Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Nejlepší kolagen: Zbaví vás vrásek i akné

Nejlepší kolagen: Zbaví vás vrásek i akné

Nejlepší kolagen: Zbaví vás vrásek i akné

31. srpna 2022 od Lenka Knápková

31. srpna 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Začínají se vám dělat první vrásky, pleť je unavená, mdlá a povislá? Pak je potřeba pleti dodat kolagen. Jak si správně vybrat? Chce to mořský, přírodní, nebo tekutý kolagen? Máme pro vás řešení!
Kolagen je hlavní bílkovinou v našem těle a díky kolagenu je naše pleť pevná a vláčná. Tělo si ho vytváří každý den, ale jeho produkce se s věkem zpomaluje. Cca od 25. roku života se produkce kolagenu snižuje a mohou se objevovat první známky stárnutí jako první vrásky a povadlost pleti. Ztráta kolagenu s přibývajícím věkem je přirozený proces, který nelze zastavit, ale alespoň ho lze viditelně zpomalit. Právě pomocí pravidelného užívání kolagenu.
Tip redakce:
Pozor kolagen se ztrácí také v závislosti na životním stylu. Kouření, přemíra alkoholu, špatná životospráva, žádná SPF ochrana a špatná péče o pleť mohou tento proces zrychlovat.
Podpořte svou pleť zvenku i zevnitř a dodejte jí dostatečnou dávku kolagenu každý den.
 
5 tipů, co dokáže kolagen s naší pletí:
 

1. Zjemňuje vrásky

Dodávejte své pleti každý den dávku kolagenu. Pravidelným užíváním kolagenových preparátů zpomalíte vznik nových vrásek a již vzniklé vrásky se mohou zjemňovat. Kolagen působí i v hlubších vrstvách pokožky, a tak dokáže viditelně zpomalovat stárnutí. První výsledky uvidíte po cca 2–3 měsících pravidelného užívání. Zkuste třeba kolagenové prášky, které jsou bez chuti a můžete je přimíchat do džusu, smoothie nebo jogurtu. Vytvořte si takovýto ranní rituál s kolagenem Allnature Kolagen Premium (koupit v e-shopu), který se výborně rozpouští ve vodě a je bez chuti.
 

2. Zpevňuje a hydratuje pleť

Své pleti můžete dodávat kolagen i zvenku pomocí krémů, sér či pleťových masek. Zkuste prémiový krém Loreal Paris Age Perfect Kolagen Expert Noční krém (koupit v e-shopu),který pomáhá obnovovat kolagenové struktury  a  intenzivně hydratuje a regeneruje pleť. Vyzkoušejte také kolagenovou masku Gabriella Salvete Kolagenová maska (koupit v e-shopu), jež obsahuje kolagenový komplex, který hydratuje a zároveň omlazuje. A skvělé je také Ellie Collagen Flexi Zpevňující sérum (koupit v e-shopu) a vůbec celá řada této značky.

3. Zmírňuje suchost pokožky

Pokud vás trápí suchá pokožka, může to být právě následkem nedostatku kolagenu. Pokožka je křehká a tím ztrácí přirozenou obranyschopnost. Zkuste sérum Bioten Multi Kolagen Sérum (koupit v e-shopu) obsahující unikátní složení, které okamžitě pokožku hydratuje.

4. Zlepšuje akné a hojí jizvy

Pravidelným užívám kolagenu lze docílit viditelného zlepšení akné. Nečekejte ovšem zázraky na počkání, první výsledky se dostaví až po několika měsících užívání. Kolagen prokazatelně zlepšuje tonus pleti, vyhlazuje pokožku, sjednocuje její barevný tón a také zvyšuje její obranyschopnost.
Tip redakce:
Zkuste
Ellie Collagen Flexi Zpevňující pleťovou masku (koupit v e-shopu), která pleť zpevní a udrží její elasticitu. Nebojte se ani LIFTEA Colagenových tobolek (koupit v e-shopu), které kombinují mořský kolagen, kyselinu hyaluronovou a zdroje vitaminu C v praktické formě tobolek, což je snadný způsob, jak podpořit krásu a mladistvý vzhled pleti.

5. Zmenšuje póry

Právě následkem ztráty kolagenu v naší pleti mění póry tvar, ztrácejí strukturu a v důsledku toho jsou viditelně rozšířené. Tím se mění i kvalita pleti jak na pohled, tak i na dotek. Jakmile pleti opět dodáte kolagen, zlepší se její stav. Pleť bude šťavnatá a póry budou stažené.
Tip redakce:  A co ještě dokáže kolagen?
Kolagen má příznivé účinky nejen na pokožku. Při pravidelném užívání se brzy dostaví další benefity:
  • Podporuje správnou funkci kloubů.
  • Zlepšuje kondici střev.
  • Pomáhá předcházet Alzheimerově chorobě a zlepšuje fungování paměti.
  • Snižuje hladinu cholesterolu a udržuje zdraví srdce.

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít