Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Celebrity a radikální změny účesu

Celebrity a radikální změny účesu

Celebrity a radikální změny účesu

10. listopadu 2017 od Šárka Jináčová

10. listopadu 2017 3 minuty čtení
Připravil/a Šárka Jináčová

Někdo má změny rád, někdo se jich bojí a raději se novým věcem vyhýbá. Lidé, kteří žijí ve světle reflektorů, nemají na výběr. Platí pro ně skoro bez výjimky heslo „změna je nutnost“.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Pokud si filmová role žádá fyzickou změnu, herečka bez mrknutí oka během pár měsíců zhubne, přibere nebo si ostříhá vlasy. Avšak nejde ale jen o herce. Jakákoli celebrita prostě musí být tvárná, musí inspirovat, čas od času šokovat a vždy držet krok s dobou, aby nezmizela z povědomí lidí. Časté změny účesu – stříhání, prodlužování, rovnání, natáčení nebo barvení – jsou tak pro známé osobnosti stejnou samozřejmostí jako třeba čištění zubů. Podívejte se na několik inspirativních příkladů více či méně radikálních změn účesu z letošního roku.

Celebrity a radikální změny účesu

Letos na jaře šokovala své fanoušky britská zpěvačka Katy Perry, když na svém Instagramu zveřejnila fotku s krátkými blond vlasy. Radikální změně předcházelo časté experimentování s barvami (naposledy letos v únoru vyzkoušela platinovou blond), což na vlasech zanechalo následky a začaly jí vypadávat . „Tohle je můj způsob, jak se s tím vypořádat,“ prozradila Perry v televizní show Ellen DeGeneresové.

Ale nešlo jen o nouzové řešení. Perry se nechala slyšet, že se snaží srovnat si v hlavě, co vlastně dělá ženu ženou. A došla k tomu, že to nejsou jen dlouhé vlasy. „Podívejte se na Scarlett Johansson, jednu z nejhezčích žen vůbec. Když jsem ji viděla s krátkými vlasy, řekla jsem si, že to taky zkusím,“ uvedla. „Potřebovala jsem vědět, že se budu cítit dobře a mít se ráda i bez dlouhých vlasů. Ve skutečnosti je to velmi osvobozující a zábavné. Teď vím, že ženskost a to, že je někdo sexy, neznamená mít dlouhé vlasy,“ dodala.

Experti změnu kvitují. „Je to skvělé, velmi ženské, tím že je tam ponechaná určitá délka, se kterou se dá vyhrát,“ řekla o radikální proměně stylistka Tina Malhotra z newyorského studia L'Appartement Hair Boudoirsaid. „Tyto účesy fungují nejlépe s oválným obličejem, ale pokud se ponechá určitá délka v horní sekci, může si jej dovolit i někdo s kulatějším tvarem obličeje,“ doplňuje stylistka Lauren Thompsonová.

Celebrity a radikální změny účesu

Pro krátký sestřih se letos rozhodla také modelka a herečka Cara Delavigne. U té tento krok souvisel hlavně s filmovou rolí umírající dívky ve filmu Život v jednom roce. Nejprve vlasy ostříhala nakrátko, poté je zcela oholila. Médiím se svěřila, že sama by se k takové změně nikdy neodhodlala. „Vždycky jsem měla vlasy. Jediný důvod, proč jsem si nechala udělat krátký sestřih, byl ten, že jsem věděla, že si budu muset nechat hlavu úplně oholit. Každopádně je to jedna z nejvíce osvobozujících věcí, které jsem v životě udělala,“ řekla novinářům modelka a herečka.

„Cara je příkladem toho, že nepotřebujete vlasy, abyste byla krásná. Krátké vlasy jsou nyní velkým trendem hlavně v zahraničí, ale i u nás začínají být ženy odvážnější. Určitě je důležitý tvar hlavy, protože s tímhle účesem nic neschováte. A podstatné taky je, aby žena uměla krátké vlasy prodat,“ říká Pavlína Fulínová z pražské pobočky salonu TONI&GUY. A ještě jeden příklad radikální změny. Pro zcela krátký sestřih a také změnu odstínu se rozhodla i Kristen Stewart, hvězda ságy Twilight. Z brunety s polodlouhými vlasy se stala krátkovlasá platinová blondýna.

Celebrity a radikální změny účesu

Představitelka Carrie Bradshowové z úspěšného seriálu Sex ve městě, Sarah Jessica Parker, letos zkrátila délku a zesvětlila odstín. Výsledkem je platinový, lehce zvlněný lob. Herečka „novinku“ prozradila na Instagramu v půlce července, když propagovala nový film Nejlepší den mého života, v němž hraje po boku Renée Zellweger. Podle vlasových stylistů jde sice o trendy účes, nicméně herečce trochu přidal roky. „Sarah vsadila na klasiku, která není vůbec špatná, nicméně delší vlasy byly v jejím případě lepší, protože klasickým lobem trošku zestárla,“ míní Pavlína Fulínová. Mikáda jsou nesmrtelnou klasikou. Bob si podle ní může dovolit téměř každý. „Je ale důležité zvolit správnou délku,“ doplňuje.

Celebrity a radikální změny účesu

Pro blond bob se nedávno rozhodla také herečka Cate Blanchett, která si zahraje v novém superhrdinském snímku Thor: Ragnarok. V „novém“ byla spatřena na ulici, sama totiž není velkou fanynkou sociálních sítí, a s novými vlasy se tak nikde nechlubila. Podle stylistky Jany Kirijevové z pražského salonu TONI&GUY nebyl krátký blond bob dobrá volba ani v případě této herečky.

„Cate více sluší delší střih, jelikož v něm vypadá více elegantně a žensky. Kratší mikádo zbytečně prodlužuje její obličej. Tento druh účesu je pro podlouhlý tvar hlavy spíše nelichotivý,“ říká.

Celebrity a radikální změny účesu

Pokud je pro Emmu Stone něco charakteristické, jsou to její veliké, světle zelené oči a vlasy s nazrzlým odstínem. Tak ji všichni znají z oskarového snímku La La Land. Začátkem léta nicméně herečka vsadila na změnu barvy a stejně jako třeba Sarah Jessica Parker vsadila na blond, byť mnohem teplejší odstín. „Změna barvy jí prospěla. Vypadá výrazněji a její tmavé oči více vyniknou,“ hodnotí Jana Kirijevová, podle které jde o účes, který je „in“. „V současné době jsou trendem mikáda a různé odstíny blond,“ říká. Dovolit si jej však nemůže každý – záleží na tvaru a rysech obličeje a hlavně na kvalitě vlasů.

Zdroj foto: Fotolia a Profimedia

Připravil/a pro vás Šárka Jináčová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít