Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Tekuté rtěnky: Profesionální vzhled jedním tahem

Tekuté rtěnky: Profesionální vzhled jedním tahem

Tekuté rtěnky: Profesionální vzhled jedním tahem

11. července 2017 od Karolína Hornová

11. července 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lucie Brown

Tekuté rtěnky už dávno nemají pověst neprodyšného „nátěru“. Umějí vykouzlit dokonalou konturu, plný vzhled a hlavě vydrží opravdu dlouho. Jak vybrat ty, které vám budou příjemné, a jaké barvy a efekty se teď v létě nosí?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Tekuté rtěnky jsou hitem poslední doby. Existují sice už nějaký ten pátek, ale aktuálně je do svého sortimentu stále častěji zařazují i značky, které běžně známe z drogerií. Cenově dostupná tekutá rtěnka ale někdy vzbouzí rozporuplné pocity. Nebude to spíš takový barevnější lesk? Bude dobře držet? Nebude vysušovat rty? Takové obavy už nemusíte mít, pokud sáhnete po tekuté rtěnce, která vám vyhovuje.


Dlouhotrvající rtěnka umí i pečovat

Jak ji poznat? To samozřejmě není jednoduché. Vizážisté celebrit a především maskéři od filmu používají tekuté rtěnky poměrně běžně. „Tekutá rtěnka se snadno nanáší, umožňuje vytvořit jedním tahem precizní kontury, jako byste použila tužku na rty. Výhodou jsou i syté barvy a fakt, že opravdu drží,“ vysvětluje vizážistka Lucie Brown, která líčí především filmové herce. Tekutá rtěnka „přežije“ přetáčení záběrů, nehne se z místa při různých grimasách, při jídle a při pití. „Nevýhodou může být pocit vysušených rtů, který některé opravdu odolné tekuté rtěnky navozují,“ dodává vizážistka."

Řešením mohou být tekuté rtěnky na bázi lesku, jako je třeba Rimmel Apocalips – tato řada nabízí i světlé a tělové tóny, které vypadají velmi přirozeně a nelepí jako některé lesky. L’Oréal Lip Paint je zase tekutá rtěnka s příjemnou texturou a praktickým aplikátorem, kterou seženete ve verzích s matným i lesklým „finišem“.
Tekuté rtěnky: profesionální vzhled jedním tahem
Nemusíte se ale bát. V případě běžných „smrtelníků“ lze vysušování snadno předejít – stačí sledovat složení rtěnky. „Tekutá rtěnka s obsahem přírodních olejů rty nevysuší a naopak o ně dokáže i pečovat. Záleží hodně i na individuálních pocitech – každý si musí najít „tu svou“, ale s dnešní nabídkou už to není problém,“ radí odbornice. Důležité je také pečovat o své rty – pokud je v létě máte sušší, chraňte je před sluncem pomocí balzámu s UV faktorem a hydratujte přírodními produkty: na noc si dopřejte třeba masku s obsahem včelího vosku a nezapomínejte na jemný peeling. Hladké rty bez suchých šupinek jsou v případě tekuté rtěnky základem úspěchu. Najít tekutou rtěnku pro normální rty není takový problém. Pokud je ale máte příliš suché, je lepší nejprve nanést hydratační základ na přírodní bázi, pár minut počkat a pak už můžete začít kouzlit se rtěnkou.


Módní matný efekt i nestárnoucí rudá jsou in

Velkou výhodou tekutých rtěnek je fakt, že s nimi i začátečník dosáhne profesionálního výsledku. Hitem jsou rtěnky s matným efektem, kterého jste dříve musely dosahovat horko těžko pomocí běžné rtěnky a pudru. A efekt stejně nikdy nebyl optimální. Tekuté rtěnky s matným efektem nevyžadují konturovací tužku, protože se nerozpíjejí a neřádkují a také nezpůsobují nepříjemný „lepivý“ efekt.

V závislosti na odstínu pak mohou vypadat velmi přirozeně a jen zvýraznit vaši přirozenou barvu rtů, nebo naopak velmi extravagantně (zvolíte-li například fialový nebo temně namodralý odstín, který sluší tmavovláskám).

Tekuté rtěnky: profesionální vzhled jedním tahem

Ne všechny tekuté rtěnky v těchto sytých odstínech stoprocentně drží, ale kvalitu za dobou cenu najdete i ve své drogerii: třeba Dermacol 16H Lip Colour nebo Maybelline Superstay vydrží opravdu až do večera a nehnou se z místa ani při jídle a pití. Obě fungují jako „dva v jednom“: můžete použít jen barvu a vsadit na přirozeně matný odstín, nebo rtěnku zafixovat ještě leskem a docílit sexy lesklého (a ještě trvalejšího) vzhledu.

Pokud zvolíte lesklou, poloprůsvitnou tekutou rtěnku s gelovou konzistencí, je konturovací tužka potřeba. „Jde o produkty na pomezí rtěnky a lesku, které nemají takovou výdrž a konturka je zafixuje na místě,“ dodává Lucie Brown. Co se týče výběru barvy, nedá dopustit na klasickou rudou, která může slušet každému. Nebojte se ji nosit ani teď v létě v průběhu dne: stačí už jen minimální make-up a sladit rtěnku třeba s nehty nebo i módními doplňky a „wow efekt“ je na světě. Platí pravidlo, že typy žen z teplého barevného spektra (plavovlásky, zrzky) by měly sáhnout spíše po odstínech do oranžova, studené (tmavovlásky s porcelánovou pletí) po odstínech lehce do fialova. Základní rudá pak sluší téměř všem. Na denní líčení určitě vyzkoušejte matnou variantu a nemůžete šlápnout vedle. Výsledná textura bude působit luxusně, ale zároveň není přehnaně nápadná.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lucie Brown

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Jan Němec 26.července 2017
Mám dotaz: Jak uchovávat tekutou rtěnku mezi používáním. Stává se, při položení vytéká.

Expert z článku

Lucie Brown
vizážistka a stylistka
120
"Míň je víc."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít