Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Voděodolné líčení: Jak jej šetrně odlíčit?

Voděodolné líčení: Jak jej šetrně odlíčit?

Voděodolné líčení: Jak jej šetrně odlíčit?

28. července 2020 od Lucie Ulmanová

28. července 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová ve spolupráci s expertem Linda Chudomelová

V létě více než kdy jindy používáme voděodolnou kosmetiku. Perfektně odolá potu, vodě v bazénu i moři, ale ne vždy je úplně jednoduché toto líčení odlíčit. Zkuste tyto tipy a půjde vám to snadno.

Chcete okouzlit u vody, naplno si užívat vodní hrátky nebo „přežít" letní bouřku? Zajistěte si perfektní look voděodolným make-upem. Do kosmetické taštičky si pořiďte nové přírůstky, které vám vykouzlí krásně nalíčené oči
 

A jaká líčidla vám nesmí v létě chybět? 

  • voděodolné řasenky 

  • voděodolné tužky na oči 

  • voděodolné oční linky 

Tip redakce: 
U vody sklidíte obdiv s 
Maybelline Voděodolnou řasenkou Lash Sensational Black (koupit v e-shopu) nebo Dermacol Voděodolnou řasenkou pro super objem Mega Lashes (koupit v e-shopu), které precizně vykreslí vašim řasám objem.

Na denní používání zapomeňte 

Voděodolná kosmetika není vhodná pro denní použití. Používejte ji spíš při výjimečných příležitostech. „Vždy záleží na typu, stavu pleti, jak šminky odličujete a jak se o pleť celkově staráte. Pěstěná pleť a správné, opatrné odlíčení může být pro některý typ pleti schůdné, zejména mastnější, která díky lepší látkové výměně lépe pracuje. Obecně ale voděodolné líčení na každodenní používání nedoporučuji,“ říká vizážistka Linda Chudomelová. 

žena v dešti

Pro jakou pleť je vhodné? 

Voděodolné líčení je vhodné pro každou pleť. „Jednou za čas, když je to potřeba, snese voděodolné produkty opravdu každá pleť,“ radí odbornice na make-up. „Mladým dívkám doporučuji nezanášet pleť vrstvou voděodolných přípravků, mají krásnou a jemnou pleť, která nepotřebuje nijak výrazně líčit,“ míní vizážistka. 

Jen tak se jich nezbavíte 

Ve vodě voděodolná kosmetika opravdu funguje a neroztéká se. Ale jak je možné, že se voděodolné líčení nesmyje? Voděodolná líčidla obsahují složky, jako jsou silikony, lycra, syntetické vosky nebo polymery, díky kterým drží, a většina obyčejných odličovadel na ně nestačí. Jejich odstranění trvá o chvilku déle a jsou na ně ideální přímo přípravky na bázi oleje. I extra voděodolnou řasenku účinně odstraní NIVEA Dvoufázový odličovač očí a make-upu (koupit v e-shopu). Pro majitelky kontaktních čoček je vhodný Astrid Dvoufázový odličovač očí a rtů Aqua Biotic (koupit v e-shopu). 

Jak ji šetrně odlíčit? 

Ne vždy je úplně jednoduché voděodolnou kosmetiku odlíčit. „Na voděodolný make-up je nejlepší vyzbrojit se odličujícím olejem,“ radí Linda Chudomelová.  

Jak na to: 

  • Odličovací olej naneste na ruce nebo pleť a vmasírujte do make-upu a pleti. „Důležité je opravdu dobře masírovat prsty, abyste narušila celý make-up, dokud olej nezapůsobí všude. Olej kosmetiku narušuje a odstraní její přilnavost na kůži.“ 

  • Namočte žínku v horké vodě a velmi jemně setřete z obličeje olej i make-up. 

  • Pokud je třeba, postup s olejem opakujte, dokud nebude pleť čistá. 

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová ve spolupráci s expertem Linda Chudomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Linda Chudomelová
vizážiska
1
"Rozdíl mezi obyčejnou ženou a ženou z titulky časopisu jsou dvě hodiny."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít