Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Peeling na obličej i tělo: Sloupne únavu i stáří

Peeling na obličej i tělo: Sloupne únavu i stáří

Peeling na obličej i tělo: Sloupne únavu i stáří

14. dubna 2023 od Lenka Knápková

14. dubna 2023 3 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Víte, že peeling umí zázraky nejen s pletí obličeje, ale také pokožkou těla? Že vám v koupelně zatím chybí? Přečtěte si náš článek a pořiďte si ten správný. Sloupnete nejen jarní únavu, ale také probudíte své tělo i mysl.

Co je to peeling?

Peeling je procedura odstraňování odumřelých kožních buněk. Slovo „peeling“ pochází z angličtiny a znamená „loupat se“. Provádí se pomocí gelu či krému, jenž obsahuje drobné abrazivní částečky, které obrušují kůži.
Proč používat peeling?
  • Odstraňuje odumřelé buňky a čistí póry
  • Prokrvuje a urychluje regeneraci pleti
  • Redukuje pigmentové skvrny
  • Sjednocuje tón pleti
  • Vyhlazuje a zjemňuje pokožku
  • Zlepšuje stav pleti a redukuje akné
  • Připravuje pleť na opalování

Jak peeling používat krok za krokem:

  1. Pleťový peeling aplikujte vždy na vyčištěnou pokožku. Pokud budete používat tělový peeling, nejprve se osprchujte.
  2. Pokožku lehce navlhčete, peeling nikdy nepoužívejte nasucho.
  3. Po nanesení peelingu na pokožku ji začněte jemně masírovat krouživými pohyby. Netlačte příliš, silný tlak by totiž mohl poškodit vrchní vrstvu kůže.
  4. U peelingu obličeje postupujte vždy od středu směrem venVynechejte oční okolí, kde je pleť tenká a velmi citlivá.
  5. Peeling vždy důkladně smyjte vodou.
  6. Nezapomeňte na pokožku nanést hydratační krém.

Jaké existují druhy peelingu

Mechanický peeling – má krémovou nebo gelovou konzistenci a obsahuje peelingová zrníčka, která díky krouživým pohybům odstraní z pleti staré, odumřelé buňky. Mechanický peeling se používá jak na tělo, tak na obličej, vždy s ním zacházejte opatrně a nepoužívejte ho příliš často, aby nedošlo k narušení kožní bariéry. Doporučujeme Dove Granátová semínka & bambucké máslo Tělový peeling (koupit v e-shopu) se semínky z granátových jablek a s bambuckým máslem, které je pro pokožku jako výživná bomba.
Enzymatický peeling – funguje na základě enzymů, které rozpouštějí vazby mezi buňkami a tím je jemně odstraní. Výhoda tohoto peelingu je, že nedráždí pleť a je velmi šetrný. Zkuste třeba Ziaja Kozí mléko Enzymatický peeling na obličej a krk (koupit v e-shopu), který obsahuje exfoliační enzym papain a aktivní vyhlazující proteiny kozího mléka, díky nimž efektivně odstraňuje odumřelou svrchní vrstvu pokožky.

Na co všechno můžete peeling použít?

Na obličej
Peeling na obličej je doporučován především pro mastnější a problematickou pleť. Majitelky aknózní pleti ho ocení zejména proto, že krásně vyčistí, stáhne póry a zároveň pleť nevysušuje. Díky pravidelnému používání peelingu bude pleť rozjasněná a zdravá. Trápí-li vás pupínky, zkuste Nivea Derma Skin Clear Čisticí pleťový peeling (koupit v e-shopu) s obsahem kyseliny salicylové a niacinamidem. Nebo Neutrogena Clear & Defend Peeling (koupit v e-shopu), který účinně zatočí s úpornými a odolnými boláky.
 
Na tělo
Tělový peeling odstraňuje odumřelé kožní buňky a šupinky na pokožce, která tak lépe regeneruje, je jemnější a hladší. Používejte ho třeba před holením, aplikací samoopalovacích přípravků nebo před dovolenou, aby vám opálení co nejdéle vydrželo. Sloupněte z těla únavu pomocí Floré Bylinného tělového peelingu avokádo & citronová tráva (koupit v e-shopu) s obsahem mandlového a avokádového oleje, který navíc díky esenciálnímu oleji citronové trávy krásně provoní vaši pokožku.

Kde vám ještě peeling vykouzlí krásnou pokožku?

Rty
Dopřejte i svým rtům čas od času peeling. Vaše rty budou hebké a jemné a rtěnka na nich bude držet jako přibitá.

Nohy
Peeling umí skvěle nahradit také pemzu, zvlhčuje a zjemňuje pokožku nohou a pat. Zkuste LBiotica Hrubozrnný peeling na nohy (koupit v e-shopu).

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít