Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 4 krátké účesy, které vám budou (nejen) v létě slušet

4 krátké účesy, které vám budou (nejen) v létě slušet

4 krátké účesy, které vám budou (nejen) v létě slušet

10. června 2021 od Vanda Vízková

10. června 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková ve spolupráci s expertem Veronika Srbová

Už dávno neplatí, že znakem ženství jsou dlouhé vlasy. Naopak! Nudné a zplihlé dlouhé prameny nemohou krátkému a svěžímu střihu konkurovat. Spolu s vlasovou stylistkou jsme pro vás vybrali čtyři sexy krátké účesy inspirované slavnými herečkami. Jsou slušivé, vzdušné a hlavně – zvládnete je upravit za pár minut!

1. Sportovní i šik: Krátký rozcuch ve stylu Jamie Lee Curtis 

U tohoto účesu musí odvést nejtěžší díl práce vaše kadeřnice. „Základem perfektního výsledku je v tomto případě dokonalý střih,“ říká vlasová stylistka a vizážistka Veronika Srbová. Doma pak do vlhkých vlasů vetřete pěnové tužidlo pro jejich zpevnění, třeba Syoss Tužidlo na vlasy Thicker Hair (koupit v e-shopu), které je nadzvedne od kořínků a vytvoří efekt hustších vlasů.

Vlasy vyfoukejte přes malý kulatý kartáč nebo jen volně přes prsty směrem dozadu, budou se vám pak snáze upravovat,“ radí hair stylistka. Ještě teplé je rozčešte, v prstech rozemněte malé množství vosku, například Taft Looks Modelovacího vosku Creative Look (koupit v e-shopu), a vlasy nastylujte do velmi jemných, dozadu směřujících bodlinek.

2. Elegantní mikádo podle Helen Mirren

Toto je účes, který sluší téměř každému a který lze nosit na jemných i hustých vlasech,“ vyzdvihuje přednosti tohoto účesu Veronika Srbová. Vlasy vyfénujte přes kulatý kartáč. Ke kořínkům nastříkejte suchý šampon, který jim okamžitě dodá nadýchanost a lepší strukturu – třeba TRESemmé Suchý šampon na objem (koupit v e-shopu).

Pak už jen stačí vlasy sčesat na pěšinku, na jedné straně je uhladit za ucho a na druhé zafixovat patku do strany tak, aby lehce spadala do obličeje,“ popisuje finální úpravu expertka. Celý účes zpevněte Taft Ultra silným lakem na vlasy Shine (koupit v e-shopu).

3. Objemná klasika ve stylu Emmy Thompson

Tento krátký účes nikdy z módy nevyjde. Je slušivý, vzdušný, objemný, a přitom nedá mnoho práce jej vytvořit,“ říká vlasová stylistka. Na ručníkem vysušené vlasy od kořínků po konečky nastříkejte Taft Sprej Volume Blow-Dry (koupit v e-shopu), díky kterému vlasy během fénování získají potřebný objem. Můžete je vyfoukat přes velký kulatý kartáč nebo natočit na velké natáčky a vysušit fénem.

Vlasy nechte chvilku vychladnout a teprve poté je jemně pročešte. Díky tomu vlny zůstanou pevnější a nezplihnou tak rychle,“ doporučuje vhodný postup Veronika Srbová. Rozdělte vlasy pěšinkou a pomocí prstů a laku na vlasy jednotlivé pramínky směrujte a fixujte směrem od obličeje do stran.

4. Extravagance pro jemné vlasy à la Charlize Theron

Tento jednoduchý, ale efektní účes s ofinou bude slušet zejména majitelkám jemných vlasů. Na bohaté hřívě by ostatně tak dobře nevypadal,“ tvrdí odbornice. „Základem je dobrý střih, který pak lze stylingem velmi snadno proměňovat: nosit ho takto rozcuchaný nebo učesaný na pěšinku v uhlazené variaci na pánský účes.“

Své krátké vlasy vyfoukejte fénem dosucha, stačí přitom použít prsty. Při foukání vlasy směřujte do obličeje. A stejným způsobem je upravíte i v konečném stylingu. Za pomoci prstů a laku na vlasy, například Taft Laku na vlasy pro suché a poškozené vlasy Power Cashmere (koupit v e-shopu), vlasy od temene střídavě z jedné a z druhé strany směřujte dopředu k obličeji.

TIP: Velký výběr stylingových přípravků pro vytvoření objemných, uhlazených i rozcuchaných účesů najdete v prodejnách Teta drogerie i na e-shopu (pokračovat na e-shop).

Připravil/a pro vás Vanda Vízková ve spolupráci s expertem Veronika Srbová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Veronika Srbová
nail artistka
"Když se chce, tak jde vše. Důležité je, aby vás to bavilo."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít