Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Jak omladit a regenerovat pleť na rukou?

Jak omladit a regenerovat pleť na rukou?

Jak omladit a regenerovat pleť na rukou?

31. ledna 2018 od Jana Kantorová

31. ledna 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Vraťte svým rukám mládí! Kůže na rukou je extrémně namáhána a přitom neprávem v kosmetické péči opomíjena. Právě zde si ale pokožka zaslouží mnohem lepší péči, aby se nevysušovala a předčasně nestárla. Víte, jak na to?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Pokožka na rukou je velmi náchylná k dehydrataci a k různým poškozením. Navíc právě na rukou můžete poznat věk ženy a projevují se zde první známky stárnutí. Proč? Především kvůli tomu, že je pokožka na rukou mnohem tenčí než třeba na obličeji, není pod ní téměř žádná tuková vrstva, která by chránila kolagenová a elastinová vlákna. A má jen málo jemných chloupků. Myslíte, že to s tím nesouvisí? Naopak. Malé množství nebo žádné chloupky znamenají, že je v daném místě mnohem nižší počet mazových žláz. Na folikuly, z nichž chloupky rostou, se napojují mazové žlázy, které produkují maz zodpovědný za zásoby lipidů a složek, které vážou vlhkost. Bez toho má tedy pokožka na rukou mnohem menší schopnost vázat vlhkost.

Věděli jste, že…
…pH rukou je méně kyselé než na jiných částech těla, takže přirozený ochranný kyselý plášť, který pokožku chrání, je narušen.


Příliš mnoho „škodičů“

Každodenní námaha rukou doma, v kanceláři nebo na zahradě způsobuje, že jsou naše ruce vystaveny faktorům, které je připravují o to málo lipidů, jež mají. Stačí i častý kontakt s vodou a může docházet k rychlejšímu vysušování pokožky, nehledě na různá mýdla, saponáty, čisticí látky nebo rozpouštědla. Když už se musíte častěji umývat, vždy volte raději vlažnou vodu. K tomu ještě můžete připočíst změny teplot či mechanické namáhání a zjistíte, že přirozená ochrana a regenerace pokožky na rukou jsou přetížené. Výsledkem tak je poškození bariérové funkce kůže – tedy vysušení, začervenání a popraskání, nehledě na kožní potíže, které se mohou na nedostatečně chráněné pokožce objevit.

umývání rukou

4 kroky k omlazení rukou:

1. krok: Zbavte se hrubé, loupající se kůže
Jestliže chcete, aby vaše ruce vypadaly a opravdu byly mladší, je potřeba pravidelně odstraňovat odumřelé kožní buňky za pomoci peelingu. Některé peelingy mají navíc také omlazující účinky. Díky peelingu ale ruce také krásně prokrvíte.

2. krok: Mažte
Základním a velmi jednoduchým pravidlem, díky nemuž své ruce omladíte, je používání hydratačních krémů určených přímo pro pokožku rukou. Používat ale můžete jednou za čas i speciální séra pro redukci vrásek, která stimulují vytváření nových buněk a zpevňování pokožky.

3. krok: Redukujte pigmentové skvrny
A to pomocí speciálních přípravků zaměřených přímo na tuto problematiku.

4. krok: Cvičte
Ptáte se, jestli to myslíme vážně? Ano. Cvičení si zaslouží i naše ruce. Stačí pravidelně zatínat ruce v pěst a provádět tzv. ruční chůzi, aby došlo ke snížení napětí ve svalech a méně se napínala pokožka. Díky pravidelnému pohybu tak bude kůže na rukách pevnější a pružnější.


Omlazení rukou doma

Kromě hydratačních krémů na ruce, speciálních zábalů a nočních masek se po ingrediencích, které vám mohou pomoci, můžete podívat i doma. Ideální jsou například vajíčka, která zlepšují pružnost pokožky. Vaječný bílek smíchejte se lžící medu, směs naneste kartáčkem na ruce a nechte zaschnout. Poté stačí důkladně omýt vodou a ruce jsou jako znovuzrozené. Hebkost a jemnost dodávají pokožce také brambory společně s olivovým olejem, medem a mlékem.
 

Správná péče o ruce

Konkrétní péče o ruce se liší v závislosti na věku, ale základ je stále stejný. Na pokožce je potřeba udržovat neustále ochranný film, který ji bude posilovat a chránit před poškozením. Určitě je dobré několikrát denně používat hydratační krém na ruce a namazat se zvlášť ve chvíli, kdy si je namočíte, použijete dezinfekci, která pokožku ještě více vysuší, nebo přijdete z venkovního prostředí.

Na etiketách hydratačních krémů na ruce hledejte ingredience, jako je aloe vera, bambucké máslo nebo mandlový či jiný olej. O ruce pečujte také v noci, a to alespoň jednou týdně. Večer naneste silnou vrstvu krému na ruce a na spaní přes ni natáhněte látkové kosmetické rukavice. Navíc jim také jednou týdně dopřejte peeling. Zvláštní péči si zaslouží ruce také v zimě. Volte tedy krémy, které jsou obohacené o hydratační a další výživné složky. 

výživa zevnitř

Zbavte se kožních problémů

Se stoupajícím věkem a hormonálními změnami v ženském organismu se kromě vysušování objevují na rukách také pigmentové skvrny, popraskání, kožní výrůstky nebo bradavice. Důležitá je v takovém případě prevence a speciální péče. Kůže na rukou se poměrně rychle regeneruje, dodáváte-li tělu vitaminy a minerály z potravy. V případě, že vás trápí popraskaná kůže na rukou, zkuste do jídelníčku zařadit více ryb, slunečnicových semínek, olivový olej nebo ořechy. A k tomu jako speciální péči třeba regenerační zábaly nebo koupele, které pokožku zjemní a vyživí.

Věděli jste, že…
…šípkový olej poskytuje pokožce pevnost a pružnost a zamezuje jejímu stárnutí? Navíc ruce krásně vyživí. Je možné ho používat každý den.

 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Kamila Kristková 23.prosince 2020
Já jsem nejen na regeneraci pokožky na rukou ale i mojí pleti začala používat živý kolagen na který jsem narazila na https://nezestarni.cz/ a nestačím se divit, jak skvělé účinky tento přípravek má. Za mě rozhodně doporučuji.

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít