Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Jak připravit tělo na opalování? Pomůže peeling!

Jak připravit tělo na opalování? Pomůže peeling!

Jak připravit tělo na opalování? Pomůže peeling!

14. června 2023 od Lenka Knápková

14. června 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Víte, jak připravit svou pokožku na opalovací sezonu? Jak zajistit, aby bylo vaše opálení dlouhotrvající a pleť byla vyživená a krásná? Co stihnete udělat těsně před odjezdem k moři a na co se zaměřit o měsíc dřív? Víme víc!

Proč zkusit peeling?

Prodloužíte tím své opálení a probudíte pokožku celého těla. Peeling je jemné obrušování a masírování pokožky těla i obličeje pomocí jemných drobných částeček – mohou to být jadérka, mořská sůl, třtinový cukr, přírodní jíly atd. Aplikovat si ho můžete prakticky kdykoli a kdekoli.

Jak na to:
Navlhčete pokožku a naneste na ni dostatečné množství peelingu a jemně krouživými pohyby masírujte. Poté opláchněte. A po osušení nezapomeňte kůži hydratovat pomocí Ameté Hydratační tělový krém Grape & Kiwi (koupit v e-shopu) s obsahem extraktů z hroznů a kiwi.
 

Co dokáže peeling?

  • Odstraňuje odumřelé kožní buňky.
  • Zajistí dlouhodobější efekt opálení.
  • Zjemňuje pleť.
  • Prokrvuje pokožku.
  • Rozjasňuje a předchází vzniku pigmentových skvrn.
  • Zlepšuje celulitidu, strie či akné.
  • Pokožka po peelingu lépe absorbuje krémy a jiné kosmetické přípravky.

Pro koho je peeling vhodný?

Hodí se prakticky pro všechny typy pokožky. Jen pokud máte citlivou pleť, volte peeling pro váš typ pleti s jemnějšími částečkami, abyste ji ještě více nepodráždili.
Na tělo vyzkoušejte čistě přírodní Floré Bylinný tělový peeling avokádo & citronová tráva (koupit v e-shopu), který obsahuje mandlový a avokádový olej, bambucké máslo, esenciální olej z citronové trávy a abrazivní částice ze semen švestky domácí. Nebo doporučujeme PURITY VISION Bio Kávový peeling (koupit v e-shopu) díky obsaženému kofeinu zrychluje krevní oběh, čímž dochází k vypnutí pokožky a jejímu zpevnění. Vysoký obsah antioxidantů podporuje spalování podkožního tuku a pomáhá odbourávat toxiny.
Na obličej zkuste ovocný Ellie VITAMIN C+ Jemný krémový peeling (koupit v e-shopu) s extrakty z mandarinky, papáji, manga a malin, které podporují pevnost, pružnost a vláčnost pleti. Oleje z hroznových jader a z granátového jablka spolu s mandlovým olejem pleť vyživují a hydratují.
Tip redakce:
Skvělou alternativou ke klasickému peelingu obličeje je
Nivea Magic Bar Hloubkově čisticí peelingové pleťové mýdlo (koupit v e-shopu), které perfektně čistí obličej a jeho 100 % ingrediencí je přírodního původu.

Co můžete pro své tělo před opalováním ještě udělat?

Nezapomínejte na vitaminy

Základem krásné pokožky a zdravého opálení je výživa těla nejen zvenku, ale také zevnitř. Pokud chcete hezkému opálení ještě více pomoct, vsaďte na betakaroten. Toto žlutočervené barvivo rostlin ze skupiny karotenoidů je důležitý antioxidant. Hraje významnou roli při ochraně kůže před poškozením nadměrným slunečním zářením. Napomáhá také snadnějšímu a rovnoměrnějšímu opálení. Musíme ale myslet na to, že samotný betakaroten nás před spálením pokožky rozhodně neochrání.

Jak ho doplnit:

Betakaroten běžně konzumujeme ve stravě. Nejvíc je obsažen v mrkvi, dýni, rajčatech, červené řepě, paprikách, broskvích, meruňkách, nektarinkách, ale i v jiném ovoci a zelenině. V menší míře se též nachází ve žloutku či lososovi. Lze ho užívat také jako doplněk stravy Maxi Vita Vaše Zdraví Beta-karoten (koupit v e-shopu), a to minimálně měsíc před opalováním, poté ho užívejte i během opalování a po něm. Nebo zkuste Maxi Vita Exclusive Beta-Karoten s aloe vera forte+ (koupit v e-shopu) s extraktem z mrkve.
Tip redakce:
Chraňte svou pokožku před škodlivým UV zářením vždy aplikací vhodné opalovací kosmetiky, jako je třeba
Helios Herb Sprej na opalování OF 50 (koupit v e-shopu).

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít