Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 5 překvapivých tipů, jak využít levanduli doma

5 překvapivých tipů, jak využít levanduli doma

5 překvapivých tipů, jak využít levanduli doma

20. června 2023 od Eva Karlová

20. června 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Eva Karlová

Levandule je bylinka, která má omamnou vůni a připomíná Francii a Provence. Je skvělá, když chcete zahnat stres a trošku relaxovat. Jak ji ale ještě můžete využít?

1. Nejlepší pomocník proti molům ve skříni i v kuchyni

Levandulové sáčky se používají hlavně ve skříni, proti šatním molům – zkuste  Q-Home Vonné sáčky Levandule (koupit v e-shopu) nebo  Orion Totální ochranu kuličky proti molům vůně levandule (koupit v e-shopu). Jestliže vás ale trápí potravinoví moli, pak i v tomto případě bude levandule skvělým pomocníkem.  Stačí dát do spíže dřevěné kuličky, na které nakapete pár kapek levandulového oleje Levandule Vonný olej (koupit v e-shopu)  – sytá vůně levandule každého mola odradí.

2. Zabere na voděodolné líčení

Ať už samotný olej, nebo olej použitý v dvoufázovém odličovači se skvěle postarají o oční okolí a jeho odličování, jestliže jste využila voděodolné líčení, zvláště pak voděodolnou řasenku.  Vyzkoušejte Floré Bylinný dvoufázový odličovač levandule (koupit v e-shopu). Díky obsahu suchého regeneračního oleje redukuje možné podráždění způsobené líčidly. Po odlíčení můžete své úsilí ještě podpořit použitím  Garnier Bio denního krému levandule (koupit v e-shopu).

3. Změkčí ztvrdlou kůži a mozoly

Trpíte ztvrdlou kůží na patách? Ta je zvláště v letních sandálkách nepříliš vzhledná. Zkuste to napravit a změkčit ji pomocí levandule. Nohy ideálně odmočte v koupeli s Ameté Koupelovou solí Lavender (koupit v e-shopu), použijte pemzu či hrubý pilník a pak použijte Tip Line Levandulový krém na změkčení ztvrdlé kůže (koupit v e-shopu), stačí jen vmasírovat na dané místo.

4. Nebojte se komárů

Zvláště v letním období se všichni bojí komárů a jiného nepříjemného hmyzu, který může vletět do ložnice a znepříjemnit tak noc. Řešením je samozřejmě Biolit Elektrický odpařovač s tekutou náplní (koupit v e-shopu), který ochrání místnost do 30 m3. Na záclony a do prostoru ale můžete také nastříkat Saloos Air Spray Levandule (koupit v e-shopu), který komáry odradí, protože vůni levandule nemají rádi.

5. Zkuste ji proti pocení

Samozřejmě že samotná levandule nezabrání tomu, že se zpotíte. Díky svým vonným silicím vás a vaše tělo i mysl ale dokáže zklidnit, takže se budete potit mnohem méně. Zkuste tedy před důležitým jednáním či schůzkou použít třeba Saloos Bio přírodní deodorant Levandule (koupit v e-shopu), zbavíte se stresu a budete se méně potit. Na uvolnění a zklidnění po celém dni pak klidně použijte Floré Bylinný sprchový gel levandule  (koupit v e-shopu), který navodí příjemnou atmosféru před spaním.
Tip redakce:
Ještě nás zaujalo

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Karlová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít