Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 3 kroky ke krásným a hebkým rtům během zimy

3 kroky ke krásným a hebkým rtům během zimy

3 kroky ke krásným a hebkým rtům během zimy

2. ledna 2021 od Karolína Valová

2. ledna 2021 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Valová

Rty jsou jednou z částí těla, které během zimy nejvíce trpí. Jsou vysušené, popraskané, bolavé. Nanést na ně rtěnku je nemožné. Není to ale škoda? Vyzkoušejte naše tipy a dopracujte se krok po krůčku k nádherně nalíčeným rtům i v tom největším mrazu.
Kůže na rtech není opatřena mazovými žlázami, což znamená, že není chráněna tukovou vrstvou. Mimo to je také velmi tenká. Během zimy, kdy je vystavována extrémním změnám teplot i vlhkosti vzduchu, je tedy nutné pečovat o ni více než kdy jindy. Odměnou vám budou svůdné rty.
Žena masírující si rty

1. Jemné obrušování rtům neublíží

Stejně jako u jiných částí těla i u rtů platí, že jemný scrub neboli peeling je velice prospěšný. Během jemné masáže hrubou látkou se odstraní odumřelé buňky, a díky tomu se do kůže nádherně vpije jakákoliv péče, kterou jim dopřejete. Má to ale svá pravidla! Buďte jemné, nepoužívejte scrub na tělo, ale speciální peeling na rty nebo doma vyrobený peeling obsahující jedlé ingredience.
Nemáte čas na peeling, ale chcete rtům dopřát masáž? Použijte měkký kartáček na zuby. Už po pár krouživých pohybech budou rty prokrvené a hladké.

Tip redakce:
Pokud máte pocit hrubých, suchých popraskaných rtů během dne, začněte v kabelce nosit
Labello Wild Rose Pečující peeling na rty (koupit v e-shopu), balzám na rty, který obsahuje jemné peelingové částice přírodního původu, jež se třením o rty úplně rozpustí. Kůže je po jeho použití hebká a hydratovaná.

2. Nonstop hydratace

Ať už vašim rtům nesvědčí mráz, přetopené místnosti nebo nošení roušky, nanášení kvalitního balzámu by se mělo stát rutinou. A to hned několikrát denně. Jen tak udržíte své rty krásné, jemné a vláčné. Pokud si vyberete balzám plný zázračných přírodních látek jako bambucké máslo a cenné oleje, nebudete litovat. A právě takový je například Kneipp Balzám na rty s cenným olejem ze semen černého bezu (koupit v e-shopu) s efektem postupného vstřebávání pro dlouhodobý účinek. Pokud máte hodně suché rty, pak použijte čas od času i Pil'aten Kolagenovou masku na rty (koupit v e-shopu), která rty hloubkově hydratuje a vyživuje.
Žena s kolagenovou maskou na rty

3. Při správném líčení rtů musíte vrstvit!

Báze

Stejně jako pod make-up a oční stíny i pod rtěnku patří báze. Nemáte ji? Nevadí! Výdrž rtěnky dokáže prodloužit i nanesení lehkého korektoru – štětečkem nebo prstem, jemně a precizně až do krajů. To vám hezky definuje tvar rtů.

Konturka

Doneslo se vám, že konturky jsou passé? Omyl. Mezi trendy se nyní neřadí jen konturovací tužky v jiném odstínu, než je rtěnka. Tužky v barvě rtěnky nebo v neutrální barvě jsou jediným produktem, který vám zaručí, že rtěnka zůstane na svém místě a nebude se rozpíjet mimo rty. Právě s jejich pomocí také dokážete vykreslit horní ret k dokonalosti. Stačí sledovat přirozenou linii rtů a obkreslit ji Dermacol Hyaluron Lip Shaper Bezbarvou konturovací tužkou na rty (koupit v e-shopu).

 

Rtěnka

Neumíte-li si nanést rtěnku až do kraje, použijte štěteček a nanášejte barvu jemnými tahy v jednom směru. U hydratačních rtěnek, jako je třeba Gabriella Salvete Red´s Hydratační rtěnka 01 Candy, vždy použijte raději méně barvy a zvolna ji vrstvěte. Dermacol Pretty Matte Matnou rtěnku č. 15 je naopak lepší nanést jedním tahem. Na závěr si strčte prst do pusy, obejměte ho rty a pomalu vytáhněte. Tím docílíte toho, že se vám rtěnka nebude obtiskovat na zuby.
Žena nanášející rtěnku štětcem

Fixátor

Speciálně v zimě, kdy nosíme šály a šátky, je žádoucí rtěnku zafixovat. Speciální fixátory na rty však pokožku velmi vysušují, což by v zimě rtům ublížilo. Proto raději vyzkoušejte malý trik. Přiložte k nalíčeným rtům jednu vrstvu kosmetického ubrousku a rtěnku přes něj přepudrujte. Voilà, rtěnka se ani nehne!
 
Tip redakce:
Teď už víte, že rtěnka nejvíce sluší opečovávaným rtům. Dbát je však třeba i na okolí rtů, třeba pomocí
Dermacol Collagen+ Intenzivního omlazujícího krému na oči a rty (koupit v e-shopu).

TIP: Na e-shopu Teta drogerie naleznete rtěnky (přejít na e-shop) i pigmentované balzámy na rty (přejít na e-shop) pro každou příležitost.

Připravil/a pro vás Karolína Valová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít