Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 5 chyb, které děláte v zimě v péči o pleť

5 chyb, které děláte v zimě v péči o pleť

5 chyb, které děláte v zimě v péči o pleť

4. ledna 2023 od Lenka Knápková

4. ledna 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

V zimě je naše pleť náchylnější ke ztrátě hydratace. Jakmile se začne loupat a make-up nedrží, je to znamení, že vaše péče je nedostatečná. Zamyslete se, zda je vaše každodenní rutina vhodná i v zimním období.

1. Nesprávné odličování

Základem krásné pleti celoročně je správné odličování. Zejména v zimě je potřeba zaměřit se na potřeby pleti a co nejvíce ji vyživovat a hydratovat, aby nebyla vysušená. Vyvarujte se odličovačů s alkoholem a dalšími vysušujícími složkami a volte raději odličovací oleje či mléka jako Bione Cosmetics Bio Cannabis Zvláčňující čisticí odličovací pleťové mléko (koupit v e-shopu). Zkuste také Ellie Vyživující pleťovou vodu (koupit v e-shopu), která díky kombinaci mandlového oleje, oleje z šípkové růže, vitaminu E a glycerinu pleť skvěle odlíčí a hydratuje. K odlíčení použijte Ellie Kosmetické vatové polštářky ze 100% organické bio bavlny (koupit v e-shopu), které šetrně odlíčí vaši pleť.

2. Používáte nevhodné krémy

Ráno po odlíčení nezapomeňte svou pleť vyživit hutným krémem, zejména v zimě používejte tzv. „cold cream“. Tento druh krému vyživí pokožku, ale hlavně ji chrání před negativními vlivy chladného počasí a zbaví vás nepříjemného pnutí, zarudnutí a pomůže i se „zimním akné“. Zkuste třeba Nivea Care Výživný krém (koupit v e-shopu), který můžete používat na obličej, ruce i tělo. Vyzkoušejte také krém s perličkami obohacenými esenciálními oleji z levandule a rozmarýnu L’Oréal Paris Nutri-Gold Vyživující krém s mikroperličkami oleje (koupit v e-shopu), díky nimž je pleť vyživená, probuzená a rozzářená.

3. Zanedbáváte SPF ochranu

Také v zimě nezapomínejte na UV ochranu pleti. I když slunce není vidět a teploměr hlásí nulu, skrz mraky stále proniká velké množství UVA a UVB záření. Myslete na to, ať už se chystáte na zimní procházku, nebo na lyže. Zejména na horách je sluneční záření intenzivnější, a krém na hory by měl mít alespoň SPF 30. Mějte stále u sebe kapesní balení Helios Herb Mléka na opalování OF 50 (koupit v e-shopu), které poskytuje vysokou ochranu. Ochranný krém naneste po běžném ošetření pleti před nanesením make-upu. Pokud hledáte denní krém s SPF, zkuste třeba  Revitalift Filler Denní krém SPF 50 (koupit v e-shopu), který pomáhá eliminovat vrásky, zároveň pleť chrání před předčasným stárnutím a má ochranný faktor 50.

4. Používáte nevhodný make-up

Na zimu je nejvhodnější hutnější make-up s hydratační složkou. Make-up vklepávejte prsty do pokožky, přilne totiž lépe k pleti. Zejména v zimě potřebujeme, aby make-up skvěle kryl a držel. Chladné počasí způsobuje zarudnutí pleti, make-up se lehko setře třeba při smrkání. Proto si dejte záležet při nanášení a buďte pečlivá.
Jak na to:

 5. Zapomínáte na rty

Stejně jemná a citlivá pokožka je na našich rtech. Mějte u sebe vždycky balzám na rty jako Carmex Balzám classic (koupit v e-shopu), který je skvělý i na opary a jako ochrana proti UV záření. Pokud máte raději klasiku, zkuste Jelení lůj Originál Pomádu na rty placenta (koupit v e-shopu) obsahující vysoce účinný komplex látek – placentární extrakt a lanolin.

Na co v zimě ještě nezapomínat?

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít