Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 3 krátké účesy, kterým na jaře neodoláte

3 krátké účesy, kterým na jaře neodoláte

3 krátké účesy, kterým na jaře neodoláte

29. března 2021 od Karolína Valová

29. března 2021 2 minuty čtení
Připravil/a Karolína Valová ve spolupráci s expertem Petra Míková

S jarem často přichází touha po změně. Lákají vás kratší vlasy nebo nový střih, ale nevíte, co zrovna letí a jakou péči krátké vlasy vyžadují? Nejlépe vám vždy poradí vaše kadeřnice, ale i my pro vás máme několik tipů na to, co je zrovna trendy!

Mikádo pod uši

Sázka na jistotu. Chcete vlasy zkrátit nebo dodat už teď krátké hřívě nový tvar? Rovný střih těsně pod uši je to pravé ořechové. „Pro ženy, které nechtějí příliš přitahovat pozornost, jsou skvělou volbou jedna délka a dlouhá ofina na patku. Tato varianta je elegantní, dá se nastylovat mnoha způsoby a když vás omrzí, můžete si udělat pěšinku na středu a hned budete mít pocit změny,“ prozrazuje své zkušenosti Petra Míková.
Tip redakce:
Všechny verze mikáda však potřebují určitou péči – foukání přes velký kulatý kartáč, případně tvarování
rozverných vln pomocí žehličky nebo kulmy. Aby vaše vlasy každodenními úpravami teplem netrpěly, vždy použijte produkt, který vlasy ochrání. Syoss Keratin Heat sprej pro kontrolu účesu (koupit v e-shopu) nejen chrání až do teploty 230 °C, ale navíc vlasy zafixuje až na tři dny.
Máte-li náladu na výraznou změnu a poctivou dávku extravagance, vyzkoušejte rovnou ofinu. Vlasy sahající až k obočí vám zjemní obličej, ofina střižená jako podle pravítka do půlky čela vypadá hravě a skvěle se hodí pro ženy vyznávající sportovní eleganci.

Mullet

Devadesátá léta se vrací nejen v módě, ale definují i beauty trendy pro rok 2021. „Možná se vám to zdá neuvěřitelné, ale mullet je vážně aktuálně jeden ze směrů, kterým se můžete ubrat, přemýšlíte-li o krátkém chlapeckém účesu,“ říká kadeřnice Petra Míková.
Obličej orámovaný krátce střiženými vlasy a delší pramínky splývající po krku. To je základní varianta tohoto střihu. „Pokud máte odvahu a chcete experimentovat, pojďte do toho. Každý trend se dá dokonale uzpůsobit člověku, který ho bude nosit. Dokonce i mullet. Ofina v kombinaci s délkou lehce pod horní krční obratel – to je za mě střih, za kterým se letos každý ohlédne. Ne však pro jeho přehnanou extravaganci, ale proto, že speciálně ženám s výraznými lícními kostmi a jemnou bradou opravdu sluší,“ doplňuje expertka.
Tip redakce:
Lehce vlnité vlasy budou vypadat skvěle samy o sobě. Rovným vlasům bude slušet trocha textury navíc. Tu snadno vykouzlíte pomocí
Toni&Guy Texturising Sea Salt Spreje s mořskou solí (koupit v e-shopu).

Na kluka

Toužíte po velké změně? Nechte se ostříhat opravdu na krátko. Nemusíte se bát, že by vám trendy pixie sestřih ubral na ženskosti nebo eleganci, naopak. Tento střih má mnoho variant, proto si každá žena najde provedení, které zvýrazní její přednosti a odvede pozornost od drobných nedokonalostí.
„Základním prvkem, podle kterého tento krátký účes poznáte, jsou na velmi krátko ostříhané vlasy v oblasti krku a po stranách. Naopak vrch hlavy a ofina mohou být v libovolné délce,“ vysvětluje Petra Míková. Díky delší přední a kratší zadní části je tento střih velmi variabilní a snadno se upravuje. Jeho styling s pomocí Taft Looks modelovacího vosku Creative Look (koupit v e-shopu) a Taft suchého spreje pro tvarování vlasů Casual Chic (koupit v e-shopu) na delší ofinu bude otázkou několika vteřin.

Připravil/a pro vás Karolína Valová ve spolupráci s expertem Petra Míková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

3 komentářů k článku
Eva Fuxová 5.dubna 2021
Dobrý den, chybí mi u článku návod, jak si mám tu hlavu sama ostříhat.
Eva Fuxová 5.dubna 2021
Dobrý den, chybí mi u článku návod, jak si mám tu hlavu sama ostříhat.
Ludmila Beranová 5.dubna 2021
To je snad vtip, takový článek, když jsou kadeřnictví již několik měsíců zavřená!
To by mělo být s návodem, jak se ostříhat sami!
Ludmila

Expert z článku

Petra Míková
majitelka Hair Studia Fly a kadeřnice
"Všechno má svoji krásu, ale ne každý ji vidí."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít