Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Manuál dokonalé manikúry

Manuál dokonalé manikúry

Manuál dokonalé manikúry

4. dubna 2022 od Karolína Hornová

4. dubna 2022 5 minut čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Julie Bauer Šnoblová

Pěstěné ruce a nehty jsou naší vizitkou. Jak se o ně starat každý den, jednou týdně a jednou v měsíci, aby byl jejich vzhled dokonalý?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Upravené nehty

 „S oblibou říkám, že o ruce bychom se měli starat stejně dobře jako o obličej,“ říká kosmetička a manikérka Julie Bauer Šnoblová a pokračuje: „Jsou dva typy lidí: ti, kteří mají krásné nehty, bezproblémovou kůžičku a nevysušující se pokožku. Ti si vystačí prakticky jen s pilníkem a krémem na ruce. A pak jsme tu my všichni ostatní,“ usmívá se odbornice.


Jak se o své ruce starat? 


1. Každý den: Mějte vždy po ruce krém a dobrý pilník

Hygiena je důležitá a o frekvenci mytí rukou snad už dnes nikoho poučovat nemusíme. Běžná mýdla ale mohou pokožku rukou vysušovat. „Na rukou nemáme mazové žlázy a pokožka, která je neustále namáhána mytím, se nestihne zregenerovat a vysušuje se,“ vysvětluje Julie Bauer.

 

Co s tím?


Tip redakce:
Pokud chcete mít manikúru za každou cenu dokonalou, noste s sebou vždy i lak, který máte právě na nehtech. V případě odloupnutí můžete nátěr ihned opravit a nemusíte ruce schovávat.


upravené nehty

2. Jednou za týden: Odlakování, úprava tvaru a výživná péče

Pravidelně byste se pak měli věnovat „skutečné manikúře“. Nemusíte na ni chodit do salonu, s trochou šikovnosti ji zvládnete doma sami. „Pravidelnou údržbu nehtů a rukou většinou postačí opakovat v týdenních intervalech, ale záleží na každé z nás – zda se nám nehty více lámou, rychleji roste kůžička, lak dlouho nevydrží, nebo naopak používáme gelový lak, který vydrží přes týden. Osobně bych větší manikúru doporučila vždy, kdy už lak na nehtech přestává vypadat dobře,“ radí manikérka.


Jak na to?

  • Dokonalé odlakování
Nehet by měl zůstat hladký, beze stop původního laku. „Odlakovače nehet vysušují a je v zásadě jedno, zda jsou obohaceny o nějaké pečující složky, nebo ne. Odlakovač má odstranit lak, na výživu doporučuji použít samostatný produkt, třeba nehtový olej,“ radí Julie Bauer. Vyzkoušejte Valea Bezacetonový odlakovač reparační s meruňkovým olejem (koupit v e-shopu).
  • Vytvarování  
Pilníkem nehet upravte nejen co do délky, ale i do tvaru. Pilujte nehty podle tvaru a typu ruky„Pilníkem nebruste nehty příliš ze stran a nezužujte je – to může nehet oslabit a vést ke třepení či lámání,“ radí manikérka. Pilník volte raději skleněný či papírový, kovový může zhoršit třepení slabých nehtů. Nehty vždy raději pilujte – jen, pokud je chcete radikálně zkrátit, použijte nůžtičky či kleštičky. "I tak ale pak nehty zapilujte dohladka," radí odbornice.
  • Vodní lázeň 
Dopřejte si ji v případě, že máte pevné nehty a trápí vás silná kůžička. Na slabé a lámavé nehty ale pozor – ty by mohla lázeň vysušit, takže ji raději vynechte a použijte jen změkčující olej na kůžičku. „Dobře funguje klidně i panenský olivový olej, který zároveň nehet vyživí. Přidejte ho pár kapek i do vody v případě lázně a ruce ponořte asi na tři minuty,“ doporučuje Julie Bauer. Zkuste COSTA D'Oro E.V.O.O. Biologico nefiltrovaný olivový olej​ (koupit v e-shopu).
  • Odstranění kůžičky 
„Tento krok může být problematický – některé moje klientky mají kůžičku velmi silnou a mají strach ji samy stříhat – v takovém případě je na místě raději návštěva odborníka,“ doporučuje odbornice a zároveň říká, že vůbec nejšetrnějším způsobem není stříhání, ale zatlačování změkčené kůžičky pomocí ideálně dřevěného „kopýtka“.  Pak je ideální doma mít Gabriella Salvete Set na manikúru (koupit v e-shopu). Někdy stačí ji předem navlhčit, ale je lepší ji změkčit olejem na nehty, třeba Dermacol Chamomile Olej na nehty  (koupit v e-shopu)

Tip redakce:
Zjistěte, jak vypadají jednotlivé
nástroje pro manikúru a jak je používat.

set na manikúru

Lakovat až za dvě hodiny. Mezitím si dopřejte péči

Další kroky už závisejí na tom, zda si nehty budete lakovat, nebo ne.

  • Pokud ne, použijte peeling na ruce, který pokožku vyhladí a odstraní i zbytky kůžičky z okolí nehtu. Pak můžete už rovnou nanést výživný krém. „Mám ráda ty s vitaminem E, který vyživuje nehty, ale i pečující krémy s  olejem či bambuckým máslem či krémy a masky s výtažkem z mandlí, doporučuje Julie Bauer a dodává: „Relativní novinkou jsou rukavicové masky na ruce – některé z nich umějí skoro zázraky. Osobně používám tu s arganovým olejem.“ Po ošetření krémem či maskou je ideální jít spát nebo alespoň hned nezačít pracovat rukama. „Dejte jim půl hodinky oddech,“ radí manikérka.

 

  • Pokud chcete po manikúře ještě lakovat, neměla byste nehty další dvě hodiny máčet ve vodě. „Na vodou změkčeném nehtu lak hůře drží a může se dříve olupovat,“ říká odbornice. Na otázku, zda lakovat, či ne, s ohledem na zdraví nehtů říká: „Určitě ano, pokud vyberete kvalitní laky a především kvalitní, pečující a ochranný spodní lak. Ten používejte vždy – chrání nehet nejen před chemikáliemi pigmentovaných laků, ale i před chycením nechtěného odstínu.“


Tip redakce:
Přečtěte si, jak dokonale
připravit nehet na lakování a co dělat, aby vám lak na nehty vydržel co nejdéle.

TIP:  Nechce se vám do obchodu? Nemusíte! Ty nej odstíny laků na nehty různých značek vyberte i na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).


úprava nehtů

3. Jednou za měsíc: Odborná péče (nejen) pro problematické nehty

Pokud nejste dítě štěstěny, které má od přírody tak pěkné ruce a nehty a vystačí si jen s krémem a pilníkem, zkuste čas od času navštívit nehtový salon. „Často slýchám, proč chodit na manikúru, když si nehty mohu zapilovat i doma,“ říká odbornice a dodává: „Třeba proto, že profesionální zábaly a cílená péče pomohou vyřešit třeba problém s nehty, který považujete za neřešitelný – lámavost, nedorůstání nehtů, špatný tvar. Manikúra přece není jen pilování!“

Odborná péče v salonu je ideální pro ty, kteří mají problematické, lámavé nebo naopak příliš silné nehty a především rychle rostoucí a pevnou kůžičku a nechtějí se doma potýkat s nůžtičkami. Odborníci používají odlišné, velmi drahé a kvalitní nástroje, se kterými je taková práce hračkou a hlavně nehrozí žádné poranění nebo nepěkný výsledek.

V salonu si můžete dopřát masáž rukou profesionálním krémem, což je příjemný relax. Můžete ale třeba také využít techniky, které si doma jen tak neuděláte – třeba hloubkovou výživu nehtu japonským přístupem, známým pod názvem P-Shine, nebo profesionální parafínový zábal. A samozřejmě profesionální gelový lak, na který bychom doma potřebovali poměrně drahé vybavení.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Julie Bauer Šnoblová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Julie Bauer Šnoblová
Kosmetička a manikérka
4904
"Krása, zdraví a štěstí jdou ruku v ruce."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít