Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Ruce v zimě: Jak na to, aby netrpěly!

Ruce v zimě: Jak na to, aby netrpěly!

Ruce v zimě: Jak na to, aby netrpěly!

16. prosince 2019 od Lucie Ulmanová

16. prosince 2019 4 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová

Jestli právě v zimě musíte používat jeden jediný kosmetický přípravek víc než kdykoliv jindy, je to krém na ruce. Mějte ho vždycky při ruce, aby vás to svádělo k co nejčastější aplikaci. Jaké další věci zabrání popraskaným rukám?
Zima je pro ruce stresující období. Práce jim neubývá, člověk píše na počítači, vaří, krájí, češe a maluje se nebo listuje časopisem. Zkrátka je používá pořád stejně. Jen se k tomu přidávají negativní faktory, které jim umí dost škodit:
  • nízké teploty,
  • časté střídání teplot při přechodech z místností do chladu,
  • mytí rukou,
  • sprchování teplejší vodou pro pocit zahřátí,
  • horké lázně a sauny,
  • používání topení.
Jen si vzpomeňte, jak si ruce zahříváte nad větrákem v autě nebo si je třete o hrneček se svařákem! Vzpomeňte si na ten pocit vysušených a ztuhlých rukou, když si v zimě musíte sundat rukavice. Není to nic příjemného, že? Co s tím?
nanesený krém

Pozor na materiály

Ačkoliv je ideální chránit ruce před chladem mechanicky, což znamená používat rukavice, i tak musíte dávat pozor. Pod nimi se zase ruce mohou zapařovat nebo podráždit, obzvlášť když nepoužíváte kvalitní materiály nebo si je nesundáte v teple jen proto, že jste sotva vběhli do večerky pro nákup. Ale pořád je lepší je používat než na ně zapomínat! Ať už si na rukavice nebo zachumlání do kapes dáváte pozor, nebo ne, vždy je potřeba věnovat v zimě rukám výraznější péči, a to hlavně v podobě krému na ruce.

Ten správný krém

A jaké krémy na ruce se v chladném počasí vyplatí nakupovat? V zimě sáhněte po kosmetice s mastnější texturou, která obsahuje glycerin, ureu či vitamin E. Ty mají na kůži regenerační a zvláčňující efekt. Naopak se zkuste vyhýbat složkám, jakými jsou parabeny, lanolin, peru balsam, a odpusťte si i různé parfemace – mohly by kůži dráždit. Pokud si nejste jisti, můžete zvolit kosmetiku pro atopiky. Ta už všechny potřebné složky obsahuje a zároveň vynechává ty, které by kůži mohly vadit (a to platí nejen u krémů na ruce!).
mazání rukou

Co může rukám škodit?

Jestliže se chystáte na lyže, namažte si ruce ještě navíc krémem s ochranným faktorem. Nikdy nevíte, na jak dlouho budete muset sundat rukavice kvůli nenadálé situaci! Ruce by se mohly zbytečně podráždit sluncem. Co jim také škodí, je omývání příliš teplou vodou. Nezapomeňte vždycky použít ochranný krém. Nikdy si také ruce nemyjte těsně před odchodem z domova, jinak pleť může zareagovat. Hrozí zarudnutí či nepříjemná dermatitida.
Tip redakce:
Jestli je ovšem zima pro ruce na něco ideální období, pak jsou to estetické procedury, jako je odstranění červených žilek nebo pigmentových skvrn, případně dávka kyseliny hyaluronové pro odstranění vrásek. To vše se doporučuje právě v chladných měsících.


Něco navíc

Při výběru krému je třeba zohlednit i věk: právě ruce dovedou prozradit váš věk stejně jako krk. Jestliže vás trápí vrásky, využijte krémy s obsahem koenzymu Q10 nebo kyseliny hyaluronové. Vraťte svým rukám mládí. A jak omladit a regenerovat pleť na rukou? Občas se vyplatí rukám udělat zábal – ruce vydatně nakrémujte, pak je nechte vklouznout do speciálních bavlněných rukaviček a jděte spát.
 
krém na rukou

Ouha, zase záděrky

Jestliže vás trápí záděrky a prasklinky, doporučujeme nanést větší vrstvu hutnějšího krému, třeba s obsahem panthenolu, přímo na postižené místo (otevřené ranky už patří do rukou odborníků!) a nechat plně vstřebat. Přes noc můžete lehce přelepit náplastí, ale tak, aby kůže mohla dýchat. Místo krému můžete na místo odloupnout i kousíček výživného balzámu na rty.

Krémů se vyplatí mít při ruce pořád několik, ať si navyknete na jejich pravidelné a opravdu časté použití, jen tak ruce nebudou přes zimu vysušené. Když začnou připomínat uschlý list papíru a budou šustit jako podzimní listí, je to špatně a ihned nasaďte mazací terapii“ – klidně 10x denně. Jeden krém si postavte do koupelny, další na kuchyňskou linku, třetí ozdobí noční stolek, čtvrtý patří do šuplíku pracovního stolu, pátý do auta a ten nejmenší do kabelky. Uvidíte, že za zimu je všechny vypotřebujete.

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít