Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 3 tipy, jak zkrotit krátké vlasy

3 tipy, jak zkrotit krátké vlasy

3 tipy, jak zkrotit krátké vlasy

23. září 2021 od Petra Lamschová

23. září 2021 4 minuty čtení
Připravil/a Petra Lamschová

Máte krátké vlasy a chcete vypadat pokaždé jinak? Stačí dobrý střih a my vám ukážeme tři možnosti, jak účes díky stylingu obměnit za 5 minut.

Říká se, že krátké vlasy  sluší málokomu. Základem je dobrý střih, pravidelná péče a údržba, aby vlasy vypadaly stále dobře. Mnohé ženy se také bojí, že jim krátký střih neumožní takovou variabilitu účesů jako u dlouhých vlasů. My vás přesvědčíme o opaku na příkladu paní Markéty. 

1. Jednoduchý  rozcuch

Účes, který vypadá jen tak, ledabyle, jako by člověk vstal z postele, prohrábl vlasy rukou a šel, může být někdy složitý. V našem případě jde ale o pár jednoduchých triků, a také produktů, se kterými je dobré pracovat. Budete potřebovat sprej pro ochranu vlasů před teplem – třeba  got2b Ochranný sprej před teplem Guardian Angel (koupit v e-shopu), který nastříkáte do vlasů a fénem vlasy vyfoukáte do sucha. Potom žehličkou na vlasy jednotlivé prameny prožehlíte a vyrovnáte. Následně stačí vzít do rukou trochu modelovacího vosku – Taft Looks Modelovací vosk Creative Look (koupit v e-shopu) nebo krému L'Oreal Paris Stylista Stylingový krém pro krátké vlasy (koupit v e-shopu), který rozetřete do dlaní a vlasy dlaněmi jakoby promačkáte. Tím vytvoříte lehký rozcuch, který působí velmi přirozeně a moderně.

2. Vlasy v punk stylu

Totální změnu účesu, kterou krátké vlasy vyloženě nabízejí, je tzv. punk. Trochu rockový styl, který je ale vlastně velmi jednoduchý. Budete k němu potřebovat gel na vlasy – Taft Gel na vlasy Invisible Power (koupit v e-shopu), kterým si pomocí rukou uhladíte vlasy dozadu. Nebojte se použít trochu více přípravku, vlasy mohou mít klidně mokrý efekt. Účes vypadá lépe, když na bocích a nad ušima jsou vlasy ulíznuté přísněji a nad čelem se trochu zvednou. Na párty, večírek nebo do klubu je tento účes naprosto ideální.

3. Moderní vlny

Vlny můžete u krátkých vlasů vytvořit mnoha způsoby. My jsme zvolili trojkulmu, která nevytvoří klasické kudrliny, ale spíše vlasy jen moderně navlní. Aby účes vydržel, použila kadeřnice fixační pudr – vyzkoušejte got2b Pudr na vlasy pro objem Powderful (koupit v e-shopu) nebo got2b Roaring High texturující pudr (koupit v e-shopu) pro zvětšení objemu vlasů. Stačí lehce posypat vlasy, rukama jemně promnout a jakoby nadýchat. Poté můžete zvýraznit konečky vlasovým voskem nebo zkusit tvarovací pastu – Taft Looks Tvarovací pasta pro zvýraznění textury vlasů (koupit v e-shopu). 

Tip redakce:
Pokud doma nemáte trojkulmu, můžete zkusit vlasy lehce navlnit i klasickou kulmou, ale neutahovat vlasy příliš do kudrlin.

foto: Shutterstock.cz a Tomáš Lébr

Připravil/a pro vás Petra Lamschová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít