Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Mandlová maska na vysušené ruce

Mandlová maska na vysušené ruce

Mandlová maska na vysušené ruce

3. dubna 2017 od Eva Suchomelová

3. dubna 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Vysušená pokožka na rukou? Dopřejte jí regeneraci s domácí maskou na ruce z olivového oleje, mandlí a kokosového mléka!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Studené zimní měsíce jsou za námi, ovšem na našich rukou zanechaly stopy v podobě vysušené a poškozené pokožky. A než se stačí vzpamatovat, už je zatěžujeme velkým úklidem domácnosti nebo prací na zahrádce. Samotný krém na ruce, který běžně používáte, už nestačí. Chce to něco víc. Vyzkoušeli jsme pro vás tuto extra výživnou exfoliační neboli peelingovou masku na ruce, kterou si můžete udělat samy doma. Ruce po ní jsou hebké a hladké.


Budete potřebovat:
1/2 šálku drcených mandlí
1/2 šálku kokosového mléka
1/4 šálku olivového oleje

 
Všechny ingredience smíchejte v misce a rovnoměrně rozetřete na ruce. Chvíli si ruce masírujte, aby kousky mandlí odstranily suché šupinky staré kůže. Pak si ruce důkladně umyjte vyživujícím mýdlem (např. s obsahem olivového nebo mandlového oleje).

mandle

Je dobré vypotřebovat veškeré množství masky najednou, neboť se nedá déle uchovávat. Pokud nemáte doma běžně všechny suroviny na výrobu masky, případně na její přípravu nezbývá čas, můžete se v drogerii porozhlédnout po přípravku, který uvedené ingredience obsahuje.

Například Dermacol Natural almond krém na ruce, vysoce výživný krém s přírodním mandlovým olejem a glycerinem, zvláčňuje namáhanou a popraskanou pokožku rukou a zabraňuje jejímu vysušování. Vytváří na ní ochranný film a chrání ji před negativními vnějšími vlivy. Hodí se pro všechny typy pokožky, obzvlášť pro suchou a velmi suchou. Lze ho použít jako masku, když jej nanesete na ruce v silnější vrstvě, natáhnete na ně bavlněné rukavice a necháte působit 10-20 minut. Poté nevstřebané zbytky setřete papírovým ubrouskem a ruce pečlivě promasírujete.

dermacol krém

Zdroj foto: Fotolia a archiv značky Dermacol

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít