Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Zázrak mezi oleji - jojobový olej: 5 tipů, na co je dobrý?

Zázrak mezi oleji - jojobový olej: 5 tipů, na co je dobrý?

Zázrak mezi oleji - jojobový olej: 5 tipů, na co je dobrý?

7. listopadu 2022 od Lenka Knápková

7. listopadu 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Jojobový olej je zázrak, který by neměl chybět ve vaší koupelně. Patří k současným trendům v péči o pleť a tělo, a hřeje se na výsluní mezi všemi nejúčinnějšími oleji. Co všechno dokáže a jak ho použít?
Jojobový olej má žlutou barvu a svým složením vlastně není klasický olej, ale tekutý vosk. Lisuje se ze semen keře jojoby čínské a nejkvalitnější je zastudena lisovaný.

Vlastnosti jojobového oleje, o kterých jste možná nevěděli:

  • Prakticky nežlukne.
  • Je čirý, bez zápachu.
  • Je to tekutý vosk s vysokým poměrem nenasycených mastných kyselin.
  • Obsahuje přirozený UV filtr 2–4.
  • Má v sobě hojné množství vitaminu E.

K čemu je dobrý jojobový olej?

1. Tip: Skvělý odličovač

Trápíte se s odličováním voděodolné řasenky? Pak zkuste na lehce navlhčený odličovací tamponek dát pár kapek jojobového oleje, jemně přitiskněte na oči a pak směrem dolů stáhněte. Dělejte to tak dlouho, až budou řasy čisté. 
 
Tip redakce:
Případně využijte
Floré Bylinný dvoufázový odličovač levandule (koupit v e-shopu), který voděodolné odličování také zvládne a bude šetrný k vašim očím.

 

2. Tip: Zázrak pro pokožku

Jestliže vás trápí citlivá pokožka, můžete používat jojobový olej místo krému. Výborně se vstřebává, snášejí ho všechny typy pleti a má i přirozenou ochranu proti slunci. Výborně se hodí i na problematickou pleť, protože má protizánětlivý účinek. Vynikající je také v zimě, kdy proti chladu vytvoří na pleti ochranný štít. Zkuste pěsticí sprchový gel Nivea Coconut & Jojoba Oil Pečující sprchový gel (koupit v e-shopu), který zabraňuje vysušování pokožky a nenarušuje ji. Po sprchování hydratujte pokožku Nivea Tělovým suflé s olejem Cherry Blossom & jojobový olej (koupit v e-shopu).

3. Tip: Zklidňuje 

Oceníte ho v létě jako péči po opalování, ale pomůže i v zimě, když si na horách spálíte obličej. Pleť zklidní a rychleji ji vrátí zase do normálu. Zároveň vyživuje a hydratuje pokožku a zanechává ji sametově hebkou. 
 
Tip redakce:
Po opalování můžete využít také Helios Herb Mléko po opalování s aloí vera a D-panthenolem (koupit v e-shopu), který obsahuje aloe vera nebo D-panthenol.
 

4. Tip: Vyživuje vlasy

Jojobový olej působí na vlasy přímo blahodárně. Pro péči o roztřepené, suché a barvené vlasy zvolte vlasovou kosmetiku s obsahem jojobového oleje. Používejte šampon Lilien šampon barevné vlasy Jojoba (koupit v e-shopu) a kondicionér Lilien kondicionér barvené vlasy Jojoba (koupit v e-shopu), který jim dodá potřebnou hydrataci, výživu, jemnost a zdravý lesk. Navíc podporuje dlouhodobou stabilitu barvy. Jojobový olej můžete také vmasírovat do svých vlasů, stačí malá kapka a vaše hříva bude vypadat zdravěji a leskleji.

5. Tip: Posiluje nehty

Na slabé, křehké a lámavé nehty funguje báječně masáž nehtového lůžka jojobovým olejem. Nejlépe bude olej působit, když ho vmasírujete do nehtového lůžka před spaním. Pro viditelný efekt je důležitá pravidelnost, první výsledky se dostaví po 5 týdnech používání. Velmi často se také jojobový olej přidává do krémů na ruce.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít