Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Účes za pár minut: Vosk, gel, pudr, nebo pasta?

Účes za pár minut: Vosk, gel, pudr, nebo pasta?

Účes za pár minut: Vosk, gel, pudr, nebo pasta?

14. října 2018 od Anna Adlerová

14. října 2018 4 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Chcete vědět, k čemu jsou základní stylingové vychytávky pro tvorbu účesu a jak vám mohou pomoci? Zaměřili jsme se na vlasové specialitky, jako je vosk, pudr, gel a tvarovací pasta. Vyberte si produkt, který se po váš účes hodí nejvíc, a začněte řádit na půdě kreativního stylingu!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1. Pudr na vlasy – mega boost!

V pudrovém stavu se najde více přípravků, které umí hned několik věcí - poslouží jako suchý šampon nebo barevný pudr, který šikovně zakryje nevzhledné odrosty. Většinou má ale pudr na vlasy hlavně za úkol nadopovat vlasy objemem.
 
vlasové produkty

Co ještě umí:

  • dodává matný vzhled a výraznější vlasovou texturu,
  • nadzvedává vlasy už od kořínků,
  • zaručuje dlouhotrvající objem,
  • bojuje proti maštění vlasů,
  • zajistí jemným a zplihlým vlasům několik hodin slávy navíc.
 
Tip redakce:
Pro dechberoucí objem sáhněte například po Schwarzkopf got2b Pudru na vlasy Powder´ful.

 
Jak s ním pracovat

Vždy si pudr na vlasy nasypte nejdřív do dlaní – tím pohlídáte adekvátní množství přípravku k nanesení na vlasy. Potom pudr rozprašte ke kořínkům pro extra objem a zapracujte do vlasů pomocí prstů.  

 
2. Gel na vlasy – fixace nad zlato!

Není ho nutné příliš představovat – každý si pod gelem na vlasy něco představí. Pozor ale na konzistenci a také sílu fixace! Tyhle dvě vlastnosti jsou pro finální výsledek zásadní. Konzistenci sledujte ve chvíli, kdy chcete upravovat rovné nebo kudrnaté vlasy, zajistit účesu plnost, mokrý vzhled, slepení vlasů apod. Sílu fixace pak volte podle délky vlasů, jejich kvality a požadované výdrže. Gel na vlasy se používá většinou na tvarování a zpevnění krátkých účesů, ale jde s ním i podtrhnout definici vln nebo vlasy krásně uhladit.

gel na vlasy

Co ještě umí:

  • oblíbený pro tvorbu efektu mokrých vlasů,
  • pro mokrý efekt sežeňte speciální přípravek s označením „wet effect“,
  • pro extra výdrž a tvarování vln vyzkoušejte třeba Wella Stylingový gel na vlasy Shockwaves s nejsilnějším stupněm fixace – 5 a 6.
 

Jak s ním pracovat

Gel můžete nanést na suché nebo vlhké vlasy. Nepoužívejte příliš velké množství, aby vlasy jeho vahou gelu neplihly, raději produkt přidávejte postupně. Pokud vám jde o extra zpevnění účesu, po aplikaci gelu vlasy ještě ofoukněte fénem. Teplý vzduch aktivuje schopnost fixovat a na hlavě se vám nepohne ani vlas.

 
3. Vosk na vlasy – ultra benefit!

Vosk na vlasy má tuhou konzistenci a je určen na tvarování účesů. Můžete s ním vytvořit dokonalé uhlazené culíky, ale i uvolněné messy účesy.
 
vosk na vlasy

Co ještě umí:

  • dodává objem, lesk, a dokonce o vlasy pečuje,
  • chrání je před vysoušením a minimalizuje lámavost,
  • je vhodný pro všechny typy vlasů, ale sušší vlasy bez objemu z něj vytěží nejvíc. Na trhu je k dostání dokonce v tekuté formě - nabízí ho Toni&Guy Sprej na vlasy pro styling Wax.
 

Jak s ním pracovat

Při použití je podobný gelu, ale vlasy po jeho nanesení neztvrdnou, naopak zůstanou měkké. Pokud tedy nemáte rádi pocit tvrdých vlasů, je pro vás lepší volbou. Nanáší se na suché nebo vlhké vlasy. Před aplikací na vlasy ho v případě tuhých konzistencí protřete v dlaních, jejichž teplo způsobí, že se vosk zahřeje a rozpustí, pak je připraven na použití. Tvarujte bez omezení! Jen se vyhněte plýtvání, aby vlasy nepůsobily mastně. Stačí nabrat malé množství na špičku prstu, a to i v případě polodlouhých vlasů! Pro vyniknutí sestříhaných vlasů nebo vylepšení dojmu z vln vpracujte produkt jen do konečků vlasů. Nezapomeňte také, že vosk z vlasů nevyčešete, ale musíte je umýt.

 
4. Tvarovací pasta na vlasy - nekonečná kreativita!

Stylingová/tvarovací pasta/guma/hlína - názvů, pod kterými objevíte tento stylingový přípravek, je celá řada. A vlastností, se kterými se tato jména pojí, je ještě víc. Přípravek jasně už podle pojmenování napovídá, jakým způsobem pomáhá účes tvarovat. Má podobné vlastnosti a použití jako vosk na vlasy, ale odlišnou konzistenci, barvu a vůni. 
tvarovací pasta

Co ještě umí:

  • slouží k finálnímu dotvoření účesu,
  • ke zvýraznění struktury vlasů,
  • k celkovému oživení dynamiky,
  • pro muže i ženy - zvýrazní střih vlasů, vytvoří messy účes nebo vlasy dokonale vyhladí.

Jak s ní pracovat

Používá se do suchých vlasů. Malé množství naberte prsty a rozetřete v dlaních. Podle toho, jaký účes chcete vytvořit, aplikujte buď na oddělení jednotlivých pramínků, nebo do celých délek krátkých vlasů. Pohrajte si s rozcuchaným vzhledem a odvažte se ve víru vlasové kreativity!

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Markéta Karvaiová
Novinářka, bloggerka a hair stylistka
1208
"Každá žena je jako diamant - silná, krásná a jedinečná. Každý diamant ale k zachování svého lesku potřebuje pravidelnou péči."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít