Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jak na to, aby líčení očí vydrželo?

Jak na to, aby líčení očí vydrželo?

Jak na to, aby líčení očí vydrželo?

10. února 2020 od Lucie Ulmanová

10. února 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová ve spolupráci s expertem Linda Chudomelová

Trávíte ráno u zrcadla pěkných pár minut, aby řasenka, oční stíny nebo linky byly pečlivě nanesené. Jenže už po několika hodinách zjistíte, že líčidla na očích zmizela nebo se rozpila a vaše snaha přišla vniveč. Jak tomu zabránit?

A co dělat, aby řasenka nepadala, oční stíny „neprášily“ a linka se neobtiskávala na víčka? Vyzpovídali jsme zkušenou vizážistku Lindu Chudomelovou, která vám poradí, jakých chyb se vyvarovat, aby líčení očí vydrželo celý den.

1. Aby stíny neprášily

Nestřídejte oční stíny jako na běžícím pásu. Je možné, že za to může štětec - zkuste proto jiný. Je-li to světlý stín, který aplikujete na pohyblivé víčko, zkuste štětec navlhčit. „Nebo za to jednoduše mohou stíny - některé prostě práší. Zkuste je na víčko nanést prsty, teplo kůže na prstech někdy pomůže jejich přilnutí a lepšímu rozetření. Další možností je použít bázi pod oční stíny, na kterou stíny mnohem lépe přilnou, jsou výraznější, déle vydrží a neslévají se,“ vysvětluje vizážistka.

Tip redakce:
Zkuste například pudrovou texturu stínů
Dermacol Oční stíny Bonbon Wet & Dry č. 205 (koupit v e-shopu). A pod oční stíny naneste například Dermacol Bázi pod oční stíny (koupit v e-shopu).

2. Aby se řasenka nedrolila

Pokud se řasenka drolí, většinou to znamená, že je vyschlá. Případně reaguje s vaším potem, v obou případech ji doporučujeme vyměnit. Pokud se jí vysloveně nechcete vzdát, můžete ji zkusit oživit miniaturní (!!!) kapičkou pleťového mléka. A vždy dobře zapudrujte pleť pod očima, aby se vám neobtiskávala, radí Linda Chudomelová.

Pokud se vám stále řasenka obtiskává, zkuste také pozorovat:

  • jak moc oči mnete,
  • jestli je zavíráte (smrkání, kýchání, kašlání).

Někdy si to ani neuvědomujete a víčka zavíráte silou tak moc, že řasenka nemá šanci. Vyvarujte se ale každodenního nošení voděodolných řasenek. Ty jsou skvělé na zvláštní příležitosti, ale nejsou vhodné na denní nošení. Mohou totiž při tom vysušovat řasy, čímž dochází k jejich oslabování. 

Tip redakce:
Nerozmázává se a nežmolkuje. Dlouhé řasy vykouzlíte s
Rimmel Řasenka Wonder'fully Real mascara 001 black (koupit v e-shopu).

3. Aby se linka neobtiskla

Pokud se vám obtiskává linka na víčka, nechte ji vždy nejdřív dokonale zaschnout. Případně můžete pod ni i na ni použít pudrové stíny, linka se do nich vpije. Také pomůže celý prostor víčka od řas až pod obočí zapudrovat – na nemastná víčka se linka obtiskává hůře, míní vizážistka.

Tip redakce:
Vykouzlete si dokonalou linku se značkou
Regina Oční linky černá (koupit v e-shopu).

Ještě než začnete...

A pamatujte si, že než se pustíte do líčení očí, je dobré nejdříve oční víčka odmastit. Zvláště, pokud se vám víčka hodně mastí. Můžete je odmastit pleťovým tonikem. Nezapomeňte, že na víčkách nejsou póry, všechen maz a pot, který na nich je, pochází z okolí, většinou z obočí. Pokud se vám extrémně mastí víčka, přepudrujte hlavně obočí a až pak ho začněte dokreslovat a dokreslujte ideálně očními stíny. A použijte bázi pod oční stíny, pomůže stínům déle vydržet na oku a neslévat se, říká Linda Chudomelová.

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová ve spolupráci s expertem Linda Chudomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Linda Chudomelová
vizážiska
1
"Rozdíl mezi obyčejnou ženou a ženou z titulky časopisu jsou dvě hodiny."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít