Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 5 krátkých účesů, které vám budou slušet ve 20 i v 50

5 krátkých účesů, které vám budou slušet ve 20 i v 50

5 krátkých účesů, které vám budou slušet ve 20 i v 50

2. září 2022 od Anna Šťastná

2. září 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Šťastná

Už dávno neplatí, že musíte střih a účes přizpůsobovat svému věku. Mnohem důležitější je najít to, co sluší vašemu obličeji, co vyhovuje vašemu životnímu stylu a v čem se cítíte dobře.
Není pravda, že vlasy musíte s věkem zkracovat. Krátký účes noste klidně ve dvaceti, a naopak – pokud máte třeba v šedesáti chuť nosit vysoko vyčesaný culík, jděte do toho.
 
Pojďme se ale tentokrát podívat, které krátké účesy budou vypadat cool a zároveň nadčasově, abyste je mohla nosit klidně celá desetiletí.

1) Pixie s dlouhou ofinou

Pixie je ideální volbou, když se chystáte přejít z dlouhých vlasů na krátké. Jakmile si zvyknete, postupně pak můžete ještě dále zkracovat, ale perfektně budete vypadat, i když si pixie, jaké nosí třeba herečka Viola Davis, necháte. Mladistvě vypadá s hluboko posazenou pěšinkou a vyfoukané na stranu, kdy vytvoří lehce punkového kohouta, když ale chcete být za dámu, česejte si ofinu do čela. Na party pak naopak zkuste wet look a sčesejte všechny vlasy dozadu – zafixujte vodou a gelem s mokrým efektem.
 
Co budete potřebovat:
Taft Styling gel Maxx Power (koupit v e-shopu), který je skvělý pro doladění účesu pomocí prstů.

2) Elegantní rozcuch

Pamatujete na účes, který dlouho nosila herečka Halle Berry? I dnes (kdy má Halle dlouhé vlasy) by vypadal perfektně, proto ho neváhejte napodobit. Jde o pixie v kratší variantě, než byla ta první popsaná, ale s mnohem zřetelnější texturou. Vlasy jsou více sestříhané a prostříhané, aby účes působil správně střapatě. Efekt ještě podpořte voskem, kterým vlasy hezky rozpramínkujete.
 
Co budete potřebovat:
Silně držící vosk s mírně lesklým efektem Syoss Max Hold (koupit v e-shopu)

3) Na kluka

S hodně krátkým účesem buďte opatrná. Může vám totiž snadno ubrat na ženskosti. Jděte do něj, pokud máte hodně výrazný obličej a také dostatečné sebevědomí. Příkladem vám může být někdejší styl Sharon Stone nebo třeba Ellen DeGeneres. Z toho také vyplývá, že krátkým vlasům sluší zejména platinově blond odstíny vlasů. Vlasy noste buď elegantně uhlazené, anebo je záměrně, klidně jen prsty, trochu rozcuchejte, čímž účesu dodáte mladistvost i ležérní eleganci.
 
Co budete potřebovat:
Vláknitá guma got2b Chaotic (koupit v e-shopu)

4) Krátké mikádo

Jestli chcete zkracovat, ale třeba na to nemáte obličej, případně si chcete pořád udržet ženský šmrnc, zkuste vyfoukané mikádo končící kousek pod ušima. Je dokonale variabilní – můžete ho vyžehlit krásně do hladka jako Magika von Čáry, nosit elegantní objem jako Anna Wintour nebo mu třeba pomocí slaného spreje a nedbalých plážových vln dodat ležérní vzhled.

Co budete potřebovat:
Přírodní sprej na vlasy s mořskou solí VOONO Sea Salt Sprej (koupit v e-shopu)

5) Pro rebelky

Pokud máte dostatečně husté vlasy a troufáte si, nechte si je delší na vrcholu hlavy, ale vzadu a po stranách si vlasy nechte podholit. Že jsme se zbláznili a něco takového si dospělá žena nemůže dovolit? Omyl – podívejte se na herečku Tildu Swinton, která tenhle účes spokojeně nosí v 61 letech a vypadá báječně. Stejně jako ona zbývajícím vlasům dodejte objem a vyfoukejte je k jedné straně.
 
Co budete potřebovat:
Lak na vlasy pro objem Nivea Volume Care (koupit v e-shopu)

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Anna Šťastná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít