Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Dlouhé vlasy v každém věku? Určitě ano!

Dlouhé vlasy v každém věku? Určitě ano!

Dlouhé vlasy v každém věku? Určitě ano!

14. května 2020 od Eva Suchomelová

14. května 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Nechcete se vzdát své dlouhé hřívy, i když už vám dorůstají děti a našla jste si pár šedivých vlasů? Jde to, stačí dodržet pár jednoduchých pravidel.
Některé ženy vypadají úžasně žensky i v krátkých vlasech, jiné si zas zakládají na svých dlouhých kadeřích. Jenže je často jejich okolí tlačí k tomu, aby se od určitého věku dlouhých vlasů vzdaly a nechaly se ostříhat. Pokud se jich vzdát nechcete, buďte dlouhovláskou klidně až do důchodu! Stačí, když dodržíte několik základních pravidel.


1. Vlasy musí být zdravé

věkem se vlasy mění, často se stávají tenčími, slabšími, vlasová pokožka může vysychat, příliš jim neprospívá ani barvení či trvalá. Jestliže se o své vlasy staráte a dopřáváte jim výživu zevnitř i zvenčí, bude to na nich vidět. Doplňte svou pravidelnou mycí rutinu o masky na vlasy a vlasové oleje, případně zařaďte jednou za čas kúru s vlasovým sérem.
sedící barva vlasů
Tip redakce:
Zaregistrovala jste, že jsou vaše vlasy jemnější a křehčí, že se víc lámou? Pak vyzkoušejte produkty pro péči o vlasy od 39 let, jako je
Plantur 39 Fyto-kofeinový šampon speciálně pro jemné, lámavé vlasy (koupit v e-shopu) a k němu rovnou i balzám ze stejné řady, Plantur 39 Fyto-kofeinový balzám pro jemné, lámavé vlasy. Doplnit je můžete i speciální péčí v podobě Plantur 39 Fyto-kofeinového tonika (koupit v e-shopu), jejich účinek se tak podpoří a znásobí.

2. S kadeřníkem jedna ruka

Nejdůležitější ve zralém věku je vypadat upraveně. Neupravený účes, roztřepené konečky, „rozlítané“ vlasy – to ještě nikomu na létech neubralo ani na kráse nepřidalo. Od určitého věku by měla mít žena „svého“ kadeřníka, který její vlasy zná, zná jejich historii i vkus jejich majitelky. Jako odborník ví, co s vlasy udělá měnící se hladina hormonů v ženském organismu, a může včas poradit vhodnou péči. A pokud jste s ním „na jedné vlně“, nebude vám vymlouvat delší účes, pokud to zdraví vlasů dovolí. Profesionál by vám měl naopak poradit, jaký styling v této délce vám bude slušet, a měl by vám umět udělat takový střih, který dokážete samy udržovat mezi jednotlivými návštěvami kadeřnictví.

3. Barva vám musí sedět

Tohle si musí každá žena rozhodnout sama – barvit, nebo si nechat vlasy postupně šedivět? Na dlouhých vlasech je barva důležitá. Někomu se přirozeně šedivějící vlasy typu „pepř a sůl“ nelíbí, někdo je považuje za upřímné přihlášení se ke svému věku. Jakmile máte na celé hlavě šedivých svých vlastních vlasů víc než 50 %, kadeřník může zbylé vlasy odbarvit a sjednotit barvu do šedivého, bílého či platinového tónu, který vám bude lichotit. Pokud se líp cítíte v barvě, kterou jste až dosud nosily, dbejte na pravidelné dobarvování. Ovšem pozor na černé a velmi tmavé odstíny – ve vyšším věku působí tvrdě a léta přidávají. Jinou cestou je v současnosti velmi moderní balayage nebo barevné melíry. Dokážou dodat mladistvý švih a zvláště první možnost řeší nepříjemné problémy s rychlými odrosty.

Jaké účesy se hodí?

To záleží na vašem vnitřním nastavení i na životním stylu. Zvolit můžete:
  • Cop nebo drdol: spletené vlasy působí upraveně, profesionálně, a jsou i praktické, takže se hodí do zaměstnání. Na tuto úpravu se vám bude hodit Toni&Guy Zpevňující balzám na cop (koupit v e-shopu), který vlasy připraví na zaplétání či vyčesání tím, že je urovná a zajistí jim pružnou fixaci.
  • Culíky: jsou skvělé pro aktivní trávení volného času, ať už je to sport, pobyt s dětmi v přírodě, nebo třeba výlet s kamarádkami. Tento účes je už sám o sobě velmi mladistvý, udržte míru a vyhněte se látkovým, hodně barevným či květinovým gumičkám a sponkám. Mnohem lepší službu vám prokáže tzv. spirálová gumička v průhledném provedení nebo v barvě vašich vlasů.

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

2 komentářů k článku
Lenka Janásová 23.června 2020
Článek dobrý. Jsem rozhodně pro delší vlasy, pokud to jejich kvalita umožní. Ale na co mám fakt "ALERGII" je "Od určitého věku by žena měla....
Lenka Janásová 23.června 2020
Článek dobrý. Jsem rozhodně pro delší vlasy, pokud to jejich kvalita umožní. Ale na co mám fakt "ALERGII" je "Od určitého věku by žena měla....

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít