Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Ruce na prvním místě: Nastal čas na výživný krém

Ruce na prvním místě: Nastal čas na výživný krém

Ruce na prvním místě: Nastal čas na výživný krém

3. listopadu 2017 od Karolína Hornová

3. listopadu 2017 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Julie Bauer Šnoblová

Pokud ho ještě nemáte, neotálejte. Péče o pokožku rukou by měla být prioritou chladných měsíců. Vyrazte do drogerie a pořiďte si krém, za který vám vaše ruce poděkují. A navíc za příjemnou cenu.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Možná to také znáte – celé léto jste se o své ruce víceméně nemusela starat, ale už s příchodem prvních podzimních týdnů pozorujete nepříjemnou změnu: suchou, jakoby šustivou pokožku na rukou, především v namáhaných místech mezi palcem a ukazovákem a také kolem nehtů. Není to tak strašné, tak koupi krému na ruce odkládáte a najednou je problém na světě: kůže se začíná loupat a vaše ruce vypadají, jako byste celé dny prala prádlo na valše. Přichází čas na výživný krém na ruce, který se suchou kůží zatočí.


Pokožce rukou neprospívá střídání prostředí

„Pokožka na rukou má méně mazových žláz, a pokud jí nevyhovuje okolní prostředí, dává to poměrně rychle znát. Celé věci nepřispívá ani fakt, že my ženy míváme často studené, nedokrvené končetiny. Pokud do svrchních vrstev kůže neproudí krev tak, jak má, nemohou být dostatečně vyživeny, což problém suché a loupající se kůže jen zhoršuje,“ říká kosmetička a manikérka Julie Bauer Šnoblová.

Pamatujte na to, že ruce jsou tou částí těla, která je neustále v kontaktu s okolními vlivy: teplotní přechody, změny vlhkosti, ale také práce. A zdaleka nemusíte být uklízečka nebo myčka nádobí, aby byly suché ruce vaším „pracovním úrazem“. „Stačí klimatizace, která obecně pokožku vysušuje,“ říká kosmetička a manikérka. Dodává, že v Berlíně, kde pracuje, jsou suché a loupající se ruce častým problémem městských cyklistů, kteří je denně vystavují nepřízni počasí.

Jakmile udeří chladné počasí, je vhodnou prevencí nošení rukavic a samozřejmě péče pomocí vhodného krému na ruce. „Kvalitní krém by měl mít své místo v koupelně nebo ještě lépe na nočním stolku, v šuplíku v práci, ale ve zmenšené verzi i v kabelce, kde postačí i víceúčelová kosmetická vazelína,“ radí Julie Bauer.

žena v rukavicích

Osvědčil se jí rituál, díky kterému má prý ruce jako z hedvábí: každý večer před spaním, když už víte, že nebudete do rukou nic brát, si je namažte pořádnou dávkou hutného, výživného krému. Hned ráno uvidíte změnu. Krém použijte i před cestou do práce a po celý den mějte po ruce produkt, kterým můžete okamžitě „zasáhnout“, když se vám na rukou něco nebude zdát. „Mazat, mazat, mazat – to je nejlepší řešení,“ říká.


Krémy na ruce, které dokážou divy

Odbornice říká, že každý krém je dobrý. Nejlépe však fungují ty obohacené o výživné a hydratační látky. „Skvěle funguje klasická vazelína nebo glycerin, ale třeba i oblíbené oleje: arganový, mandlový nebo olivový. Osobně mám dobrou zkušenost s krémy, které jsou určeny pro ruce i nehty,“ říká.

Značka Nivea je stálicí na trhu v nabídce krémů na ruce. Z jejich řady si vybere každý. Výše zmíněným kvalitám odpovídá třeba Smooth Nourishing Hand Cream s arganovým olejem nebo SOS Hand Balm Repair & Care, který se suchou pokožkou zatočí okamžitě a je vhodný i na noční kúru. Příjemným překvapením je fakt, že právě do 22. listopadu můžete celý sortiment značky Nivea pořídit v síti drogerií Teta se 40% slevou. Tak proč se nevybavit krémy třeba rovnou na celou nadcházející zimu?

namazané ruce krémem

Dalšími účinnými zbraněmi v boji za vláčné ruce jsou intenzivní hloubkově vyživující krémy Dove Intensive Nourishment a Neutrogena Hand Cream Concentrated s glycerinem, který je přímo určen pro suché, popraskané a namáhané ruce. Doslova balzámem pro vaše ruce pak bude krém SOS Repair od české značky Dermacol s panthenolem a ureou, která se používá i k léčení suchých ekzémů.

„Objevila jsem ho teprve nedávno – loni v zimě mě doslova zachránil kůži na horách,“ říká Julie Bauer a doporučuje i starou dobrou klasiku Indulonu. „Často po ní sahají i dermatologové, i když to někdy nechtějí přiznat,“ směje se a dodává: „Osobně mám ráda olivovou a měsíčkovou, které jsou obohacené o další pečující látky."

Tip odbornice: Nemyjte si ruce!
Je to samozřejmě nadsázka – hygiena je v případě rukou důležitá. „Pokud trpíte na suché ruce, myjte je ale co nejkratší dobu: odpustit horkou vodu, pořádně napěnit a rychle opláchnout. A pak ideálně hned namazat,“ říká Julie Bauer.

 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Julie Bauer Šnoblová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Julie Bauer Šnoblová
Kosmetička a manikérka
4904
"Krása, zdraví a štěstí jdou ruku v ruce."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít