Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Testujeme: Netradiční balzámy na rty

Testujeme: Netradiční balzámy na rty

Testujeme: Netradiční balzámy na rty

6. ledna 2019 od Pavla Maříková

6. ledna 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

V zimě potřebují naše rty zvláštní péči. Jinak hrozí jejich vysušování a sklony k prasklinkám. Balzámů na rty je na trhu široká nabídka a mnohdy je těžké se v ní vyznat. My v redakci jsme se proto rozhodli vyzkoušet nejaktuálnější trend, kterým jsou balzámy na rty v designovém balení – různých kostičkách, kuličkách apod.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

eos balzám na rty Coconut Milk

Pavla Maříková, šéfredaktorka

Coconut Milk je balzám na rty s vůní kokosu od známé značky eos. Je z 99 % přírodní a neobsahuje žádné parabeny, ftaláty, lepek ani vazelínu z ropy. Dokonale vyživí rty a potěší příchutí kokosového mléka, která voní opravdu nádherně.Eos balzám na rty Coconut Milk

Můj názor:

Balzámy na rty eos naše rodina velmi dobře zná, oblíbila si je především moje jedenáctiletá dcera. Mě baví především jejich přírodní složení. Nejsem typ, který by měl úplně problém s vysušenými rty, přesto balzámy občas používám. Balzám eos má unikátní složení, které obsahuje přírodní oleje, hydratační bambucké máslo, vitaminy A a C. Díky tomu poskytuje rtům v chladném počasí nejen péči, ale také ochranu. Balzámy eos jsou proslulé svým designovým balením ve tvaru vajíčka se zkosenou jednou stranou, aby se snadněji otvíraly.

Efekt/Pocit na rtech: 90 % Balzám je velmi jemný, ani mastný, ani lepkavý, takže na rtech působil velmi příjemně. Stačilo mi nanést ho jedenkrát až dvakrát denně.

Design: 100 % Moc se mi líbí design balení eos, v tomto případě ještě s jemnou pastelovou růžovou s bílými proužky. Díky zkosení na straně se balzám velmi dobře otevírá.

Komfort nanášení: 90 % Jsem zvyklá spíš na klasické tyčinkové balzámy, ale kulička eos je také skvělá. Krásně přilne ke rtům, balzám se tedy dostane přesně tam, kam má.


5/5


Labellino Pečující balzám na rty Raspberry & Red Apple

Jana Kantorová, šéfeditorka

Malinový balzám na rty hloubkově, dlouhodobě hydratuje, intenzivně vyživuje a zanechává rty hebké a jemné. Zároveň zajišťuje rtům ochranu před vnějšími vlivy.Labellino Pečující balzám na rty Raspberry & Red Apple


Můj názor:

Balzám na rty je v zimě mým každodenním společníkem, protože mám v chladném počasí často problémy s vysušenými, popraskanými rty a začervenalou pokožkou kolem rtů. Pro jistotu mám v každé kabelce schovaný jeden. Testování Labellina jsem si tak užila. Na první pohled mě zaujal design výrobku a nejen mě, ale i moji dceru, která si myslela, že jde o balzám určený pro děti. Přestože jsem výrobek musela přes den častěji používat, cítila jsem, že jsou moje rty pěkně hydratované a hebké.

Efekt/Pocit na rtech: 80 % Balzám je trochu mastnější než jiné hutné balzámy v tyčince, které běžně používám. Není tak hutný a zdá se mi, že na rtech vydrží kratší dobu než obyčejný balzám. Plusem ale je, že krásně voní a neměla jsem pocit ulepených rtů.

Design: 50 % Balzám na rty má krásný designový obal, moderní, ale pro mě spíše nepraktický a zbytečně velký. Příště bych zvolila klasickou tyčinku, kterou schovám i do malé kapsičky a nemusím ji hledat po celé kabelce.

Komfort nanášení: 90 % Nanášení je snadné a rychlé. Sice se mi zdá, že kromě rtů natírám i jejich okolí, ale to mi právě kvůli výše zmíněným problémům vůbec nevadilo.


4/5


Blistex Balzám na rty Bliss Flip Ultra Moisturizing

Helena Hladíková, redaktorka

Hydratační balzám na rty s inovačním balením a jemně krémovou texturou obsahuje bambucké máslo, extrakt z hedvábí a voní po broskvích a borůvkách. Již po 1-2 přetřeních zanechá na rtech extra jemný, hedvábný pocit. Balení s odklopitelným víčkem, které se vám tak nikam neztratí, se dá použít také jako antistresový míček.Blixtex Balzám na rty  Bliss Flip Ultra Moisturizing


Můj názor:

Nejsem rtěnkový typ, zato balzámů na rty mám doma a v kabelce hned několik. Potírám si rty několikrát denně, protože se mi celkem dost vysušují, a tak musím mít balzám vždy po ruce. Doposud jsem používala jen ty klasické tyčinkové, a tak jsem byla na „kuličku“ velmi zvědavá. Musím však říct, že žádné velké „wow“ se nekonalo. Balzám slibuje sametově hebké rty, ale já jsem měla spíš pocit rtů ulepených, což mi nebylo zrovna dvakrát příjemné. Co se mi naopak líbilo, byla nevtíravá vůně, ačkoli aroma má být broskvové a borůvkové, tedy poměrně výrazné. Nemám obecně ráda příliš silné vůně balzámů, takže balzám Blistex mě v tomto směru potěšil. Jinak ale pravděpodobně zůstanu raději věrná svým oblíbeným tyčinkám.
 
Efekt/Pocit na rtech: 70 %  Nemůžu říct, že by byl balzám na rtech nepříjemný, ale už po chvilce jsem místo hebkosti cítila ulepenost. Přišlo mi také, že ho musím aplikovat mnohem častěji než jiné balzámy, které používám, protože ani dlouhodobá hydratace nebyla nijak valná.
 
Design: 80 % Balzám je pěkný, příjemný do ruky, jen jsem měla zpočátku problém s tím, na kterou stranu ho při zavření vlastně zase otočit, a občas se víčko zaseklo. 
 
Komfort nanášení: 60 % Měla jsem pocit, že si nemaluji jen rty, ale i celé okolí úst, a mám pak ulepenou celou pusu. Chyběla mi tam přesnost klasického tyčinkového balzámu.


3/5


Ellie Balzám na rty Coconut

Eva Suchomelová, redaktorka

Balzám na rty s kokosovou vůní díky unikátnímu složení s kokosovým a ricinovým olejem, včelím voskem a vitaminem E dlouhodobě hydratuje, zvláčňuje, vyživuje rty a udržuje je hebké. Chrání je také před vysušováním. Je určen pro každodenní použití.

Ellie Balzám na rty Coconut

Můj názor:

Byla jsem na tuhle privátní značku drogerií Teta velmi zvědavá. Zaujal mě už obal, protože na rozdíl od obvyklých vajíček či kuliček má tvar kostičky s kuličkou uvnitř. Hned poté mě zaujalo složení, které se zdálo příslibem účinků, jež výrobce slibuje. Moje zvědavost rostla. A co mě dostalo nejvíc, byla skvěle vyvážená kokosová vůně – působila velmi přirozeně, nebylo jí ani moc, ani málo, ale pokaždé, když jsem kostičku otevřela, mě příjemně naladila a doslova lákala, abych si balzám nanesla na rty.

Efekt: 95 % Nejen, že jsem balzám používala každý den, ale dávala jsem si ho na rty několikrát za den. Vydržel na rtech zhruba hodinu, poté ještě přetrvával pocit hebkých, zvláčněných rtů. Ovšem ona výše zmíněná kokosová vůně člověka přímo vybízí k opakované aplikaci, takže mi bylo příjemné si balzám nanášet opakovaně. Rty byly při pravidelném používání skutečně hebké, hladké a zvláčněné, vypadaly přitažlivě i bez rtěnky.

Design: 100 % Ač se to nezdá, tvar kostičky je nesmírně praktický. Skvěle se totiž drží při aplikaci balzámu a výborně se hledá v kabelce. Vnitřní kulička se zdá mohutná a oproti tyčinkovým balzámům neforemná, ale při aplikaci jsem s ní neměla problémy a nezaregistrovala jsem nijak zvlášť „přetahování“ mimo rty. Já byla naprosto spokojená.

Komfort nanášení: 95 % Trumfem tohoto balzámu je rozhodně kokosová vůně. Pocit při nanášení je velmi příjemný a balzám zvláčňuje nejen rty, ale i malý kousek kolem nich (cca 1-2 mm). Někomu to nemusí vyhovovat, já to ale považuji za výhodu, protože mi pomáhá bojovat proti drobným linkám a vráskám kolem úst. Nezanechává mastný, ulepený pocit ani nijak lesklý vzhled, ale rty s ním vypadají okamžitě vitálně.


5/5

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít