Vždy lakujte nejprve spodní lak, poté barevný a po zaschnutí tzv. top coat lak. Sally Hansen Posilující lak Top & base (koupit v e-shopu) je 2 v 1, můžete ho použít jako podkladový a zároveň krycí lak. Vyživující lak, který zvýrazní přirozenou barvu nehtů, vám vykouzlí Gabriella Salvete Nail Care White and Hard Nail (koupit v e-shopu). Vytvoří jemný film, jenž zacelí nedokonalosti a zpevní je.
6.	Používejte šetrný odlakovač

6. Používejte šetrný odlakovač

Umíte odlakovat nehty správně? Používejte šetrný odlakovač bez acetonu, a to maximálně 1x týdně. Aceton totiž nehty vysušuje a poškozuje vrchní vrstvu. Vyzkoušejte Dermacol Odlakovač na nehty bez zápachu (koupit v e-shopu), je určen přímo pro poškozené nehty, rychle a šetrně lak odstraní.
 
7.	Maska na ruce a nehty

7. Maska na ruce a nehty

Jednou začas si udělejte domácí zábal na ruce a nehty z medu a olivového oleje. Smíchejte lžičku olivového oleje – třeba COSTA D’Oro E.V.O.O. Biologico nefiltrovaný olivový olej (koupit v e-shopu) a lžičku medu. Směs vetřete do rukou, ruce zabalte do mikrotenových sáčků a poté froté ručníků. Nechte působit cca 30 minut. Vaše nehty a ruce budou krásně vyživené a hydratované.

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít