Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Barevné melíry pro ženy 30+? Jde to!

Barevné melíry pro ženy 30+? Jde to!

Barevné melíry pro ženy 30+? Jde to!

29. dubna 2020 od Vanda Vízková

29. dubna 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Pastelová růžová, baby modrá, jemná lila… Barevné vlasy jsou hitem i tuto sezónu. Na ulici potkáváme dívky, kterým tato vlasová extravagance vážně sluší! Ale co když je vám 30+? Můžete si tento vlasový trend také dovolit? A jak ho přizpůsobit svému věku a image, aby vám to slušelo?
Když dva dělají totéž, není to totéž. Většina lidí se asi shodne na tom, že růžový přeliv nebo duhový melír vypadá skvěle na mladé slečně, ale když si to samé nechá vytvořit na hlavě zralá žena, může to leckdy působit rozpačitě. Aby vám crazy barvy slušely i po 30. narozeninách, měla byste se vyvarovat:
  • sytých a křiklavých odstínů,
  • tvrdých melírů – tzn. ostrých přechodů mezi jednotlivými barevnými prameny,
  • stejné barvy, kterou nosí vaše dcera.
barvení vlasů
Neznamená to ovšem, že byste musela na aktuální barevné trendy úplně zapomenout. To určitě ne! Stačí, když je lehce přizpůsobíte svému věku a osobnosti. Co byste měla před barvením např. na růžovo, červeno nebo na modro zvážit?

1. Jak se oblékáte

Pokud jste žena s mladistvou postavou i šatníkem, bude vám k tomu extravagantní barva na vlasy ladit určitě lépe než v případě, že si potrpíte spíše na konzervativní, až usedlou módu.
 

2. Jak si upravujete vlasy

Výstřední barva na vlasy působí jako magnet na pozornost. Nedokonalý nebo zastaralý střih, roztřepené konečky, krepatá struktura - to všechno s extravagantní barvou mnohem více vynikne. Pokud je vaše denní rutina péče o vlasy ve znamení „umýt a jít“, vězte, že nyní budete muset pečovat, stylovat a udržovat. Vyzkoušejte například L'Oréal Paris Vyživující masku Elseve Extraordinary Oil (koupit v e-shopu) nebo Aussie Sérum pro lesklé vlasy s olejem z jojobových semínek (koupit v e-shopu), které přímo chrání barvené vlasy. Také budete mnohem častěji vídat svého kadeřníka nebo alespoň více investovat do kvalitní domácí péče a barev. Výstřední barva vypadá dobře pouze na krásných a upravených vlasech.

3. Jak se líčíte

Pokud nejste zvyklá se líčit, připravte se na to, že budete muset zřejmě začít. Takto výrazná barva na vlasy k vaší tváři přitáhne velkou pozornost a nechá vyniknout i případné vrásky a nedokonalosti. Pokud nechcete vypadat mdle, měla byste začít dodávat více barvy i svému obličeji. Minimálně je dobré zvýraznit oči a rty. Dokonalý objem vašim řasám dodá například Dermacol Řasenka pro maxi objem a délku Imperial (koupit v e-shopu) a rty ozdobí a vyživí a hydratuje Dermacol Hydratační rtěnka Magnetique (koupit v e-shopu).
 

4. Jaká je vaše osobnost

Jinak extravagantní barvy a střihy vlasů působí na výstředních umělkyních typu módní návrhářky Vivienne Westwood nebo hvězdné make-up artistky Mary Greenwell, které si ze své image udělaly poznávací znamení. A jinak na dámě, která pracuje za bankovní přepážkou a ve volných chvílích nejraději pracuje na zahrádce. Váš zevnějšek by měl ladit s vaším nitrem, abyste cítila harmonii a ve svých barevných vlasech jste se cítila opravdu dobře a sebevědomě.

5. Jestli unesete zvýšenou dávku pozornosti

Ačkoli je modrá, zelená nebo fialová barva na vlasech dnes už mnohem běžnější než kdysi, stále přitahuje mnohé pohledy. Zvláště pokud žijete na menším městě, se za vámi bude otáčet mnohem více lidí než doposud. Možná si také vyslechnete různé soudy a hodnocení svého vzhledu. Jste připraveny na zvýšenou dávku pozornosti a nevyžádaná vyjádření ke svému vzhledu?
Duhové vlasy

Odvážná a trendy!

Jsou vaše odpovědi na výše zmíněné body kladné a máte chuť do toho jít? Skvělé! Dnešní doba totiž přeje odvážným ženám a to, co bylo donedávna nemyslitelné, je dnes povoleno. Tudíž i růžový přeliv nebo modré pramínky ve vlasech po vašich 30. narozeninách. Jak si tedy máte vybrat tu správnou barvu vlasů, abyste vypadaly skvěle, a nikoli komicky?

Méně je někdy více

Pokud si chcete dopřát modrou, fialovou, růžovou a spol., jděte cestou střídmosti. Jak už jsme psali výše, zapomeňte na syté, křiklavé odstíny a v případě melírů na tvrdé ostré pruhy. V tomto případě bychom vám doporučili navštívit kadeřnici, která vám vybere správnou barvu, její sytost i způsob, jakým vaše vlasy nabarví.
 

Můžete vyzkoušet:

  • jemný přeliv s pastelovým nádechem vybrané barvy,
  • duhovou bayalage, kde jsou barevné přechody jemné a nenásilné a působí na vlasech sofistikovaně,
  • metodu tzv. skrytých melírů – tedy takových, které jsou vidět pouze tehdy, když si vlasy stáhnete dozadu.
skryté melíry

Zvládnu to i doma

V případě, že se chcete spolehnout na vlastní síly, vám také doporučujeme začít zlehka. Jak se v těchto barvičkách budete cítit a vypadat, vám umožní vyzkoušet křídy na vlasy. Jednorázová záležitost, kterou snadno nanesete a kterou s prvním mytím vlasů opět odstraníte, např. Schwarzkopf Smývatelná křída na vlasy Live Paint it! Icy Blue (koupit v e-shopu).

Další možností je vyzkoušet semipermanentní barvu, která se bude postupně vymývat. Nehrozí tedy, že barevný výsledek je v případě, že změníte názor, nevratný. Pro tento účel je skvělá L’Oréal Paris Vymývající se barva Colorista Washout Red Hair (koupit v e-shopu).

Pokud jste si ale zcela jisté a naopak chcete, aby vám barevný efekt vydržel co nejdéle, vyberte si permanentní barvu, např. Schwarzkopf Barva na vlasy Live Ultra Brights or Pastel Sea Mermaid (koupit v e-shopu). I tady ale doporučujeme zvolit pastelovou variantu barvy, které docílíte smícháním s přiloženým balzámem.

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít