Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Proč zkrátit na jaře vlasy: 3 účesy, které vám budou slušet

Proč zkrátit na jaře vlasy: 3 účesy, které vám budou slušet

Proč zkrátit na jaře vlasy: 3 účesy, které vám budou slušet

7. března 2023 od Lenka Knápková

7. března 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Jsou vaše vlasy po dlouhé zimě unavené a bez života? Pak potřebují zkrátit a oživit. Vraťte své hřívě krásný a zdravý vzhled. Přinášíme vám tipy na péči a krátké šmrncovní střihy, ve kterých zazáříte.

Proč vlasy po zimě ostříhat?

Vlasy potřebují po zimě velkou vzpruhu a injekci výživy i péče. V zimních měsících dochází k výkyvům teplot a trpí nejen pokožka hlavy, ale i vlasy. Přechody z vytopených místností do zimy oslabují přirozenou obranyschopnost vlasů, které jsou kvůli tomu slabé, křehké, třepí se, elektrizují a ztrácejí lesk. Proto je dobré vlasy po zimě oživit ostříháním. Odstraníte polámané, roztřepené či jinak poškozené konce a vlasy budou lehčí a nebudou tolik plihnout a budou držet objem. Pak už stačí zvolit jen ten správný krátký střih.

Co se děje s vlasy na jaře?

S příchodem jara se postupně prodlužují dny a venku je více světla. To je příčinou snížení produkce melaninu, hormonu, který silně ovlivňuje fungování vlasového folikulu, z něhož vlas vyrůstá. Vlasy tak mohou padat víc, než jste zvyklí a jejich kvalita může být o něco horší. Jakmile si náš organismus zvykne na nové roční období a hladiny hormonů se srovnají, vlasy přestanou padat.

Jak vlasy vyživit a dodat jim sílu, aby byly hezčí?

3 tipy na krátké účesy

Krátký střih s vyčesanou ofinou

zkraťte vlasy - krátký střih s vyčesanou patkou
Tento klasický krátký účes s vystříhaným krkem je velmi slušivý. Sedět bude zejména drobným a štíhlým ženám s dlouhým krkem. Ofinu můžete nosit variabilně, češte jí nahoru, do strany nebo třeba jen rozcuchejte. Pro styling vyzkoušejte Taft stylingový krém Irresistible Power (koupit v e-shopu), který poskytuje optimální fixaci po celý den, a podtrhne váš účes.

Rovný bob s ofinou

zkraťte vlasy - krátká ofina a bob
Tento střih je univerzální a hodí se pro ženy všech věkových kategorií. Ofinu i délku bobu přizpůsobte tvaru svého obličeje. Ultra krátká ofina a hodně krátká délka pod uši se hodí spíše pro extravagantnější a výstřednější ženy. Pro oválný obličej se hodí spíše rovná, ale trochu delší ofina, pro kulatější tvar obličeje doporučujeme ofinu spíše asymetrickou nebo na patku. Základem péče o tento střih jsou krásné lesklé vlasy, používejte proto Nivea Hairmilk Natural Shine Šampon (koupit v e-shopu), obohacený o sérum pro zářivé vlasy a mandlové mléko, vlasy hydratuje a podporuje jejich přirozený lesk. Používejte spolu s Nivea Hairmilk Natural Shine Kondicionérem (koupit v e-shopu). Pro perfektní uhlazení a lesk nanášejte Pantene Pro-V Lesk SOS Sprej Na Vlasy Bez Oplachování, S Med (koupit v e-shopu).

Mikádo pod uši

zkraťte vlasy - mikádo pod uši
Pokud máte delší vlasy a potřebujete je ozdravit, je mikádo ideální řešení. Můžete ho mít v jedné délce nebo prostříhané pro větší objem. Noste ho jak hladké, vyfoukané dokulata, nebo rozverně navlněné. Vyzkoušejte šampon Natura Siberica Šampon pro objem vlasů s rakytníkem (koupit v e-shopu), který dodá vlasům neskutečný objem už od kořínků. Obsahuje rakytník, který vlasům dodá lesk a pevnost. Po umytí naneste na vlasy Natura Siberica Kondicionér pro objem vlasů s rakytníkem (koupit v e-shopu), který usnadňuje rozčesávání, činí je hladšími a navíc je také chrání při jakékoli tepelné úpravě. Před natočením kulmou či žehličkou naneste do vlhkých vlasů pěnu Syoss Curl Control Pěnové tužidlo (koupit v e-shopu), které podpoří vlny, zajistí jejich pružnost a výdrž.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít