Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Pleťové masky: Vše, co jste o nich chtěli vědět!

Pleťové masky: Vše, co jste o nich chtěli vědět!

Pleťové masky: Vše, co jste o nich chtěli vědět!

23. srpna 2018 od Helena Hladíková

23. srpna 2018 4 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

Sáhnete po pleťové masce jen v případě, že vás čeká nějaká významná událost? Tak vězte, že její pravidelná aplikace vám přinese mnohem více užitku. Stačí jen vědět, jakou vybrat a jak ji správně nanášet.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Pleťové masky mají doslova zázračnou sílu, protože díky svému koncentrovanému složení dokážou během pár minut přinést viditelný výsledek. Pleť:
  • čistí,
  • hydratují,
  • rozjasní,
  • vyhladí,
  • dodají jí výživné látky,
  • a ještě k tomu pomáhají celkové relaxaci naší unavené mysli.
Aby však fungovaly tak, jak mají, je třeba aplikovat je 1–2x týdně, ne jen v případech, kdy naše pleť už doslova volá o pomoc. 
 
pleťová maska

Vybírejte podle typu své pleti…

Prvním důležitým krokem je výběr vhodné masky. Čím se řídit? Typem své pleti a také jejím aktuálním stavem, tedy tím, co ji momentálně trápí. I suchá pleť se může potýkat s nečistotami a mastná naopak někdy potřebuje pořádnou porci hydratace:
  • Máte pocit stažené, vysušené pleti? > Sáhněte po hydratační masce.
  • Trápí vás vrásky a povadlá pleť?  > Bude pro vás ta pravá regenerační a protivrásková maska.
  • Objevily se vám pupínky, černé tečky a pleť působí nečistě? > Pomůže vám čisticí maska.


…a podle způsobu použití

Pleťových masek existuje na trhu nespočet a někdy je těžké se zorientovat, co je to pravé zrovna pro vaši pleť. Masky můžete vybírat nejen podle typu své pleti a účinku, který na ni mají, ale také podle způsobu jejich aplikace. Záleží pak na vás, jaký typ aplikace vám nejlépe sedne. K dostání jsou masky: textilní maskaNa vyčištění pleti vyzkoušejte třeba Garnier Hřejivou pleťovou masku Volcano se sopečnými minerály a jílem či Garnier Černou textilní masku s extraktem z černého čaje Pure Charcoal s černým uhlím, slupovací okurkovou masku Freeman Facial Peel-Off Mask Cucumber nebo L’Oréal Paris Pure Clay mask s účinnou směsí tří očišťujících jílů. Na problematickou pleť s rozšířenými póry pak aplikujte například Dermacol Adstringentní pleťovou masku Acneclear.

Protivráskovou péči zajistí například maska Lirene Age Blocker s kyselinou listovou, vitaminem E a broskvovým olejem, Dermacol Omlazující maska s kaviárem, který zpomaluje proces stárnutí, nebo Ellie Pleťová maska proti vráskám Q10.
 
Hydrataci pleti dodá intenzivní maska Dermacol HT 3D s kyselinou hyaluronovou či Ellie Hydratační pleťová maska pro normální a smíšenou pleť.
 
Tip redakce:
Pleťovou masku navíc nemusíte kupovat už hotovou, ale můžete si ji připravit i sami z domácích ingrediencí
. Jen při její přípravě dejte pozor na suroviny, které mohou vyvolat alergickou reakci a pleť podráždit, zejména pokud máte citlivou pleť.
 
ingredience na výrobu domácí masky

Správná aplikace = zaručený výsledek

Jakmile tedy máte vybranou vhodnou masku, můžete se pustit do její aplikace. Nebojte, není to žádná věda, ale správné nanesení vytoužený účinek doslova pojistí, tak proč toho nevyužít?
  1. Na aplikaci pleťové masky si najděte dostatek času, rozhodně ji nenanášejte ve spěchu. Ideálně si k tomu pusťte příjemnou hudbu, vezměte si knížku nebo časopis, dejte si nohy nahoru a prostě relaxujte. Skvělý způsob, jak zabránit tomu, abyste s maskou poletovali po kuchyni nebo surfovali na internetu, je nanést zároveň masku na oči, třeba jen pomocí vychlazených plátků okurky. 
  2. Před nanesením pleť důkladně odličte a vyčistěte, aby se účinné látky mohly dobře vstřebat. Nejúčinnější bude maska po koupeli nebo sprše, protože teplá voda otevírá póry.
  3. Množstvím masky rozhodně nešetřete a nanášejte ji v dostatečné vrstvě od středu obličeje do stran a nezapomeňte také na krk a dekolt. Vyhněte se jen citlivé oblasti kolem očí a úst.
  4. Masku nechte působit minimálně 10, ideálně však 15 minut. Neplatí však, že čím déle si ji na obličeji necháte, tím účinnější bude, takže dobu nanesení nezkracujte ani nepřekračujte.
  5. Poté masku jemně smyjte, klidně pomocí žínky či houbičky, ale v žádném případě pleť nedrhněte příliš silně.
  6. Očištěný obličej jemně osušte a natřete pleťovým krémem, případně ošetřete květovou vodou. 
Tip redakce:
Na obličej s nanesenou maskou zkuste přiložit nahřátý vlhký ručník. Účinek masky se tak ještě vylepší.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Victoria Zueva 30.srpna 2018
Nejlepsi jsou slupovaci

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít