Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Kdy začít používat krémy proti vráskám?

Kdy začít používat krémy proti vráskám?

Kdy začít používat krémy proti vráskám?

18. listopadu 2021 od Nina Vránová

18. listopadu 2021 2 minuty čtení
Připravil/a Nina Vránová

Dříve jste mohla být vzhůru do rána, zapomenout na odlíčení a stejně jste se probudila jako princezna s alabastrovou, zářivě hladkou pletí, ale najednou se bojíte zrcadla? Nevěšte hlavu, spousta věcí se dá napravit. Jak a hlavně od kdy je dobré začít bojovat proti vráskám?
Stárnutí je přirozený proces a týká se samozřejmě i pleti. S věkem ubývá produkce kolagenu i elastinu, pleť ztrácí svou pevnost a pružnost a začínají se tvořit jemné linky a postupně i hlubší vrásky.
 

Začněte okamžitě

Ptáte se, kdy je ten správný čas? Naše rada zní: Okamžitě. Na to, začít s péčí o pleť není nikdy příliš brzy! Naopak. Čím dříve se pokožce budete věnovat, tím více si za to za pár let poděkujete. Zázraky na počkání vám dnes totiž zajistí pouze plastická chirurgie, a pokud se jí chcete obloukem vyhnout, každodenní péče proti vráskám je pro vás to nejlepší řešení.

Když na věku záleží

V každém věku samozřejmě pleť vyžaduje něco jiného. Ve dvaceti nemusíte nutně používat silný liftingový krém. Ten raději přenechte své mamince nebo tetě, které budou trápit vrásky o něco více.

Když je vám 20–30

– postačí vám lehčí přípravky, které dodají pleti vláhu a energii

Předčasnou tvorbu vrásek můžete potlačit díky arganovému oleji. Můžete jej použít v čisté formě oleje Saloos Extra Bio Arganový olej (koupit v e-shopu) nebo v podobě ingredience v pleťovém krému. Obsahuje ho třeba Floré Bylinný pleťový krém rakytník & arganový olej (koupit v e-shopu), který zpomalí proces stárnutí, pleť vyhladí a vyživí. Arganový olej je totiž bohatý na množství antioxidantů i polynenasycených mastných kyselin a vitaminu E. Arganový olej lze používat nejen na obličej, ale také na oblast okolo očí. Stačí jen jemnými pohyby jemně vmasírovat.

Když je vám přes 30

můžete už začít s omlazujícími krémy

Okolo třicátého roku se z naší pokožky začíná vytrácet kyselina hyaluronová, koenzym Q10 a kolagen. Díky tomu se mohou začít objevovat první vrásky, drobné linky a začínají povadat ostré rysy obličeje. Co s tím? Na scénu či na poličku do koupelny povolejte produkty, které vaši pleť hydratují a vyživí. Zkuste třeba NIVEA Q10 Power Zpevňující denní a noční krém proti vráskám (koupit v e-shopu), který vyhladí vrásky a aktivuje pleťové buňky, aby aktivovaly tvorbu kolagenu a kyseliny hyaluronové. Zkusit můžete také hydratační bombu – intenzivní vyplňující roll-on sérum Ellie Hyaluron Boost Omlazující masážní roll-on sérum (koupit v e-shopu), které při pravidelném používání zlepší pružnost pleti.

Po 40 

- můžete s klidem sáhnout o liftingových krémech

Po čtyřicítce začíná být pleť opravdu povadlá a vrásky viditelné. Pleť nyní ukáže všechny přešlapy, které jste dříve dělali, tedy špatnou péči, ale také následky přehnaného slunění, kouření či nedostatku spánku. Důležité je v tuto chvíli vsadit na silné zbraně. Vhodné je sáhnout po přípravcích s anti age efektem, které obsahují  kolagen nebo retinol. Zkusit tak můžete třeba L´Oréal Paris Revitalift noční sérum s retinolem (koupit v e-shopu), který je účinnou zbraní na hluboké vrásky nebo Ellie Colagen Flexi Zpevňující denní krém (koupit v e-shopu), který podpoří pevnost a pružnost pleti.

3 kroky, jak pečovat o pleť a předcházet vráskám

1. Hydratujte: Pleť obličeje je odhalenější a takže je také více vystavená škodlivým vlivům a také má tendenci k vysušování. V důsledku toho se objevují první vrásky. A tak je nutné pleti dodat vláhu. Ideálně pomocí kyseliny hyaluronové.

2. Nepodceňujte SPF: Pryč jsou ty časy, kdy se opalovací krémy používaly jen na dovolené u moře. Dnes už každý správný ochránce pleti ví, že pokud má použít ze všech rad alespoň jednu, je to: nezapomenout na ochranu proti slunci každý den. Chybu neuděláte, pokud sáhnete po anti-age krému s ochranným faktorem. SPF 30 má například NIVEA Hyaluron Cellular Filler Zpevňující denní krém (koupit v e-shopu).
3. Hýčkejte se zevnitř: Tak jako mají Francouzky od útlého mládí každá svoji kosmetičku, tak zase nedají Korejky dopustit na péči zevnitř. Jejich krásnou pleť jim můžeme jenom závidět. Anebo se jí inspirovat! Vitamin E zpomaluje stárnutí pleti a doplnit ho do svého zdravého jídelníčku nám maximálně prospěje. Ideální je jeho kombinace s betakarotenem. Zkuste MaxiVita Exclusive Beta Karoten s Aloe vera forte+ (koupit v e-shopu), který jakožto antioxidant udržuje normální stav pokožky a chrání ji před volnými radikály, které způsobují poškození a stárnutí pleti.

Propijte a projezte se ke kráse

Samozřejmě, vědí to všichni. Kdo z vás to ale opravdu denně dodržuje? Kdo z vás má na stole láhev s čistou vodou  a dodržuje pitný režim? Pamatujte také, že pokud do sebe budete ládovat smažené a přesolené jídlo nebo sladkosti a na obyčejný pitný režim budete prostě, takříkajíc, kašlat, můžete používat sebelepší krémy, ale pleť vám to prostě sečte.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Nina Vránová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít