Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Testujeme: Repelenty i pro nejnáročnější podmínky

Testujeme: Repelenty i pro nejnáročnější podmínky

Testujeme: Repelenty i pro nejnáročnější podmínky

7. července 2020 od Pavla Maříková

7. července 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Léto je tady a s ním i doba, kdy se tráví mnohem více času venku a v přírodě. Abyste si z takového výletu nepřinesli domů i nepříjemné společníky nebo štípance, je dobré se chránit repelentem proti komárům a hlavně klíšťatům, jež přenášejí nebezpečné nemoci. Vyzkoušeli jsme, které opravdu fungují a spolehlivě vás ochrání.

Astrid Repelent sprej pro děti 
(koupit v e-shopu)

 

Vanda Vízková, redaktorka

 
Sama jsem proti klíšťatům očkovaná a tolik se jich nebojím, proto jsem si na pomoc přizvala dva malé asistenty. Testovala jsem totiž repelent určený pro děti. Odpuzuje komáry a klíšťata, a to po dobu až 8 hodin. To je na vycházku nebo letní výlet do přírody dostatečně dlouhá doba účinnosti
Snadnost aplikace: 95 %
Jedná se o sprej, jeho aplikace je tedy opravdu snadná. Co jsem opravdu ocenila, je velmi podrobný návod k použití - kam a jakým způsobem sprej nanášet, kterým partiím se vyhnout, popřípadě jak je ošetřit, když dojde k zasažení. Návod skutečně zodpověděl všechny otázky, které mi v mysli vyvstaly, když jsem četla, na jaké partie je sprej určen. Jsou to paže, ruce, nohy, chodidla a tvář. Sprej jednoduše nastříkáte na pokožku a rozetřete ho. 
 
Efekt na pokožce nebo tkanině: 90 %
Odér při použití Astrid repelent spreje pro děti je lehce štiplavý, proto doporučuji dodržet rady výrobce a používat ho venku. Na druhou stranu - a na rozdíl od ostatních repelentů, které jsem měla možnost během života vyzkoušet - na pokožce vyčichne a je cítit opravdu minimálně. Pokožka zůstává lehounce lepkavá, není to ale nic dramatického. Možná to ale bylo způsobeno nanesením většího množství přípravku, než je nutné. 
 
Doba účinku: 90 %
Neměli jsme možnost repelent testovat v extrémních podmínkách typu večer strávený u vody na jižní Moravě, ale při běžné procházce v lesoparku a po louce nás ochránil dobře po celou dobu vycházky. Klíště jsme si domů nepřinesli ani jedno, stejně jako komáří kousnutí. S účinky Astrid repelent spreje pro děti jsem tedy byla spokojená. 
 

Celkové hodnocení: 5/5

 

OFF! Repelent proti hmyzu Protection Plus
(koupit v e-shopu)

 

Eva Suchomelová, redaktorka a korektorka

 
Přípravek poskytuje až 8hodinovou ochranu proti klíšťatům a komárům včetně tygřích a až 7hodinovou ochranu proti mouchám. Má mechanický rozprašovač a lze jej použít už u dětí od 2 let.
Snadnost aplikace: 80 %
Přípravek bohužel kvůli mechanickému rozprašovači musíte aplikovat „hlavou vzhůru“, jinak z něj nedostanete ani kapku. To může být třeba při snaze postříkat jím nohy dost krkolomný úkol. Ale při dodržení tohoto požadavku vydá dostatečné množství ochranné tekutiny.
 
Efekt na pokožce nebo tkanině: 100 %
Repelent plní, co výrobce slibuje – opravdu velmi rychle zasychá. A nezanechává lepivý pocit, tedy vlastně vůbec žádný pocit – vůbec ho na pokožce necítíte. Zato můžete cítit jeho slabou a velmi příjemnou vůni, která se ale nijak „netluče“ s vůní jiné kosmetiky, např. s deodorantem.
 
Doba účinku: 100 %
Testovala jsem přípravek na asi 3hodinové procházce v trávě a pod listnatými stromy, což je ráj třeba pro klíšťata. Ačkoli bylo před bouřkou, žádný hmyz mě neobtěžoval. A klíště jsem nezaznamenala ani jedno, takže si troufám tvrdit, že je repelent skutečně odpuzuje.
 

Celkové hodnocení: 4/5

použití repelentu

BROS Spray na oděvy proti klíšťatům

 

Evženie Pilná, asistentka redakce

 
Sprej se aplikuje pouze na oděvy, obuv, batohy či stany a má dvojí účinek: klíšťata nejen odpuzuje, ale i zabíjí. Má aerosolový rozprašovač a dlouhodobý účinek – při použití na oblečení chrání až 20 dní.

Snadnost aplikace: 100 %
Sprej se velmi snadno nastříká na jakýkoli materiál oblečení, bot či třeba stanu nebo spacáku, a to v jakémkoli úhlu. Jen ho nesmíte dávat blízko otevřeného ohně, protože jde o hořlavinu.
Efekt na pokožce nebo tkanině: 80 %
Repelent se nesmí nanášet na kůži či povrch lidského těla. Zato jej lze aplikovat na jakoukoli tkaninu či materiál, a to přírodní či umělý. Já jej aplikovala na kožené boty a nylonový batoh s impregnací a nijak jim neublížil. Má slabý nepříjemný zápach, ten ale nejdéle do 24 h odezní. Ovšem někomu může vadit. Celkem rychle zasychá.
 
Doba účinku: 100 %
Za celou dobu testování jsem na žádném z předmětů, na které jsem repelent použila, žádné klíště nezaznamenala. Zatím tedy funguje na 100 %.
 

Celkové hodnocení: 4/5

 

Alpa Repelent sprej pro děti extra silný
(koupit v e-shopu)

 

Jana Kantorová, šéfeditorka

 
Repelent sprej pro děti slibuje ochranu před klíšťaty až 8 hodin, před komáry až 10 hodin, nanáší se na paže, nohy a tvář, ale v případě potřeby je možné nastříkat ho i na oblečení. Není vhodný pro děti mladší jednoho roku a po nanesení repelentu není doporučeno používat opalovací přípravky nebo kosmetiku, protože by pak repelent mohl ztratit svoji účinnost.
Snadnost aplikace: 90 %
Repelent se u dospělých velmi snadno nanáší sprejem přímo na určité partie na těle. U dětí je potřeba dávat pozor na ruce, aby si sprej nezanesly do očí. U dětí mladších deseti let je důležité, aby sprej nanášela dospělá osoba.
 
Efekt na pokožce nebo tkanině: 80 %
Repelent má zpočátku nepříjemný štiplavý zápach, který by mohl vadit dětem. Na pokožce ale ihned zasychá. A poté již není příliš cítit. Co se týče oblečení - mohlo by dojít na některých materiálech k vytvoření skvrn. Proto je lepší otestovat přípravek na skrytých místech oblečení.
 
Doba účinku: 100 %
Houbaření a procházky máme s dětmi moc rádi, takže jsme často v lese a u vody - repelent se v tomto případě tedy zatím osvědčil. Klíšťata se do nás zatím nezakousla.
 

Celkové hodnocení: 4/5

Predator Repelent Outdoor Impregnace

 

Lucie Ulmanová, redaktorka


Celkem často vyrážím se svou rodinou do přírody. K naší povinné výbavě proto patří i repelent, který nás ochrání proti hmyzu a klíšťatům. Měla jsem možnost testovat repelent, který je navíc určen k impregnaci oděvů, obuvi a stanu. Repelent ve spreji obstál na jedničku.

Snadnost aplikace: 100 %
Repelent ve spreji se snadno aplikuje, stačilo několikrát lehkým zmáčknutím rovnoměrně nastříkat na kalhoty, boty nebo stan.
Efekt na pokožce nebo tkanině: 100 %
Přípravek se používá na tkaniny, kde nezanechává žádné fleky a skvrny.

Doba účinku: 100 %
Je poměrně spolehlivý, po nanesení na oděv jsem měla pocit, že se nám komáři a ostatní hmyz vyhýbají. Repelent působí i po vyprání oděvu. Použila jsem ho také na stan, a díky tomu jsme měli klid od much.
 

Celkové hodnocení: 5/5

 

Diffusil repelent Dry spray
(koupit v e-shopu)

 

Tereza Makovská, grafička


Repelent slibuje působit až 8 hodin od aplikace. Odpuzuje klíšťata a komáry. Je vhodný pro použití vevnitř (v dobře větrané místnosti) i venku.

Snadnost aplikace: 100 %
Přípravek se nanáší velmi snadno, stačí nastříkat potřebné množství ze vzdálenosti 15–20 cm na pokožku. Mám relativně malé děti - 6 a 8 let a těm se nedoporučuje stříkat repelent na ruce, takže tomu jsem se vyhnula.
Efekt na pokožce: 90 %
Pokud se sprej aplikuje na pokožku ve správném množství, skutečně téměř okamžitě zasychá. Má příjemnou vůni, která neobtěžuje ani nevadí.
 
Doba účinku: 100 %
Přípravek jsme testovali na celodenním výletě a skutečně nás komáři vůbec neobtěžovali, přestože jsme se vyskytovali ve vlhkém prostředí okolo rybníků atd. Doma jsem děti kontrolovala a žádné klíště!
 

Celkové hodnocení: 5/5

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít