Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Letní líčení: 5 vychytávek, které zvládnou letní horka

Letní líčení: 5 vychytávek, které zvládnou letní horka

Letní líčení: 5 vychytávek, které zvládnou letní horka

31. května 2023 od Lenka Knápková

31. května 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Léto je období, kdy se líčíme méně anebo výrazný make-up úplně vynecháváme. Pokud se však nalíčíme, měly bychom dodržovat určité zásady, aby líčidla vydržela a odolala potu, teplému počasí nebo i vodě. Jak se líčit v letním období a jak udržet perfektní vzhled?

Jak na líčení v létě?

1. Nechte pleť dýchat – odlehčete make-up

Odlehčete svou pleť, nechte ji více dýchat a vyměňte přes léto klasický make-up za BB Cream s ochranným faktorem. Dermacol BB Hyaluronový krém SPF 30 (koupit v e-shopu) obsahuje ultralehké barevné pigmenty, které se dokonale přizpůsobí tónu pleti a vytvoří přirozený finiš. Nivea Zkrášlující hydratační denní BB krém 5v1 (koupit v e-shopu) sjednocuje tón pleti a zmenšuje póry. Zakrývá také drobné nedokonalosti, zarudnutí a flíčky po akné.

2. Používejte SPF

Základem péče o pleť v letních měsících je hydratace pleti a také ochrana před škodlivým UV zářením, které pleť poškozuje a způsobuje vznik vrásek a pigmentových skvrn. Proto zvolte denní krém, který dodá pleti obojí, jako je třeba Revitalift Filler Denní krém SPF 50 (koupit v e-shopu)kyselinou hyaluronovou. Nebo vyzkoušejte krém, který zvyšuje množství kolagenu v pleti  Nivea Cellular Expert Lift Denní krém OF 30 (koupit v e-shopu) a navíc obsahuje bakuchiol, což je nový přírodní „retinol“.

3. Zmatňujte pleť

V horkém letním počasí se více potíme a pleť se rychleji mastí. Eliminujte lesklou pleť pomocí matujících produktů. Základem je kvalitní zmatňující Flormar BB Matující krém (koupit v e-shopu), který pleť vyživuje a chrání. Nebo si pořiďte Maybelline New York SuperStay 24H Hybrid Powder-Foundation 03 make-up v pudru (koupit v e-shopu) s krycími schopnostmi jako make-up, ale vlastnostmi pudru. Perfektně zmatní pleť bez pocitu zatížení a nezalézá do vrásek.
Tip redakce:
Pokud máte
problematickou pleť, pořiďte si Dermacol Acnecover pudr (koupit v e-shopu) s výtažkem z australského čajovníku. Pudr zlepšuje vzhled akné, vstřebává nadbytečný kožní maz a neucpává póry. Viditelné pupínky a červené skvrny zakryjte nejprve Dermacol Acnecover Korektorem s Tea Tree olejem (koupit v e-shopu), který perfektně přilne k pleti a zakryje i ty největší nedokonalosti. Navíc je obohacen o zinek.

4. Rozzařte pleť bronzerem

Opálený, rozzářený vzhled patří k létu, ať jste ve městě, nebo na dovolené. „Must have“ produktem je určitě bronzer, který nanášejte štětcem pod lícní kosti směrem od ucha a asi do poloviny tváře nebo na hranu nosu a kolem linie vlasů, což opticky zmenší čelo. Pro přirozený a zdravý vzhled použijte Rimmel London Natural bronzer (koupit v e-shopu) nebo Miss Sporty Tvářenka Instaglow bronzer (koupit v e-shopu).

5. Zafixujte oční stíny

Není nic horšího, než když se vám stíny během dne slijí do záhybů očního víčka. Zamezíte tomu použitím podkladové báze pod oční stíny, která zmatní víčko a zafixuje dlouhodobě oční stíny na svém místě. Zkuste Dermacol Bázi pod oční stíny (koupit v e-shopu) nebo Rimmel London MagnifEyes báze pod oční stíny (koupit v e-shopu).
Tip redakce:
Pořiďte si také kvalitní
voděodolnou řasenku, která nejen zvýrazní vaše řasy, ale bude také odolná proti vlhkosti, potu a slzám, jako třeba Dermacol Mega Lashes Voděodolná řasenka pro super objem (koupit v e-shopu).

Jak ušetřit místo v kosmetické taštičce aneb produkty 2v1

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít