Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Pryč s vráskami! Rady, které zaručeně fungují!

Pryč s vráskami! Rady, které zaručeně fungují!

Pryč s vráskami! Rady, které zaručeně fungují!

19. března 2019 od Jana Kantorová

19. března 2019 4 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Stárnutí pleti se žádná z žen nevyhne. Avšak vznik vrásek můžete zpomalit a neprohlubovat ty, které už váš obličej „zdobí“. Stačí jen dodržovat naše protivráskové desatero.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1. Oplachujte

Kosmetické produkty v péči o pleť určitě nevynechávejte, ale zase to s jejich každodenním používáním nepřehánějte. Například peeling byste neměla používat každý den, protože tím zbavujete pleť nutné vrstvy přirozeného mazu. To pak může zapříčinit jeho nadměrnou produkci, a tím i vznik akné a vrásek. Také důsledkem toho může být po třicítce extrémně vysušená pleť. Oproti tomu je žádoucí opláchnout si každé ráno obličej studenou vodou, aby došlo ke zlepšení cirkulace krve.


2. Dejte šanci olejům

Ať už zvolíte panenský olivový, nebo kokosový olej, právě oleje pomáhají udržet pleť stále hladkou, pružnou a hebkou. Každý večer před usnutím prsty jemně vmasírujte do pokožky obličeje několik kapek oleje a jemně osušte ručníkem to, co pleť nevstřebala do sebe. Kokosový olej navíc chrání před působením volných radikálů, které jsou jednou z příčin předčasného stárnutí. Chcete-li o pleť pečovat ještě více, pak zkuste třeba kombinaci 8 esenciálních olejů v L'Oréal Paris Extraordinary Oil Nutri-Gold pleťovém oleji, který pleť vyživuje a hydratuje.

aplikace pleťového krému/séra

3. Vitaminy, hlavně C

Čím víc pokožka stárne, tím méně obsahuje vitaminy důležité pro její energický a mladistvý vzhled. Vitaminy, a zvláště vitamin C, hrají velkou roli v udržování elasticity pokožky. Vitaminem C, ať ho dodáte pleti zevnitř, nebo zvenčí, můžete napravit negativní dopady slunce, jako jsou pigmentové skvrny nebo jemné vrásky. Vyzkoušet můžete také Ellie Vitamin Boost Energizující ovocné sérum. Vitamin C najdete kromě citrusů také v borůvkách nebo rajčatech. K tomu je také důležitý vitamin E, který obsahují například mandle.


4. Pozor na stres

Dnešní náročná a rychlá doba pleti rozhodně nesvědčí. S určitou mírou stresu se dokáže pokožka a pleť vyrovnat poměrně snadno, ale dlouhodobé vystavení pleti zátěži se vám nemusí vyplatit. Právě stres totiž přispívá velkou měrou k tvorbě vrásek, a to hlavně na čele. Nejenže se více mračíte, ale stresové hormony zrychlují stárnutí celého organismus. Důležité tak je naučit se odpočívat, relaxovat a vyzkoušet i nějaké meditační techniky.

stres

5. Jeden kolagen, prosím

Množství kolagenu v pleti chtě nechtě klesá, ale není nutné házet flintu do žita. Je totiž poměrně snadné dodávat ho pleti prostřednictvím potravin, potravinových doplňků a také volbou té správné kosmetiky. Kolagen se zvnějšku nedodává pleti dobře, protože jeho molekuly jsou velké. Právě proto se používají ingredience, které snadněji proniknou pokožkou a stimulují tvorbu kolagenu už uvnitř. Tak je to například v případě NIVEA Hyaluron Cellular Filler Zpevňujícího séra.


6. Maskujte

Pleťové masky jsou skvělou prevencí vzniku vrásek. Ať už zvolíte masky z drogerie, nebo si vyrobíte nějakou masku doma, vždycky tak můžete pleť vyživovat a hydratovat. Vyzkoušejte třeba pyré z poloviny salátové okurky smíchané s lístky máty a polovinou kelímku řeckého jogurtu. Masku umixujte, dejte ji na chvíli chladit do lednice, poté aplikujte, nechte 15 minut působit a omyjte vlažnou vodou. Taková maska ochlazuje, hydratuje, vyživuje a působí preventivně proti vzniku vrásek.

pleťové masky

7. Obličejová jóga

Jógou uděláte dobře nejenom svému tělu, ale také obličeji. Poměrně snadno, ale účinně dokážete díky ní redukovat vrásky, nebo dokonce předejít jejich vzniku. Na obličeji je velké množství svalů, které používáte, ale více už je neposilujete. Vzhledem k tomu, že s rostoucím věkem produkuje pokožka stále méně kolagenu, uvadají tak vaše kontury a objevují se vrásky. Když ale svaly v obličeji začnete posilovat, vytvarujete je a gravitace nebude mít šanci. U obličejové jógy platí stejná pravidla jako u jakéhokoli cvičení, avšak svaly na obličeji jsou malé, a tak se vytvarují celkem rychle.


8. Pozor na slunce

Sluníčko je určitě vašemu zdraví prospěšné, ale nesmíte to s ním přehánět. Přemírou slunečního svitu, který dopadá na váš obličej, vznik vrásek podporujete. Opálenou pleť mít můžete, ale vždy kůži na obličeji i těle chraňte krémy s ochranným faktorem. Navíc nemusíte při takové ochraně zanedbávat ani líčení, stačí jen dobře kombinovat.

Tip redakce:
Do péče určitě zařaďte denní krém s ochranným faktorem, který zároveň bojuje proti vráskám. Vyzkoušet můžete například
NIVEA Q10 Power Zpevňující denní krém proti vráskám OF 30.


9. Vyspěte se do krásy

Spánek je důležitý, a to nejen pro zdraví nebo hubnutí, ale také pro vaši krásu. Dostatečnou dobou spánku a každodenním odpočinkem zamezíte nadměrné tvorbě hormonu kortizolu, který narušuje kožní buňky, a způsobuje tak vznik předčasných vrásek.

Tip redakce:
Spánek proti vráskám můžete vylepšit také
speciálním polštářem,  který má anti-agingové účinky. Dermatologové pak doporučují spánek na zádech, abyste se vyhnuli spánkovým liniím, které se mohou vrýt do povrchu pleti. Spaní na boku zvyšuje riziko vzniku vrásek na tvářích a bradě, spánek na břichu zase vrásky na čele.


10. Zase ta životospráva

Možná už si říkáte, kdy s tím přestaneme, ale zdravý životní styl nás pozitivně ovlivňuje opravdu ve všech směrech. Například pokud kouříte, cigarety podporují produkci enzymu, který ničí kolagen a elastin. Je tedy přímo žádoucí, abychom tělo zásobovali dostatkem tekutin a omega-3 mastnými kyselinami.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít