Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 5 věcí, které během léta posílí vaši imunitu

5 věcí, které během léta posílí vaši imunitu

5 věcí, které během léta posílí vaši imunitu

9. července 2020 od Vanda Vízková

9. července 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Kdy se nejlépe připravíte na podzimní nachlazení a zimní virózy? Přece v létě! Přinášíme vám 5 snadných tipů, jak během prázdnin přirozeně a příjemně posílíte svou imunitu.

1. Čerstvá sezonní zelenina a ovoce

Jahody a rajčata z vašeho záhonu, třešně a rybíz od souseda, jablka z biofarmy a hrozny z jihomoravské vinice… Během letní sezóny máte tolik možností, jak do sebe přirozeně a s chutí dostat potřebné množství vitaminu C, A, B1, chromu, hořčíku a dalších vitaminů a minerálů! Navíc v ovoci a zelenině, které k vám necestovaly přes půl kontinentu a nejsou chemicky ošetřené. Odborníci vyzdvihují i to, že u nás vypěstované druhy ovoce a zeleniny vaše tělo lépe přijímá, protože pochází ze stejné oblasti jako vy, a jejich konzumace je tak pro váš organismus přirozenější.

2. Otužování ve sprše a v bazénu

Zchlazení pod studenou sprchou nebo v bazénu je v horkém počasí vítané. Málokdo si ho ale dopřává i po konci léta. Zkuste své tělo přivykat studené vodě v létě každý den a v tomhle návyku pokračujte i na podzim. Kromě posílení imunity a snížení krevního tlaku si zajistíte i pevnější pokožku.

Tip redakce:
Efekt studené sprchy na pokožce ještě můžete posílit
NIVEA Zpevňujícím tělovým mlékem Q10 + Vitamin C (koupit v e-shopu).

3. Sport, u kterého zůstanete

Více energie a lepší počasí (a také plavková sezóna) ve vás v tomto období vzbuzuje větší potřebu sportovat. Přirozeněji se více hýbete a ke sportu se nemusíte tolik nutit. A co víc – spoustě z vás se během léta některé sporty tak dostanou pod kůži, že v nich pokračujete i po skončení sezóny. Na oblíbených in-linech nebo na beach volejbalovém hřišti se asi v lednu prohánět nebudete, ale běhu nebo v plavání můžete bez problémů pokračovat. A vaše imunita z toho bude v budoucnu těžit.

4. Venku ve dne v noci

Letos si kvůli koronakrizi spousta z vás užije dovolenou v Čechách a vrátíte se ke staré dobré romantice – pobytům pod stanem, spaní pod širákem a pěším túrám. I když vás možná zamrzí, že se nesmočíte ve slané vodě, věřte, že pro svoje zdraví tím uděláte mnohem víc. Není snad lepší probouzet se ve voňavém lese než na klimatizovaném hotelovém pokoji? Nebo trávit dny chozením v přírodě radši než stáním ve frontách na římské památky? A animační programy v dusné hotelové hale vyměnit za posezení u ohně pod hvězdnou oblohou? Konečně máte možnost trávit venku na čerstvém vzduchu mnohem více času!
Tip redakce:
Víte, že v drogeriích Teta najdete i vybavení pro grilování? Vybavte se na večerní posezení u grilu např.
PE-PO Grilovacími briketami (koupit v e-shopu), Grilovacími tácky velkými i malými, které se prodávají po 4 nebo 3 kusech a raději také kvalitním repelentem – třeba Diffusil Repelent Family spray (koupit v e-shopu).

5. Odlehčený jídelníček

V teplejším počasí člověk přirozeně odsouvá hutné rodinné recepty stranou a nahrazuje je lehčí moderní stravou. Častěji se také vydáte na večeře do restaurací nebo rovnou zkoušíte jídla v cizích zemích. I těmito gurmánskými experimenty se rozšiřuje vlastní kuchařský repertoár a zařazují se do něj jídla na bázi lehčích mas, spousty zeleniny a čerstvých bylinek. Dostanete tak do sebe množství prospěšných látek a vitaminů a jako vedlejší efekt také ztrácíte kila. K lepší kondici a posílené imunitě tak přispíváte rovnou dvakrát.

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít