Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jaký make-up používat v zimě? Co dělat, aby vydržel?

Jaký make-up používat v zimě? Co dělat, aby vydržel?

Jaký make-up používat v zimě? Co dělat, aby vydržel?

20. ledna 2022 od Anna Šťastná

20. ledna 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Šťastná

Make-up je naprostým základem každého líčení a na jeho výběru zvlášť v zimě dost záleží. Jak make-up zvolit správně a používat ho k vaší spokojenosti?
Zima dává naší pleti zabrat. Kvůli chladnému a větrnému počasí a pobytu v přetopených prostorách bývá často vysušená a citlivá. Do značné míry ji před těmito vlivy může ochránit právě vhodný make-up, který funguje jako pomyslný štít. Pokud vyberete dobře, bude vaše pleť vypadat nádherně a líčení dlouho vydrží. 
 

Jak si vybrat make-up na zimu

Lehké hydratační make-upy si nechte na jaro, teď to chce změnu. Jak vybírat make-up na zimu?
Tip redakce:
Než se začnete líčit, naneste na pleť hydratační
Rozjasňující denní krém Nivea Naturally Good (koupit v e-shopu), který dodá pokožce potřebnou hydrataci. 

Co dělat, než použijete make-up

Důležitým prostředníkem mezi hydratačním krémem a make-upem je podkladová báze neboli primer. Je důležitá z toho důvodu, že vytvoří hladký povrch pod make-up, který na něj krásně přilne a hlavně pak i déle vydrží. V zimě funguje báze navíc jako další ochranný nástroj před nepříznivým počasím. Produkt vždy vybírejte podle typu pleti. Například skvělé hydratační, a přitom matující schopnosti má báze pod make-up Gabriella Salvete Skin Primer (koupit v e-shopu)

Co dělat, aby se make-up nerozmazal

Jak si vybrat make-up na zimu Lehké hydratační make-upy si nechte na jaro, teď to chce změnu. Jak vybírat make-up na zimu?
V zimě se balíme do roláků, šál a vysokých límců. Zamazat si oblečení od make-upu ale nechce nikdo. Jak tomu zamezit? Kouzelným pomocníkem je v tomto případě Dermacol fixační sprej na make-up (koupit v e-shopu), který funguje na podobném principu jako lak na vlasy. Celé líčení „zapečetí“ a vše pak zůstane tam, kde má. Před nechtěnými fleky na tváři vás ochrání také to, že si nebudete sahat na obličej.  

Jak se zbavit skvrn z make-upu

Jak se zbavit skvrn z make-upu
Někdy se i při sebevětší opatrnosti stane, že se oblečení od make-upu přece jen zamaže. Pro tyto případy mějte po ruce vždy malé balení klasických čisticích ubrousků. Ještě než skvrna zaschne, snažte se ji opatrně odstranit. Ubrousek na skvrnu jen jemně a opatrně přikládejte, aby se nerozmazala do větších rozměrů. Doma pak kousek oblečení ihned vyperte, ideálně za pomoci Odstraňovače skvrn Vanish Oxi Action (koupit v e-shopu).

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Šťastná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít