Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Testujeme: Bronzery pro krásnou tvář i tělo

Testujeme: Bronzery pro krásnou tvář i tělo

Testujeme: Bronzery pro krásnou tvář i tělo

8. srpna 2018 od Jana Kantorová

8. srpna 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Zázračné líčidlo, díky kterému snadno vykouzlíte doslova dokonalou tvář. Umí dodat pleti opálený vzhled, zeštíhlit ji i vytvarovat. Otestovaly jsme pro vás proto hned několik typů bronzerů a zaměřily se i na jejich specifické vlastnosti.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Astor Bronzingový pudr Skin Match 4Ever Bronzer 
odstín 001 Blonde

Eva Suchomelová, redaktorka
 
Paletka čtyř odstínů matných bronzerů je výrobcem určena pro světlou pleť. Pod samotnými bronzery se v malé krabičce obdélníkového tvaru s průhledným odklápěcím krytem nachází druhá, jakoby tajná přihrádka, v které je přibalen plochý štětec a zrcátko. Produkt je tedy vhodný do kabelky, takže i na cestování či k průběžné úpravě make-upu během dne.

Astor Bronzingový pudr Skin Match 4Ever BronzerMůj názor:

Mám světlou pleť, ačkoli jsem bruneta, proto mě potěšilo, že si lze ze čtyř odstínů bronzeru, odstupňovaných od nejsvětlejšího po nejtmavší, vybrat přesně takové, které mi sednou. Buď nanesu jednotlivé odstíny na každou část obličeje, anebo smícháním více odstínů dohromady získám ještě jiné zabarvení. Trošku jsem bojovala s plochým štětcem s poměrně malou plochou pro úchop. Jsem zvyklá používat spíš kulaté zkosené štětce s delším držadlem, takže jsem měla nejdřív problém s přesností nanášení. Jinak se mi cestovní balení moc líbí, vydrží každodenní převoz v kabelce a nic se uvnitř neničí. Jako plus vidím i matnost přípravku – dodá jemně opálené zabarvení, ale nic se na vás netřpytí. Lze ho tedy používat kdykoli přes den nebo na líčení do kanceláře.


Specifické vlastnosti:

  • Výdrž: 90 % Po nezbytném oklepání přebytečného prášku ze štětce jsem po první vrstvě bronzer na pleti skoro neviděla. Nicméně vrstvila jsem, jak se obecně doporučuje, takže se mi dobře korigovala sytost odstínů. To nakonec oceňuji – je vždycky lepší spíš přidat než to přehnat a pak se znovu celá líčit. Během dne pak bronzer držel dobře, neměla jsem potřebu jej obnovovat.
  • Prášivost: 90 % Při aplikaci na pleť jsem nezaznamenala žádné částečky, poletující kolem štětce nebo tváře. Nicméně mi neuniklo, že se při nabírání bronzeru na štětec uvolňuje větší množství prášku, než by bylo potřeba. Kvůli tomu bude jistě bronzer rychleji ubývat.
  • Textura: 90 % Prášková konzistence mi vyhovuje, volím v této textuře i tvářenky nebo rozjasňovače. Bronzer je v krabičce dobře zalisovaný, takže se samovolně nedrolí ani při transportu, jen během nabírání prášku na štětec se ho uvolňuje víc, než je třeba.

Hodnocení: 4/5


Rimmel Bronzující pudr Natural Bronzer 
odstín Sun Bronze 022

Pavla Maříková, šéfredaktorka

Voděodolný pudrový bronzer na tělo a tvář okamžitě napomáhá dosáhnout sluncem opáleného vzhledu. K dostání je ve třech odstínech – Sun Kissed, Sun Light, Sun Bronze.
Rimmel Bronzující pudr Natural Bronzer

Můj názor:

Bronzer naprosto předčil moje očekávání. Přestože jsem blondýnka, mám tmavší tón pokožky, takže jsem na léto zvolila nejtmavší odstín bronzeru a neudělala jsem chybu. Bronzer můžete použít i na jemné vystínování tváře, popř. i místo zdravíčka. Pudr jemně voní, ale vůně je decentní a nijak výrazná.


Specifické vlastnosti:

  • Výdrž: 90 % Nanášela jsem ho až na make-up a pudr, s tím, že pokud jsem zvolila i podkladovou bázi, vydržel i celodenní pobyt u vody, a dokonce i úplné namáčení obličeje. Když jsem voděodolnost produktu testovala jen na předloktí a bez použití dalších fixačních přípravků, nebyla již trvanlivost 100 %, přesto si myslím, že s ním neuděláte chybu. 
  • Prášivost: 60 % Za sebe bych uvítala větší „prášivost“ bronzeru, aby se lépe nanášel na štětec, ale není to nic zásadního, co by mne odradilo od další koupě tohoto produktu.  
  • Textura: 90 % Má velmi příjemnou sametovou texturu, která po nanesení působí na tváři velmi přirozeně.


Hodnocení: 4/5


Freedom Bronzed Professional Pro Bronze 
odstín Shimmer Lights

Ivana Bohdalová, grafička

Paletkový bronzer má tři odstíny pro zdravý, svěží a přirozený vzhled. K dostání je ve dvou verzích..
Freedom Bronzed Professional Pro Bronze

Můj názor:

Bronzer je vcelku veliký, takže v mém případě, kdy nosím jen maličkou kosmetickou taštičku, už tenhle fakt byl lehkým mínusem. Bronzer obsahuje tři barevné části - tmavá na konturování tváře, světlá na rozjasnění a třetí lze využít jako tvářenku. Mně osobně by  stačil jeden odstín, ale jinému může tato multifunkčnost vyhovovat. Bronzer se dobře nanáší, ale protože používám jeden velký štětec, dost těžko se mi nanášel jen jeden odstín, a tak se „tvářenka“ dostala i tam, kde nemá co dělat apod. Za mne tedy žádné velké nadšení, ale je možné, že jinému budou „tři produkty v jednom“ vyhovovat.


Specifické vlastnosti:

  • Výdrž: 80 % Bronzer na pleti vydržel skoro celý den, což bylo ale dané především dobrým make-upem a podkladovou bází.
  • Prášivost: 100 % Dobře se nanáší na pleť, nedělá šmouhy.
  • Textura: 90 % Příjemná.


Hodnocení: 3/5


Gabriella Salvete Bronzer Powder SPF 15 
odstín 01

Anna Poledňáková, koordinátorka redakce

Bronzový hydratační pudr Gabriella Salvete s ochranným faktorem SPF 15 vykouzlí svěží a přirozeně opálenou pleť.
Gabriella Salvete Bronzer Powder SPF15

Můj názor:

Jsem od přírody světlejší typ, a tak používám bronzující pudry zejména v létě. Pleť krásně vyhladí, podtrhnou její přirozené opálení a rozjasní kontury tváře. Dříve jsem používala bronzery ve formě perleťových kuliček, kuličky mi ale často uvízly v kosmetickém štětci, rozkutálely se po pokoji, až jsem postupně o všechny přišla. Z toho důvodu jsem se nyní rozhodla vyzkoušet klasický kompaktní pudr a musím přiznat, že jsem z nanášení opravdu nadšená. Stačí jemný dotyk štětce a pudr Gabriella Salvete mi díky drobným třpytkám na tváři vykouzlí sametové opálení od moře. Kromě ochranného faktoru obsahuje bronzer také hedvábné proteiny a kyselinu hyaluronovou, která pleť dokonale vyhladí, hydratuje a dodává jí přirozený jas.


Specifické vlastnosti:

  • Výdrž: 80 % Pro dlouhotrvající výdrž je potřeba nanést pudru nepatrně více, což může zejména na světlé pokožce působit trochu nepřirozeně.
  • Prášivost: 100 % Ideální.
  • Textura: 100 % Klasický kompaktní pudr s jemnou a sametovou texturou, který se snadno nanáší.


Hodnocení: 5/5


Miss Sporty Bronzující pudr Insta Glow 
odstín 002 Sunny Brunette

Denisa Procházková, asistentka redakce
 
Pudrový bronzer na tělo a tvář napomáhá dosáhnout okamžitého tónu opálení. K dostání je ve dvou
odstínech – Sunkissed Blonde a Sunny Brunette.
Miss Sporty Bronzující pudr Insta Glow

Můj názor:

Bronzer je úplně skvělý. Po nanesení jsem vypadala, jako bych přijela od moře. Použít ho lze místo tvářenky, ale i na tónování obličeje. I když mám tmavší pleť, podařilo se mi vykouzlit si na obličeji opálení, což s mým odstínem pleti dokáže jen málo přípravků.


Specifické vlastnosti:

  • Výdrž: 70 % Bronzer krásně držel na obličeji v průběhu celodenního pobytu ve velmi větrném počasí. Bohužel není voděodolný, a tak bych k vodě volila jiný přípravek. Do města je však ideální.
  • Prášivost: 90 % Bronzer byl pro mě jako na míru dělaný. I v kombinaci s tvářenkou jsem ho dokázala nanést do ztracena tak, aby můj obličej vypadal přirozeně.
  • Textura: 90 % Příjemná s jednoduchým nanášením.


Hodnocení: 4/5

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít