Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Nový rok, nové vlasy! 4 účesy, kterým neodoláte

Nový rok, nové vlasy! 4 účesy, kterým neodoláte

Nový rok, nové vlasy! 4 účesy, kterým neodoláte

2. ledna 2021 od Lucie Nagyová

2. ledna 2021 4 minuty čtení
Připravil/a Lucie Nagyová ve spolupráci s expertem Libor Smrž

Pokud toužíte po změně, začněte rok 2021 novým účesem. A nejlépe takovým, který se vám bude dobře udržovat. Přinášíme vám inspiraci na čtyři střihy, které jsou trendy a skvěle vypadají. Vybírejte podle libosti!
Stejně jako móda nebo make-up i vlasové trendy se rády opakují. Připravili jsme pro vás tipy na účesy, které jsou vhodné pro všechny typy a délky vlasů. A s jakými účesy určitě nešlápnete vedle? Poradí vám kadeřník Libor Smrž.

1. Krátký účes zvaný pixie

Krátké střihy jsou stále oblíbenější. Jestli se chcete odlišit a máte chuť na změnu, je účes zvaný pixie tou nejlepší volbou. Existuje víc variant, hezky vypadá se střapatou ofinou nebo na vršku s delšími pramínky vlasů. Je vhodný pro jemné i hustější vlasy. Střih bude mít navíc pořád šmrnc, i když vám vlasy trochu odrostou.
 

Jak na úpravu:

Vlasy profoukejte mezi prsty do požadovaného tvaru. Nepoužívejte pěnové tužidlo, vlasy by po něm mohly zbytečně trčet. Nedoporučuji ani gel, který vlasy slepí a účes pak může vyvolat dojem, že jich máte málo. Účes za sucha vytvarujte modelovací vlasovou hlínou nebo pastou,“ radí Libor Smrž. Vhodné pro dotvarování účesu jsou got2b Tvarovací hlína Phenomenal (koupit v e-shopu) nebo got2b Tvarovací hlína ve spreji Roaring High (koupit v e-shopu).

2. Návrat vrstev 

Pokud máte rovné nebo jemné vlasy a přejete si dodat jim objem či živější vzhled, zkuste vrstvený střih. To znamená, že při stříhání nebude délka všech vlasů stejná. Záleží jen na vás, zda si necháte vytvořit kratší nebo delší střih.
 

Jak na úpravu:

„U sestříhaných vlasů můžete použít tužicí produkt i do délek vlasů. Vlasy vysušte v předklonu dosucha a konce vlasů dotvarujte středně širokým kulatým kartáčem. Na závěr celé vlasy prostříkejte suchým šamponem do délek, budou mít pohyb. Lak už nepoužívejte,“ říká Libor Smrž. Vlasům dodá objem a lesk Batiste Suchý šampon Cherry (koupit v e-shopu).

3. Delší mikádo

Nechcete mít vlasy příliš krátké, ale ani moc dlouhé? Vsaďte na delší šik mikádo. Elegantního vzhledu docílíte, když si necháte vlasy rozpuštěné, praktického účesu zase tak, že si je stáhnete do culíku. Sluší rovným i zvlněným vlasům a můžete si pohrát s pěšinkou, hezká je na stranu, ale i uprostřed.
 

Jak na úpravu:

„U delšího mikáda si vlasy profoukejte do polosucha, pak středně velkým kulatým kartáčem začněte od spodní části hlavy vlasy podtáčet do sucha. Vyvarujte se kulmo-fénů, které vlasy zbytečně přesušují. Pokud chcete silnější fixaci, použijte vosk ve spreji, pokud preferujete fixaci lehčí, zvolte suchý šampon ve spreji a vlasy jím prostříkejte od hlavy až do konečků,“ doporučuje Libor Smrž. Skvělý tvar dodá Toni & Guy Stylingový vosk ve spreji (koupit v e-shopu).

4. Delší vlasy s ofinou 

Chtěla byste si oživit účes a nenapadá vás jak? Zkuste ofinu, která je poslední dobu velmi populární a ladí k jakékoliv délce vlasů. Navíc se dá nosit na víc způsobů. Můžete ji učesat klasicky rovně nebo na patku, na stranu, anebo ji rozdělit pěšinkou uprostřed.
 

Jak na úpravu:

„Nejdříve vyfoukejte ofinu do požadovaného tvaru přes větší kulatý kartáč, a to vždy po směru ofiny směrem k nosu. Ostatní vlasy vysušte bez použití kartáče téměř do sucha a poté dotvarujte konce pomocí velkého kulatého kartáče. Na ofinu nepoužívejte žádný produkt na styling, ale pouze ji zafixujte lehkým, nezatěžujícím lakem,“ radí Libor Smrž. Přirozený účes vytvoříte s Wella Lakem na vlasy Wellaflex Style & Repair Strong Hold (koupit v e-shopu).

TIP: Širokou nabídku stylingových produktů, jako jsou pěnová tužidla, laky na vlasy nebo suché šampóny, najdete i na e-shopu Teta drogerie (pokračovat na e-shop).

Připravil/a pro vás Lucie Nagyová ve spolupráci s expertem Libor Smrž

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Libor Smrž
profesionální kadeřník
"Za každou krásnou ženou je kadeřník, který miluje její vlasy."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít