Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Seriál jarní detox: Probuďte krásu těla

Seriál jarní detox: Probuďte krásu těla

Seriál jarní detox: Probuďte krásu těla

11. dubna 2017 od Františka Těšínská

11. dubna 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Františka Těšínská ve spolupráci s expertem Mgr. Petra Řehořková

Pokožka na těle není na jaře zrovna v kondici. Může být povadlá a na některých místech hrubá. V některých partiích nás překvapí nerovnost a více dolíčků, takzvaně pomerančová kůže. Než přijde období, kdy se budete chtít převléknout do plavek, můžete na své pokožce zapracovat. Vždy může být pevnější a hebčí.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
S péčí o tělo udělejte něco pro svoje zdraví a den startujte hned poránu masáží pomocí sprchy. Střídejte teplou a studenou vodu a drsnější houbičkou nebo peelingovým gelem vyhlazujte kůži.

Prokrvená pokožka bude vzpruhou pro všechny buňky a pokožka se opět zpevní. Zaměřte se na masáž hrubší žínkou nebo přírodní mořskou houbou, tzv. lufou. Krevní oběh se rozproudí a uvolní se zadržování vody. Vynechte prsa a jemnější partie těla. Masáž provádějte jednou až dvakrát týdně krouživými pohyby a následně opláchněte vodou.


Přírodní oleje jako součást péče

Oleje se nemusíte bát. Vaše pleť nebude mastnější ani se vám neucpou póry. Přírodní oleje jsou opravdu vhodné pro jakýkoli druh pokožky, ať už na suchou, nebo mastnou, citlivou, nebo problematickou pleť. Pokud správně zvolíte druh oleje, pak zajistíte své pleti, vlasům i pokožce zdravou a dostatečnou péči. „Olejů prospěšných pleti existuje celá řada. Jeden olej pomůže pleti mastné, jiný zase suché či aknózní. Je lepší používat je večer namísto ráno, abyste jimi nemusela šetřit,“ vysvětluje Mgr. Petra Řehořková z Petra Clinic, odbornice na ženskou krásu a dodává: „Použití je poměrně jednoduché. Naneste ho v přiměřeném množství na pleť a vmasírujte, nechte několik minut působit a přebytek oleje pak nechte vsát třeba do papírového kapesníčku.“

O blahodárných účincích olejů věděla již slavná kráska Kleopatra, která je hojně využívala nejen v péči o pleť, ale také jimi chránila pokožku celého těla, a dokonce i vlasy. 

olej


TIP REDAKCE:
…na celé tělo

Avokádový olej – obnovuje elasticitu kůže, vyhlazuje a regeneruje pokožku. „Olej můžete přilít také do večerní koupele. Pokožka se krásně zjemní a vyživí. Pak se stačí jen jemně vysušit ručníkem,“ dodává také Řehořková.
Pupalkový olej – obsahuje gama-linolovou kyselinu, která pomáhá zmírňovat otoky a zvyšovat průtok krve. Právě to vede ke zdravě vypadající a pevné pokožce celého těla i obličeje.
Olej z měsíčku lékařského – měsíček je léčivá bylinka, která je již dlouhá léta využívána pro své protizánětlivě, antimykotické a regenerační účinky na kůži. Obsahuje velké množství flavonoidů a antioxidantů, které produkují kolagenní proteiny a chrání pokožku před poškozením volnými radikály.
Makadamiový olej – pyšní se mnoha příznivými účinky – regeneruje, podporuje přirozenou hydrataci a udržuje pokožku vláčnou a pružnou. Zároveň s péčí o pleť jej využívají také maminky s miminky. Makadamiový olej obsahuje také UV filtr.


Na hrubou kůži olejový peeling

Když přidáte ke své péči o tělo peeling, zbavujete ji nečistot a odumřelých buněk. Usnadníte tím vstřebání dalších přípravků a jejich pronikání hlouběji do kůže. Jestliže v péči o obličej je potřeba hledět na to, aby přípravek pro obrušování povrchu pleti měl jemná zrníčka, u peelingových směsí na tělo lze přidat na jejich velikosti. Tyto obrušovací směsi jsou složeny z hrubších mořských nebo cukrových krystalků, někdy z drobných skořápek mandlí nebo jiných plodů, a napuštěny esenciálními oleji, které krásně voní.

Masáž se zrníčky pomáhá k lepšímu prokrvení pokožky a k zrychlení obnovy buněk, což oceníte právě po zimě, kdy jsou části povrchu těla hrubší. Objevují se v místech, která nejsou „vypolštářkovaná“ tukem, především jde o lokty, kolena, paty a třeba i malé klouby na rukou.

olej


Boj proti celulitidě

Celulitida vzniká v závislosti na špatné funkci lymfatického systému a nedostatečnosti metabolismu tuků. To způsobuje změny podkožního tukového vaziva, při kterých dojde ke ztrátě pružnosti a kvality kůže a ke zvýšenému ukládání tuku do podkoží. „Jednoduše řečeno lymfatický systém složený z lymfatických cév a uzlin má v těle funkci čističky odpadních látek. Je-li tato čistička sama zanesená (přenáší a odvádí k vyloučení tuky, mikroorganismy a jiné látky), zpomaluje se proudění lymfy a přenášené látky zůstávají v tkáních. Tím získávají tukové buňky na objemu a jsou vytlačovány na povrch. Výsledkem je nižší elasticita kůže a právě nám dobře známá celulitida, především v oblasti stehen a hýždí,“ vysvětluje Řehořková.

Masáž voňavou směsí a zrníčky můžete použít také v boji s projevy celulitidy i jako prevenci před ní. Právě v problematických partiích, kde se ráda ukazuje, výrazně pomáhá k prokrvení a uvolnění odpadních látek. Účinky mořských solí lze také využít při eliminaci zadržování vody, k jemnému tření, lymfomasáži. Pro správný účinek používejte peeling na tělo dvakrát týdně a pro cílené odstranění celulitidy přidejte jemnou krouživou masáž na vlhké pokožce, nejlépe od kotníků směrem nahoru. Následně ji důkladně oplachujte, a pokud chcete pokračovat v anticelulitidní kúře, použijte pak ještě vhodný přípravek, například s kofeinem.

Pokud je vaše kůže suchá, využijte ještě výživné tělové mléko nebo olej. Pokožka těla bude hebká, pevná, omlazená a hydratovaná.

celulitida


TIP REDAKCE:
S peelingem nezapomínejte ani na plosky nohou, masáž jim prospěje k prokrvení a hebkosti.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Františka Těšínská ve spolupráci s expertem Mgr. Petra Řehořková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Mgr. Petra Řehořková
wellness koučka a zakladatelka kliniky Petra Clinic
4342
"Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít