Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Duben 2018: Krása podle Luny a hvězd

Duben 2018: Krása podle Luny a hvězd

Duben 2018: Krása podle Luny a hvězd

18. března 2018 od Eva Suchomelová

18. března 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Petra Alraune

Co čeká právě vaše znamení v oblasti krásy v dubnu? Kdy začít s dietou a na kdy se objednat ke kadeřnici? Podívejte se na náš beauty lunární kalendář a astro předpověď Petry Alraune.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Krása podle Luny

Správné kosmetické úkony ve správný čas nám mohou pomoci provádět měsíční fáze. Vždy záleží, jak se fáze Luny promítnou do daného měsíce. Zde je celková charakteristika lunárních fází na duben:


Dubnové lunární fáze

lunární fáze - duben

Péče o pleť

Od 1. do 15. 4. Luna couvá, což je vhodný čas pro kosmetické úkony či lékařské zákroky, tedy například pro obličejový peeling nebo odstranění nežádoucích chloupků z obličeje. Výživu dodejte pleti tehdy, kdy všechny látky nejlépe vstřebá, což bude tentokrát v době od 17. do 29. 4., kdy Luna dorůstá.


Péče o tělo

Couvající Lunu v období 1. – 15. 4. využijte k intenzivní péči o ruce a nohy. Udělejte si peeling, depilaci a na 7. nebo 8. 4.  si naplánujte kompletní manikúru a pedikúru. Pokračovat můžete přípravou svých končetin na letní sezonu od 17. do 29. 4. třeba intenzivní olejovou nebo regenerační masáží rukou a nohou. Zaměřte se na to, abyste měla nohy voňavé i po celém dni v botách.

domácí pedikúra

Péče o vlasy

Plánujete-li změnu barvy vlasů nebo i jen zvýraznit svou přirozenou barvu, je k tomu vynikající čas od 17. do 20. 4., kdy Luna dorůstá. Pokud uvažujete spíš o účesu z krátkých vlasů, objednejte se ideálně na 23. nebo 24. 4. Kadeřnickým zákrokům typu trvalá ondulace či stříhání bude přáno ještě 25. - 26. 4. Naopak si vlasy nestříhejte 2. - 3., 12. – 13. a 29.-30. 4., neboť tehdy hrozí, že budou vlasy špatně dorůstat a celkově nebude účes dobře držet.


Zdraví a zubní péče

V první polovině dubna až do 16. 4. detoxikujte organismus a podpořte hubnutí třeba pomocí těch správných potravin. Nov 16. 4. přeje každému, kdo se rozhodne skoncovat s nějakým svým zlozvykem, například s kouřením, které kráse rozhodně nepřeje.

Na zubní prohlídku se objednejte ideálně na termíny: 1. nebo 9. – 11. 4., případné korunky či plomby budou dlouho držet. Zubařské ordinaci se vyhněte naopak 16. - 17. 4.


Co hvězdy předpovídají pro krásu a půvab? Petra Alraune radí jednotlivým znamením:

Milé dámy, narozené v Beranu, v konfliktech buďte asertivní, v nápadech neohrožené, nebojte se novot a výstředností. Divoká barva, zářivá tekutá rtěnka? To je pro vás správná jarní volba. Pomluvy přijdou, ale vy si z nich nic nedělejte. Beran ukazuje cestu.

Na zrozenkyně ve znamení Býka čeká spousta romantiky a flirtu. Co už najet na jarní parfémy, a pokud na to máte věk, třeba zpestřit účes květinovou sponkou, čelenkou nebo gumičkou? Láska a blížící se jaro určí váš duben.

zamilovaný pár
Blíženkyně, vy se držte osvědčených postupů a místo výstředností se zaměřte spíš na kancelářský look. Vyplatí se vám to, mohlo by vás potkat povýšení.

Chcete shodit, Račice? Je nejlepší chvíle začít držet dietu a vůbec se starat o své zdraví. Hubnoucí čaj, detoxikační maska… Plavková sezona není tak daleko, jak se zdá.

Láska, zamilovanost, voňavá lázeň, smyslná masáž… Hm, milé Lvice, máte se na co těšit. Jen nezapomínejte i na práci, v té se teď může lámat chleba.

Panny pocítí příval energie. Hodně problémů se vyřeší samo od sebe, a tak je teď čas se o sebe starat. Zdravá strava, cvičení, masáže… Pokud se vám nelíbí to, co vidíte v zrcadle, tak chutě do práce.

Váhy, budou vámi cloumat emoce, takže se věnujte především relaxaci. Levandulové koupele, čaje pro dobrý spánek, zklidňující masky - to budou vaši věrní spojenci.

Štírky čekají noci plné vášně, ale i romantiky a zamilovanosti, takže se jim určitě budou hodit tělové balzámy a vonné koupele. Nový parfém taky nebude od věci.

Střelkyně, vy vyražte do společnosti a neostýchejte se ostatní okouzlit. Večírky, kluby, akce… Nebojte se flitrů, třpytivého líčení a bláznivých outfitů. Pozor, budete toužit si přispat a vaše tělo na to má na jaře nárok.  Jeden či dva dny dovolené to spraví.

relax v lázních
Kozorožky zaplaví pozitivní energie, v práci se jim bude dařit a v soukromí by neměly zapomínat na lásku a přátele. Wellness s kamarádkami? Určitě.

Vodnářky budou výjimečně tvořivé. Co kurz péče o pleť nebo líčení? Nebo snad výroba domácí kosmetiky? To všechno je uspokojí.

Ryby, věnujte se rozvoji osobnosti, meditacím, studiu. Zaměřte se na biokosmetiku, po zimě absolvujte detox organismu.
 

Dubnové tipy pro krásu

Vytipovali jsme několik produktů, které by se vám mohly podle předpovědi hodit v měsíci dubnu.

Zdroj foto: Shutterstock a redakce

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Petra Alraune

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Petra Alraune
Expertka na magii, spisovatelka a věštkyně
671
"Všechno, co hledáme, jsme už jednou ztratili."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít